Oikeustieteen opettajat ja tutorit

Huippuopettajat oikeustieteen kursseilla

Oikeustieteen valmennuskursseillamme opettajina toimivat kokeneet lakimiehet, ja pyrimme siihen, että jokainen opettajamme on erikoistunut opettamansa kirjan oikeudenalaan. Kursseillamme voit olla varma siitä, että ymmärrät hankalimmatkin lakitekstit opettajiemme opastuksella.

Opettajamme ovat saaneet vuosittain erinomaiset palautteet kurssilaisiltamme. Esimerkiksi kevään 2022 kurssilaisemme antoivat oikeustieteen opettajillemme opetuksesta arvosanaksi keskiarvon 4.5 asteikolla 1-5!

 

Tutustu opettajiimme

Oikeustieteen valmennuskursseillamme opiskelet neljän ammattitaitoisen lakimiehen johdolla. Heidän opastuksessaan ymmärrät niin hankalimmat lakitekstit kuin vastaustekniikan merkityksen pääsykokeessa. Voit myös aina esittää kysymyksiä opettajillemme.

  • Albert Mäkelä

    Albert opettajana

    Albert Mäkelä on pitkän linjan Valmennuskeskuslainen. Hän pääsi aikanaan valmennuskurssimme avulla oikeustieteelliseen ja on toiminut sen jälkeen kursseillamme ensin tutorina ja sittemmin opettajana jo yli 10 vuoden ajan. Albertin tunneilla pääset mukaan todellisen osaajan ohjaukseen! Päivätyönään Albert tekee yritysjuridiikkaa ja osallistuu lainvalmistelutyöhön. Albertin erikoisaloja ovat työoikeus, immateriaalioikeus ja yrityslainsäädäntö. Lisäksi Albert toimii kuluttajariitalautakunnan jäsenenä. Albertilla on päivätyönsä vuoksi laaja kokemus myös juridiikan kouluttamisesta.

    ”Parasta opetus on silloin, kun syntyy aito vuorovaikutustilanne kurssilaisten kanssa. Kurssilaisten kannattaa olla aktiivisia ja haastaa opettajaa, sillä asiat aukenevat usein parhaiten, kun niistä keskustellaan. Juridiikka ei ole salatiedettä, mutta sen ymmärtäminen edellyttää tietynlaista tapaa ajatella. On hienoa huomata ajattelun kehittyminen kurssilaisista.

    Oikeustieteelliseen pyrkijän täytyy olla valmis tekemään tinkimättömästi töitä. On tärkeää olla rehellinen itselle ja tehdä töitä kurinalaisesti. Omaa osaamista on syytä testata harjoituskokeissa ja myös vastaustekniikkaa pitää opetella riittävästi. Pääsykoekevät on rankka. Ahkera työnteko on kuitenkin ainoa tie onnistuneeseen suoritukseen. Tervetuloa kurssille! ”  toivottaa Albert.

    Mitä Albertin tunneilla?

    Oikeustieteen valintakokeeseen on tyypillisesti pitänyt päntätä kolme valintakoekirjaa, kukin eri oikeuden alasta. Albert opettaa yhdestä kahteen oikeudenalaa keväisin valmennuskursseillamme.

    ”Opettajan tärkein tehtävä on saada kurssilaiset ymmärtämään pääsykoekirjojen sisältö. Pääsykoekirjat ovat pullollaan yksityiskohtia ja vaikeasti hahmotettavia asioita. Opettajana pyrin siihen, että pääsykoekirjan kokonaisuus ja hankalat asiat jäsentyvät kurssilaisille selkeäksi kokonaisuudeksi. Pyrin havainnollistamaan asioita käytännönläheisin esimerkein ja pitämään yhteyden tosielämään luennoillani. Paperilla asiat saattavat vaikuttaa pitkästyttäviltä, mutta tosielämä on täynnä mitä mielenkiintoisempia juridisia ongelmia!”  Albert kuvailee opetustaan.

    Kurssilaisten kokemuksia Albertin tunneista

    ”Otti tosi hyvin huomioon kysymykset. Diat ja opetus oli todella kokoavaa ja selventävää, eikä vain toistanut samoja virkkeitä kuin kirjassa. Tunneilla ei ikinä ruvennut mieli harhailemaan!”

    ”Opetus oli todella innostavaa ja motivoivaa, vaikka kyseinen opetettava kirja ei ollut suosikki. Piirrustukset ja kaaviot sekä aikajanat olivat todella havainnollistavia ja itselle jäi niistä asiat todella hyvin mieleen. Niihin oli myös helppo myöhemmin liittää itse yksityiskohtia lisäksi!”

    ”Erittäin hyvää ja asiantuntevaa opetusta. Hyviä opetusmetodeja, kaikki asiat tuntuivat selkeiltä. Etäopetuksessakin tuntui että Albert on erittäin hyvin vuorovaikutuksessa meidän kanssa. Albert onnistui erittäin hyvin sekä luomaan kirjasta hyvän kokonaiskuvan että opettamaan tärkeitä yksityiskohtia.”

  • Helena Kettunen

    Helena opettajana

    Helena pääsi vuonna 2016 Helsinkiin opiskelemaan oikeustiedettä käytyään Valmennuskeskuksen VIP-takuukurssin. Helenalla on usean vuoden kokemus Valmennuskeskuksella valmentajana ja vastuututorina toimimisesta ja opettajana hän työskentelee nyt toista vuotta.  Helena on oikeustieteen maisteri ja päivätyönä Helena työskentelee rovaniemeläisessä asianajotoimistossa erikoisalanaan jäämistö- ja konkurssioikeus.

    ”Minulta kysytään usein, että oliko oikikseen vaikea päästä. Vastaan kyselijöille suoraan, että ei se vaikeaa ole, mutta vaatii korkean motivaation lisäksi todella paljon töitä, lisää töitä ja vielä enemmän töitä. Kun tämän sisäistää, niin unelma sisäänpääsystä on jo lähempänä toteutumista.

    Voin rehellisesti sanoa, etten olisi aikanaan päässyt sisään oikikseen ilman Valmennuskeskuksen kurssia. Olin omana hakukeväänäni niin tyytyväinen opetukseen, henkilökohtaiseen tutorointiin sekä harjoituskokeisiin, että halusin ehdottomasti opiskeluaikana ja valmistumisen jälkeen olla apuna hakijoiden pääsykoeurakassa tutorina sekä opettajana. ” Helena kuvailee kokemuksiaan.

    Mitä Helenan tunneilla?

    Helena opettaa muiden opettajien tavoin yhtä kolmesta oikeudenalasta.

    ”Minulla on vielä kirkkaana mielessäni se panos ja itsensä likoon laittamisen määrä, jota sisäänpääsy vaatii. Kirjaopetuksessa pidän huolen siitä, että heprealtakin tuntuva teksti saa ymmärrettävän sisällön muun muassa hauskojen muistisääntöjen tai kirjaan tehtävien marginaalimerkintöjen avulla. Lisäksi panostan siihen, että opiskelijoiden motivaatio lukemiseen säilyy koko rankan hakukevään ajan korkealla ja vain kiihtyy loppua kohti. Luennoilla saattaa kamerassa esiintyä myös tsemppikoira Muru. Tehdään yhdessä unelmista totta!” Helena tsemppaa kurssilaisiaan.

    Kurssilaisten kokemuksia Helenan tunneista

    ”Opettaja oli kokoajan vuorovaikutuksessa oppilaiden kanssa ja otti kaikki hyvin huomioon. Plussaa kivan visuaalisista dioista, jotka auttoivat asioiden muistamisessa ja hahmottamisessa. Opettajalla oli myös todella hyviä esimerkkejä eri aihealueista ja hän jaksoi selittää ja vastata kysymyksiin laajasti. Tykkäsin tosi paljon papukaija-välitenteistä! Se aktivoi kivasti luennon aikana tekemään muutakin kuin istumaan ja kuuntelemaan.”

    ”Todella innostavia ja motivoivia luentoja! Vaikka kirja tuntui vaikealta, niin opettaja sai asiat väännettyä rautalangasta tosi hyvin. Oli kiva, kun oli testejä luennon aikana ja materiaalit oli selkeät ja hyvät.”

    ”Innostavaa opetusta. Asiat esitetty selkeästi ja materiaalit hyviä. Helena jaksoi vastata kysymyksiin kärsivällisesti, välillä jopa pitkään virallisen luentoajan jälkeenkin. Omistautuneisuus auttamiseen teki vaikutuksen.”

  • Susanna-Maria Aarnivuo

    Susanna-Maria opettajana

    Susanna on intohimoinen kouluttaja. Hän on opettanut Valmennuskeskuksella jo vuodesta 2016 alkaen. Nykyään hän vastaa juridiikan opiskelutekniikasta johdantokursseillamme.

    Taustaltaan Susanna on oikeustieteen maisteri, ja hänellä on myös opettajan pedagoginen pätevyys. Hän toimii päätoimisena juristina vuokrauksen ja asuntosijoittamisen alalla. Susanna opettaa opiskelutekniikkaa hyvin käytännönläheisesti soveltamalla erilaisia opiskelutyylejä valintakokeissa perinteisesti esiintyneiden oikeudenalojen haltuunottoon.

    Mitä Susanna-Marian tunneilla?

    Susanna-Marian opiskelutekniikkaopetukset ajoittuvat alkukevääseen, aikaan ennen kuin varsinaiset valintakoekirjat ilmestyvät. Susannan opiskelutekniikkavinkit keväälle:

    ”Kannattaa ottaa haltuun ensin suurempi kokonaisuus, koska hankalammat yksityiskohdat hahmottuvat tällöin yleensä helpommin.

    Mieti, mikä on juuri sinulle tehokkain tapa oppia. Esimerkiksi visuaalinen opiskelija voi hyötyä alleviivauksista, marginaalimerkinnöistä ja kuvista.

    Muista, että kertaus on opintojen äiti. Säännölliset kertaukset eli toistot kevään aikana varmistavat sen, että muistat asiat myös valintakokeessa.”

    Kurssilaisten kokemuksia Susanna-Marian tunneista

    ”Susanna oli ihan paras! Mun mielestä tää opiskelutekniikan kurssi kaikkine hyötyineen pitäisi saada kunnolla ihmisten tietouteen ja mielenkiinto herätettyä. Susanna oli aidosti kiinnostunut opetettavistaan ja siitä, missä olisi parannettavaa. Iso kiitos!”

    ”Opettaja ja kurssi oli todella hyödyllinen ja hyvä! Tätä en olisi jättänyt pois! Äärettömän hyvä!”

    ”Mukavaa ja valaisevaa opetusta eri opiskelutekniikoista! Oli mielenkiintoista ja erittäin hyödyllistä kuulla hänen hakukerroistaan ja mitä hän siinä muutti, että pääsi sisään!”

Tutorit oikeustieteen valmennuskursseilla

Oikeustieteen valmennuskursseillamme sinulla on opettajiemme lisäksi apunasi ja tukenasi 13 kurssitutoria. Heillä on jokaisella varsin erilaiset hakutarinat ja myös valmistautumistavat ovat olleet erilaisia. Tutoreiltamme saat vertaistukea ja tsemppiä pääsykoevalmistautumiseen, sekä apua mm. lukusuunnitelman laatimiseen – ovathan he itsekin oman pääsykoeurakkansa suorittaneet ja onnistuneesti päässet sisään oikikseen. He ovat olleet täysin samassa tilanteessa kanssasi, joten voit ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä heihin!

  • Elina Vilponen

    Moi! Olen Elina ja opiskelen neljännettä vuotta Helsingin yliopistossa. Tällä hetkellä työskentelen oman alan töissä ja kirjoitan graduani.

    Hakutarina

    Hain oikikseen ensimmäisen kerran vuonna 2019 heti lukion jälkeen. Tuolloin minulla ei ollut kovin kattavaa kurssia, ja huimista lukutunneista huolimatta sisäänpääsy jäi yhden pisteen päähän. Ensimmäisellä hakukerralla käytin paljon aikaa mm. muistiinpanojen tekemiseen. Minulle tuli myös hieman yllätyksenä valtava lukumäärä, enkä saanut kotona tarvittavaa lukurauhaa.

    Seuraavana hakuvuonna hakeuduin Valmennuskeskuksen VIP-takuukurssille, ja pääsin sisään. Tuolloin pyrin pitämään fokuksen nimenomaan kirjoissa ja turhat muistiinpanot jätin pois. Koen, että opetuksesta oli valtavasti hyötyä ja oma henkilökohtainen tutorini oli koko prosessin ajan vierellä kannustamassa. Lisäksi pyrin tuolloin korjaamaan muut ensimmäisellä kerralla tekemäni “mokat”, esimerkiksi hankkimalla rauhallisen luku- ympäristön. Koen, että kurssin tarjoama johdanto-osuus antoi hyvät eväät hioa opiskelutekniikka kuntoon ja uskonkin sen olleen hyvin ratkaisevassa asemassa sisään pääsemiseni kannalta. Opin, että määrän lisäksi tekemisen pitää olla myös tehokasta!

    Työtehtävät kurssilla

    • tutorointi Helsingin kursseilla ja etäopetuskursseilla
    • henkilökohtainen tutorointi Super- ja Vip-kursseilla

     

    Terkut kurssilaisille

    Suosittelen ennen kirjojen julkaisua  lataamaan omia akkuja. On myös ensiarvoisen tärkeää hioa oma vastaus- ja opiskelutekniikka kuntoon tässä vaiheessa, ettei se vie turhaan aikaa kun materiaalit on julkaistu. Olen täällä teitä varten, ja suosittelen olemaan yhteydessä hyvin matalalla kynnyksellä. 😊 Tsempit kevääseen!

  • Säde Ilomäki

    Moikka!

    Olen Säde ja opiskelen ensimmäistä vuotta Helsingin oikiksessa. Olen haaveillut oikiksesta aina, mutta etenkin lukiossa koin, että sisäänpääsy on mahdollista vain yli-ihmisille; ei kaltaisilleni keskivertosuorittajille. Tämän vuoksi pidin pari välivuotta ja pohdin mitä haluan opiskella.

    Päädyin opiskelemaan tradenomiksi vuoden ajan, mutta hyvin nopeasti tajusin, ettei se tunnu omalta. Ajattelin, että kadun, ellen edes yritä tavoitella unelmiani, ja ilmoittauduin Valmennuskeskuksen Supertakuu-kurssille ja aloitin valmistautumisen.

    Hakutarina

    Oma hakutarinani on jokseenkin mielenkiintoinen; pääsin sisään kolmannella hakukerralla, mutta kahtena ensimmäisenä hakukertana en päässyt edes monivalintakarsinnasta läpi.

    Kun viime keväänä oikiksen ovet aukesivat, koen suurimman muutoksen edellisiin keväisiin olleen oman itsensä tunnistaminen ja tiedostaminen – enää en välittänyt siitä, mitkä asiat ovat yleisesti tunnettu toimivina metodeina, vaan keskityin asioihin, jotka toimivat itselleni. Lisäksi pidin erittäin kurinalaista päivärytmiä, luin pomodoro-tekniikalla klo 8–18 4 x 25 min x 4, eli 400 min päivässä. Lisäksi olin tehnyt koko kuukauden ruuat valmiiksi pakastimeen enkä lukenut kertaakaan kotona. Pyhitin siis lukupaikan erikseen, jolloin koti oli rauhoitettu paikka, jossa sai rentoutua.

    Valmennuskurssilla tärkeimmäksi koin kirjojen opetuksen sekä henkilökohtaisen tutorin tuen. Vertaistuki raskaan projektin aikana on äärimmäisen tärkeää, eikä kukaan ymmärrä hakijan painetta yhtä hyvin kuin toinen hakija.

    Terkut kurssilaisille

    Luottakaa itseenne – niin kliseiseltä (ja vaikealta) kuin se kuulostaakin. Hyviä neuvoja ja vinkkejä on paljon, mutta vain itse tietää, mikä itselle toimii. Jättäkää siis rohkeasti tekemättä ne asiat, joista ette saa täyttä hyötyä ja käyttäkää se aika ennemmin niihin asioihin, jotka vievät valmistautumista eteenpäin.

    Ja muistakaa myös palautuminen! Iltaisin kirjoista irti päästäminen ja itselle toimivien asioiden löytäminen olivat itselle avaimia sisäänpääsyyn. Edessä on rankka kuukausi, mutta kuitenkin vain kuukausi. Kaikki on mahdollista, kunhan vain sitoutuu projektiin täysin. Jos minä onnistuin, onnistut sinäkin!

  • Henrik Klemetti

    Moi! Olen Henrik, ensimmäisen vuoden oikkari Helsingin yliopistosta. Olin opiskellut samaisessa opinahjossa historiaa, mutta tympäännyin alaan varsin pian ja aloin haikailla tyystin toisenlaisten opintojen pariin.

    Hakutarina

    Viime vuoden tammikuussa iski ajatus oikisopinnoista kuin salama kirkkaalta taivaalta ja ilmoittauduin lyhyehkön pohdinnan jälkeen Valmennuskeskuksen kurssille. Kurssista oli valtava hyöty: harjoituspääsykokeet tirvaisivat ensi alkuun turhat luulot oikeustieteellisestä osaamisestani pois, mutta alkushokin ja ylpeyteni nieleskelyn jälkeen vastaustekniikkani parani ja portit Helsingin oikikseen aukenivat ensi yrittämällä. Mistään lahjakkuudesta oli turha puhua, vaan salaisuus oli tunnollisessa ja järjestelmällisessä puurtamisessa. Tähän saattekin loistovinkit kurssilla!

    Terkut kurssilaisille

    Varsinainen pääsykoeurakka kestää vain kuukauden, ja paine sisäänpääsyyn on ymmärrettävästi itse kullakin valtava. Muistakaa kuitenkin olla armollisia itsellenne ja ottaa lepopäiviä kavereiden kanssa tai vaikka ihan vain itseksenne huilaten. Hyvin tehdyssä lukusuunnitelmassa on aina tilaa pienelle joustamiselle!

  • Venla Salminen

    Hei! Olen Venla Salminen, ensimmäinen vuoden oikkari Turun yliopistolla. Oma koulupaikan saaminen on ehdottomasti vaatinut paljon työtä, sinnikkyyttä sekä itsekuria.

    Hakutarina

    Pääsin oikeustieteellisen tiedekuntaan toisella hakukerralla, jolloin suurin muutos ensimmäiseen hakukevääseen oli ehdottomasti valmennuskurssin harjoituskokeiden hyödyntäminen sekä ylipäätään tehtävien tekeminen.

    Ensimmäisenä hakukeväänä olin vähän hukassa lukuprosessin aikana siitä, mikä osaamiseni taso oikeasti on. Toisella hakukerrallani tämän ongelman poisti tehtävien tekeminen, joiden kautta sain välittömän palautteen omasta osaamisen tasosta ja samalla tehtyä suurimmat mokat, joita ei sitten tarvinnut enää tehdä pääsykokeessa.

    Toisena isona oivalluksena toisella hakukerralla oli kertaamisen tärkeyden ymmärtämien. Vaikeatkin asiat alkoivat pikkuhiljaa aueta, kun niitä kävi säännöllisesti läpi. Kertaaminen voi tuntua raskaalta ja vaikealta, mutta se oli omassa sisäänpääsyssäni aivan avain asemassa. Tämän lisäksi viimeisellä hakukerralla uskalsin rohkeasti käyttää opiskelutyylejä, jotka tuntuivat toimivan juuri minulle, vaikka ne veivätkin enemmän aikaa.

    Terkut kurssilaisille

    Haluankin korostaa, että ennen luku-urakkaa on tärkeä oppia tuntemaan, millaiset opiskelutyylit sopivat juuri sinulle ja suunnitella lukusuunnitelma jo alustavasti valmiiksi. Lisäksi vaikka lukuaika onkin lyhyt, on tärkeä muistaa pitää huolta myös omasta jaksamisesta. Omaan lukusuunnitelmaan onkin hyvä jättää riittävästi tilaa unelle ja esimerkiksi liikunnalle.

  • Sofia Erman

    Hain oikikseen Valmennuskeskuksen vip-kurssilla kahdesti, ensimmäinen vuosi oli aika hakemista ja oman lukutyylin etsimistä, ja toisena vuotena opiskeluni oli paljon järjestelmällisempää. Luin kahdeksan tuntia päivässä, ja panostin lepoon ja liikuntaan enemmän kuin ensimmäisenä vuotena. Huomasin tämän vuoksi keskittymiseni olevan parempaa enkä palanut loppuun luku-urakan aikana.

    Vuonna 2020 pääsykokeet oli järjestetty koronan vuoksi poikkeuksellisesti kahdessa osassa, ja tällaiset uudet käänteet kokeisiin valmistautuessa sekoittivat vähän pakkaa, mutta toinen pääsykoekevät kuitenkin johti paikkaan Lapin yliopistossa, jossa opiskelen nyt toista vuotta.

    Kurssilaisille toivotan tsemppiä tulevaan luku-urakkaan ja muistutan huolehtimaan etenkin riittävästä unesta! Vaikka kokeisiin tulee ja pitää lukea ahkerasti, loppuun palamisesta on loppujen lopuksi pelkkää haittaa. 

  • Annsofi Salo

    Hain ensimmäisen kerran ylioppilaskeväänä vuonna 2018. Silloin en oikeastaan lukenut yhtään, selasin kirjat läpi vain osittain ja tulos oli sen mukainen. En tuolloin miettinyt asiaa enempää, sillä välivuosi oli lukion jälkeen tervetullut.

    Toisena hakukeväänä päätin osallistua Valmennuskeskuksen kurssille Tampereella. Tampereella lopulta tajusin, mitä oikeustieteelliseen hakeminen vaatii sekä hakijamäärän suuruuden. Lukuaikana kuljin Tampereen ja oman kotikaupunkini välillä viikoittain, joka ehdottomasti oli haitaksi lukemiselle sekä lisäksi pidin kokonaisia vapaapäiviä.

    Kolmantena vuonna 2020 käytin hyödyksi Valmennuskeskuksen neuvoja kokeen tehtävistä ja opiskelutavoista. Ensimmäistä kertaa olin oikeasti orientoitunut hakemaan ja tyhjensin koko kuukauden kaikelta muulta. Lukemisesta tulikin päivän ainut asia ja se ei ollut enää tehokasta. Koe oli etänä ja menin täysin paniikkiin kokeessa enkä päässyt toiseen vaiheeseen. 

    Tulos oli pettymys ja siitä yli pääseminen vaikeaa, seuraavalle vuodelle ei ollut suunnitelmia. Suunnitelma oli kuitenkin pakko tehdä ja päätin yrittää viimeisen kerran ja käyttää tällä kertaa koko vuoden opiskeluun. Lähdin opistoon, jossa tein Turun avoimen yliopiston kursseja. Tein itselleni listan asioista, jotka olivat menneet metsään aiempina hakukertoina.

    Lukuaikana en voi väittää olleeni epätoivon vallassa moneen kertaan, mutta ylläpidin motivaatiotani muistuttamalla, että tämä on viimeinen kerta, kun teen tätä. Ja se oli kuin olikin viimeinen kerta. Olin täysin varma pääsykokeen jälkeen, että en tule pääsemään, sillä kokeessa en osannut/ehtinyt vastata kaikkiin kysymyksiin, mutta heinäkuussa koin todellisen yllätyksen, kun pääsin Turun yliopistoon eli vielä juuri siihen yliopistoon, johon aina olin halunnut!

    Älä siis luovuta missään vaiheessa, vaikka tuntuisikin siltä, että et osaa mitään tai teet turhaa työtä. Oikikseen hakeminen vaatii kestävyyttä ja päättäväisyyttä ja uskon että kaikilla hakijoilla niitä on! Tsemppiä ja (paljon) motivaatiota hakuaikaan! 😊

  • Carita Sammalniemi

    Heippa! Olen Carita ja olen ensimmäisen vuoden opiskelija Helsingin yliopistossa. Olen aikaisemmalta koulutukseltani hallintotieteiden maisteri ja olen työskennellyt jo useamman vuoden henkilöstöhallinnon parissa. Pohdin pitkään oikikseen hakemista ja sitä, riittävätkö rahkeet ja rohkeus ylipäätänsä hakemiseen ja toisaalta uuden tutkinnon opiskeluun. Juridiikka veti kuitenkin niin vahvasti puoleensa, että päätin hakea opiskelupaikkaa kevään 2023 yhteishaussa. Pääsin oikikseen ensimmäisellä yrittämällä ja opinnot Helsingin yliopistossa alkoivat vuoden 2023 syksyllä.

    Hakutarina

    Pääsykoekevät vaati aika paljon järjestelyä. Minua jännitti keskustella opiskelemaan hakemisesta työpaikallani esihenkilöideni kanssa mutta onnekseni sain huomata, että lomien järjestäminen luku-urakan ajaksi onnistui vaikeuksitta. Esihenkilöni suhtautuivat todella kannustavasti hakuprosessiin ja olivat vilpittömästi iloisia siitä, että uskalsin lähteä tavoittelemaan unelmaani. Muutenkin läheisteni tuki ja kannustus koko prosessissa, niin hakemisessa kuin pääsykokeisiin lukemisenkin aikana, oli korvaamatonta.

    Suunnittelin melko tarkasti etukäteen ennen pääsykoekirjojen julkaisua missä luen pääsykokeisiin ja miten järjestän arjen pyörittämisen luku-urakan ohessa, hahmottelin myös lukusuunnitelman ja selailin vanhoja pääsykoekirjoja.  Kirjoitin lisäksi itselleni motivaatiokirjeen siltä varalta, että jaksaminen loppuisi kesken urakan. Onnekseni motivaatiosta ei missään vaiheessa ollut pulaa, usko itseeni tosin oli koetuksella todella monta kertaa.

    Pääsykokeisiin lukeminen itsessään oli melkoinen mylly mutta etukäteen tehdyistä valmisteluista, lukusuunnitelmasta ja erityisesti valmennuskurssista oli todella iso apu. On varmasti monenlaisia tapoja lukea pääsykokeisiin mutta minun kohdallani oikikseen pääseminen vaati sen, että käytännössä koko muu elämäni oli tauolla neljä viikkoa.

    Otin luku-urakan heti alusta alkaen hyvin tosissani, lukupäivät alkoivat aamulla kello seitsemän edellisenä päivänä opettelemieni asioiden kertaamisella ja päättyivät illalla kello kymmenen samana päivänä opiskeltujen asioiden kertaamiseen. Pidin tietysti useita taukoja lukupäivän aikana ja pyrin palautumaan, panostin myös hyviin yöuniin ja terveelliseen ruokaan. Jos tämä lukutahti kuulostaa kamalalta niin voin sanoa, että tavallaan se oli sitäkin.

    Olin stressaantunut ja panikoin tulevaa koitosta mutta pääasiassa pääsykokeisiin lukeminen ja uuden opiskelu oli todella kivaa, äärimmäisen mielenkiintoista ja loppujen lopuksi kaiken vaivan arvoista.

    Työtehtävät kurssilla

    Toimin henkilökohtaisena tuutorina Super- ja Vip-takuukursseille, tarkastan harjoituskokeita ja teen kurssimateriaaleja.

    Terkut kurssilaisille

    Sinä pystyt tähän! Pääsykoekevät on rankka ja lukemista sekä tekemistä riittää, kaikista tärkeintä kuitenkin on, että pidät tavoitteen kirkkaana mielessä ja uskot itseesi, kaikki on mahdollista.

    Just nyt pääsykoemateriaalin ilmestymiseen on vielä aikaa, suosittelen, että käytät tämän ajan siihen, että suunnittelet tulevaa pääsykoekevättä:

    • Missä aiot lukea?
    • Onko sinun mahdollista olla kokonaan poissa töistä pääsykokeisiin lukemisen ajan ja mietit muita käytännön järjestelyjä?

    Jos tuleva koitos jännittää jo nyt, voit selailla vanhoja pääsykoekirjoja ja tutustua vastaustekniikkaan, omalla kohdallani se, että pääsi tekemään edes jotakin ennen varsinaisen urakan alkua, rauhoitti hermoja. Todella tärkeää on myös pitää hyvää huolta itsestä ja kerätä voimia tulevaan koitokseen.

    Muista, että et ole yksin pääsykoemyllyssä, tukea, apua ja kannustusta on saatavilla – me tuutorit ollaan täällä teitä varten.

  • Noora Khames

    Mä oon Noora Khames ensimmäisen vuoden oikkari Turun yliopistolla. Haku yliopistoon ja opiskelupaikan saaminen ei kuitenkaan ollut ruusuilla tanssimista, vaan se vaati paljon työtä ja itsekuria. Pääsin kolmannella hakukerralla oikeustieteelliseen tiedekuntaan, ja suurin tekijä tähän onnistumiseen oli lukusuunnitelman laatiminen ja sen noudattaminen.

    Tänä hakukeväänä toimin Valmennuskeskuksella tuutorina sekä laadin erilaisia materiaaleja kurssille muiden tuutoreiden kanssa. Ihanaa että juuri sinä olet päätynyt Valmennuskeskuksen kurssille. Tsemppiä todella paljon tähän luku-urakkaan ja hakuun!

  • Willie Zhang

    Moikka! Mä oon Willie ja opiskelen neljättä vuotta oikeustiedettä Helsingin yliopistossa.

    Hakutarina

    Itse hain oikikseen useamman kerran ennen kuin tiedekunnan ovet aukesivat. Kerran jäin muutaman pisteen päähän ja kaksi kertaa pisteen päähän, joten hakukokemukseni oli jokseenkin traaginen, mutta toisaalta opettavainen.

    Vuonna 2020 pääsin sitten sisälle reippaasti pisterajat ylittäen. Epäonnistuneista hakukeväistä ensimmäiset oppimani asiat olivat hyvän, kunnianhimoisen lukusuunnitelman tekeminen sekä erilaisten opiskelutekniikoiden omaksuminen.

    Työtehtävät kurssilla

    • henkilökohtainen tutorointi
    • harjoitustehtävien tekeminen
    • kokeiden tarkistaminen
    • tiivistelmien tekeminen

     

    Terkut kurssilaisille

    Keväästä tulee taatusti rankka, mutta kova työ palkitaan. Luku-urakka kestää vain kuukauden, joten tässä ajassa voi kaikkensa antaa. Keväästä ei myöskään selviä, ellei pidä terveydestä huolta. Muista siis tauot sekä säännölliset rytmit. Jos mikä tahansa mietityttää, voi meille laittaa milloin vaan viestiä. Nähdään kursseilla, ja tsemppiä kevääseen!

  • Jenna Kanervamäki

    Moikka! Mun nimi on Jenna ja olen ensimmäisen vuoden oikkari Turun yliopistossa. Kokemusta oikikseen hakemisesta on kertynyt, sillä pääsin sisään kolmannella hakukerralla.

    Ensimmäisellä ja toisella hakukerralla lukupäivät venyivät todella pitkiksi ja unohdin muun elämän kokonaan. Kolmannella hakukerralla kuitenkin ymmärsin, että tehokas opiskelu vaatii vastapainoksi myös vapaa-aikaa. Koin kolmannella hakukerralla erittäin merkittäväksi sen, että lukuaika pysyi maltillisena. Käytin kuitenkin koko lukuajan täysipäiväisesti pääsykokeeseen valmistautumiseen sekä osallistuin valmennuskurssille.

    Omalla kohdallani varsinkin aiemmat epäonnistumiset stressasivat. On kuitenkin erittäin tärkeää, että onnistuu pitämään stressin hallinnassa. Tämä onnistuikin omalla kohdallani parhaiten huolehtimalla yleisestä hyvinvoinnista, vaikka meneillään olikin kiireinen luku-urakka. Lukusuunnitelma on erinomainen keino tehdä erottelua opiskelun ja vapaa-ajan välillä. Kun etenee oman lukusuunnitelman mukaisesti, ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa vapaa-ajan viettämisestä.

    Tsemppiä kaikille tämän kevään hakijoille! Vaikka välillä saattaa iskeä epätoivo, on tärkeää muistaa, ettei luku-urakka kestä loputtomiin ja kova työ palkitaan!