Oikeustieteen opettajat ja tutorit

Huippuopettajat oikeustieteen kursseilla

Oikeustieteen valmennuskursseillamme opettajina toimivat kokeneet juristit, ja pyrimme siihen, että jokainen opettajamme on erikoistunut opettamansa kirjan oikeudenalaan. Kursseillamme voit olla varma siitä, että ymmärrät hankalimmatkin lakitekstit opettajiemme opastuksella.

Opettajamme ovat saaneet vuosittain erinomaiset palautteet kurssilaisiltamme. Esimerkiksi kevään 2023 kurssilaisemme antoivat oikeustieteen opettajillemme opetuksesta arvosanaksi keskiarvon 4.6 asteikolla 1-5!

Tutustu opettajiimme

Oikeustieteen valmennuskursseillamme opiskelet sekä kokeneiden aineistokurssien opettajien että ammattitaitoisten juristien johdolla. Heidän opastuksessaan ymmärrät niin aineistotekniikan merkityksen, kuin hankalimmat lakitekstitkin. Voit myös aina esittää kysymyksiä opettajillemme.

  • Albert Mäkelä

    Albert opettajana

    Albert Mäkelä on pitkän linjan Valmennuskeskuslainen. Hän pääsi aikanaan valmennuskurssimme avulla oikeustieteelliseen ja on toiminut sen jälkeen kursseillamme ensin tutorina ja sittemmin opettajana jo yli 15 vuoden ajan. Albertin tunneilla pääset mukaan todellisen osaajan ohjaukseen! Päivätyönään Albert tekee yritysjuridiikkaa ja osallistuu lainvalmistelutyöhön. Albertin erikoisaloja ovat työoikeus, immateriaalioikeus ja yrityslainsäädäntö. Lisäksi Albert toimii kuluttajariitalautakunnan jäsenenä. Albertilla on päivätyönsä vuoksi laaja kokemus myös juridiikan kouluttamisesta.

    ”Parasta opetus on silloin, kun syntyy aito vuorovaikutustilanne kurssilaisten kanssa. Kurssilaisten kannattaa olla aktiivisia ja haastaa opettajaa, sillä asiat aukenevat usein parhaiten, kun niistä keskustellaan. Juridiikka ei ole salatiedettä, mutta sen ymmärtäminen edellyttää tietynlaista tapaa ajatella. On hienoa huomata ajattelun kehittyminen kurssilaisista.

    Vaikka pääsykoe uudistuu, oikeustieteelliseen pyrkijän täytyy olla valmis tekemään tinkimättömästi töitä. Pääsykoe ei rakennu enää aiemmalla tavalla pänttäämiselle, joten tieteellisen tekstin omaksuminen ja erilaisten ilmiöiden hahmottaminen edellyttää harjoittelua. Omaa osaamista on kannattaa testata harjoituskokeissa ja myös vastaustekniikkaa pitää opetella riittävästi. Pääsykoekevät voi olla rankka, mutta ahkera työnteko on kuitenkin tie onnistuneeseen suoritukseen. Tervetuloa kurssille! ”  toivottaa Albert.

    Mitä Albertin tunneilla?

    Oikeustieteen valintakokeen ennakkomateriaali julkaistaan vain muutama päivä ennen pääsykoetta. Sen vuoksi kursseillamme käydään läpi oikeustiedettä ja oikeudellista ajattelua kevään aikana jo ennen ennakkomateriaalin julkaisua. Albert on opettanut vuosien varrella kursseillamme eri oikeudenaloja.

    ”Opettajan tärkein tehtävä on saada kurssilaiset ymmärtämään, mitä erilainen oikeustieteellinen teksti pitää sisällään ja mikä siinä on juridiikan kannalta relevanttia. Kokeessa voi tulla vastaan hyvin erilaisia aineistoja, jotka ovat pullollaan yksityiskohtia ja vaikeasti hahmotettavia asioita. Opettajana pyrin siihen, että kurssilaisille muodostuu käsiteltävistä asioista selkeä kokonaisuus. Pyrin havainnollistamaan asioita käytännönläheisin esimerkein ja pitämään yhteyden tosielämään luennoillani. Paperilla asiat saattavat vaikuttaa pitkästyttäviltä, mutta tosielämä on täynnä mitä mielenkiintoisempia juridisia ongelmia!”  Albert kuvailee opetustaan.

    Kurssilaisten kokemuksia Albertin tunneista

    ”Otti tosi hyvin huomioon kysymykset. Diat ja opetus oli todella kokoavaa ja selventävää, eikä vain toistanut samoja virkkeitä kuin kirjassa. Tunneilla ei ikinä ruvennut mieli harhailemaan!”

    ”Opetus oli todella innostavaa ja motivoivaa, vaikka kyseinen opetettava kirja ei ollut suosikki. Piirrustukset ja kaaviot sekä aikajanat olivat todella havainnollistavia ja itselle jäi niistä asiat todella hyvin mieleen. Niihin oli myös helppo myöhemmin liittää itse yksityiskohtia lisäksi!”

    ”Erittäin hyvää ja asiantuntevaa opetusta. Hyviä opetusmetodeja, kaikki asiat tuntuivat selkeiltä. Etäopetuksessakin tuntui että Albert on erittäin hyvin vuorovaikutuksessa meidän kanssa. Albert onnistui erittäin hyvin sekä luomaan kirjasta hyvän kokonaiskuvan että opettamaan tärkeitä yksityiskohtia.”

  • Helena Kettunen

    Helena opettajana

    Helena aloitti oikeustieteen opintonsa Helsingissä vuonna 2016 Valmennuskeskuksen VIP-takuukurssin ansiosta. Hän on oikeustieteen maisteri, jolla on usean vuoden kokemus Valmennuskeskuksen tutorina, vastuututorina ja kurssiopettajana toimimisesta. Helena on työskennellyt aiemmin juristina asianajotoimistoissa erikoistuen jäämistö- ja maksukyvyttömyysoikeuteen, ja nykyään hän harjoittaa näitä oikeudenaloja itsenäisenä yrittäjänä.

    Helena kertoo:

    ”Minulta kysytään usein, oliko oikikseen vaikea päästä. Vastaan, että se vaatii ennen kaikkea motivaatiota ja valtavasti työtä – mutta kun on valmis laittamaan kaikkensa likoon, unelma sisäänpääsystä on varmasti toteutettavissa.”

    Valmennuskeskuksen kurssin merkitys jäi Helenalle vahvasti mieleen henkilökohtaisesta kokemuksesta:
    ”Oman hakukevääni aikana sain kurssilta erinomaista opetusta, henkilökohtaista tukea ja hyödyllisiä harjoituskokeita. Tämä kokemus inspiroi minua sisäänpääsyn jälkeen ryhtymään itse tutoriksi ja opettajaksi. Haluan auttaa tulevia oikeustieteen opiskelijoita pääsemään tavoitteisiinsa.”

    Mitä Helenan tunneilla tapahtuu?

    Helena tekee monimutkaisesta juridiikasta ymmärrettävää käytännön esimerkkien, muistisääntöjen ja selkeiden selitysten avulla. Hänen tavoitteenaan on paitsi opettaa sisältöä, myös pitää opiskelijoiden motivaatio korkealla koko hakuprosessin ajan. Tunneilla opittuja asioita testataan hauskojen Papukaija-visailuiden avulla, jotka korostavat kertaamisen merkitystä. Tämä auttaa opiskelijoita sisäistämään asiat kunnolla ennen uusien aiheiden käsittelyä.

    ”Muistan hyvin, miten haastavaa oikiksen pääsykokeisiin valmistautuminen voi olla. Haluan auttaa opiskelijoita selviämään siitä vahvemmalla itseluottamuksella ja energialla. Ja kyllä – tunneillani saattaa välillä vilahtaa myös tsemppikoirani Muru!” Helena kannustaa.

    Kurssilaisten kokemuksia Helenan tunneista

    ”Opettaja oli kokoajan vuorovaikutuksessa oppilaiden kanssa ja otti kaikki hyvin huomioon. Plussaa kivan visuaalisista dioista, jotka auttoivat asioiden muistamisessa ja hahmottamisessa. Opettajalla oli myös todella hyviä esimerkkejä eri aihealueista ja hän jaksoi selittää ja vastata kysymyksiin laajasti. Tykkäsin tosi paljon papukaija-välitenteistä! Se aktivoi kivasti luennon aikana tekemään muutakin kuin istumaan ja kuuntelemaan.”

    ”Todella innostavia ja motivoivia luentoja! Vaikka kirja tuntui vaikealta, niin opettaja sai asiat väännettyä rautalangasta tosi hyvin. Oli kiva, kun oli testejä luennon aikana ja materiaalit oli selkeät ja hyvät.”

    ”Innostavaa opetusta. Asiat esitetty selkeästi ja materiaalit hyviä. Helena jaksoi vastata kysymyksiin kärsivällisesti, välillä jopa pitkään virallisen luentoajan jälkeenkin. Omistautuneisuus auttamiseen teki vaikutuksen.”

  • Riina Hanhikoski

    Riina opettajana

    Riina on opetuksen ja kasvatuksen monipuolinen osaaja. Valmennuskeskuksella hän on opettanut vuodesta 2015 alkaen. Oikeustieteen kursseilla hän opettaa aineistotekniikan osuutta. Oikeus- ja yhteiskuntatieteiden kurssien lisäksi Riina opettaa/on opettanut myös kasvatustieteen VAKAVA-kursseilla ja farmasian kurssin aineisto-osuudessa, sekä AMK-kursseilla opetuskielen, eettisten taitojen ja tunneälytaitojen osuutta.

    Riinalla on luokanopettajan ja terveystiedon opettajan, sekä opinto-ohjaajan pätevyydet. Hän on lukenut yliopistossa sivuaineenaan myös laajasti hallintotieteitä. ”Eri alojen opetussisällöt tukevat toinen toisiaan ja hyödynnän uusia ideoita monipuolisesti eri kursseilla. Opettamisessa parasta on nähdä opiskelijoiden oivaltavan uusia asioita, onnistuvan ja innostuvan oppimisesta” Riina kertoo.

    Mitä Riinan tunneilla?

    ”Opetuksessani on ohjauksellinen ote ja pyrin luomaan avoimen vuorovaikutuksen ilmapiirin myös etäopetuksessa. Tavoitteenani on, että tunneillani on helppo osallistua ja kysyä, koska tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan! Kurssien osallistujat ovat ihailtavan motivoituneita ja teen aina kaikkeni, jotta voin tukea heitä parhaani mukaan kohti omia tavoitteitaan” Riina sanoo.

  • Raine Surakka

    Raine opettajana

    Olen Surakan Raine ja olen opettanut valmennuskursseja yhteiskuntatieteissä yli 10 vuoden ajan. Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri (VTM), laillistettu sosiaalityöntekijä sekä psykoterapeutti. Olen opettanut sosiaalityön kursseja sekä etäopetuksena sekä ihan perinteisenä luento-opettajana.

    Opettajana tykkään vuorovaikutteisesta opetuksesta, jossa on keskusteleva, innostava ja turvallinen ympäristö kaikille. Pidän myös mielenkiintoisista keskusteluista, jossa tieto on sekä opettajalla että yleisöllä ja sitä myös oppimisen luonne tulee jaetuksi ja paremmin ymmärretyksi. Kurssien opettaminen tuntuu aina yhtä innostavalta vuosienkin jälkeen ja odotankin kovasti kurssin alkua. Kurssilla nähdään!

Tutorit oikeustieteen valmennuskursseilla

Oikeustieteen valmennuskursseillamme sinulla on opettajiemme lisäksi apunasi ja tukenasi 4 tutoria. Heillä on jokaisella varsin erilaiset hakutarinat ja myös valmistautumistavat ovat olleet erilaisia. Tutoreiltamme saat vertaistukea ja tsemppiä, sekä apua mm. lukusuunnitelman laatimiseen – ovathan he itsekin oman pääsykoeurakkansa suorittaneet ja onnistuneesti päässet sisään oikikseen. Voit ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä heihin!

  • Elina Vilponen

    Moi! Olen Elina ja opiskelen neljännettä vuotta Helsingin yliopistossa. Tällä hetkellä työskentelen oman alan töissä ja kirjoitan graduani.

    Hakutarina

    Hain oikikseen ensimmäisen kerran vuonna 2019 heti lukion jälkeen. Tuolloin minulla ei ollut kovin kattavaa kurssia, ja huimista lukutunneista huolimatta sisäänpääsy jäi yhden pisteen päähän. Ensimmäisellä hakukerralla käytin paljon aikaa mm. muistiinpanojen tekemiseen. Minulle tuli myös hieman yllätyksenä valtava lukumäärä, enkä saanut kotona tarvittavaa lukurauhaa.

    Seuraavana hakuvuonna hakeuduin Valmennuskeskuksen VIP-takuukurssille, ja pääsin sisään. Tuolloin pyrin pitämään fokuksen nimenomaan kirjoissa ja turhat muistiinpanot jätin pois. Koen, että opetuksesta oli valtavasti hyötyä ja oma henkilökohtainen tutorini oli koko prosessin ajan vierellä kannustamassa. Lisäksi pyrin tuolloin korjaamaan muut ensimmäisellä kerralla tekemäni “mokat”, esimerkiksi hankkimalla rauhallisen luku- ympäristön. Koen, että kurssin tarjoama johdanto-osuus antoi hyvät eväät hioa opiskelutekniikka kuntoon ja uskonkin sen olleen hyvin ratkaisevassa asemassa sisään pääsemiseni kannalta. Opin, että määrän lisäksi tekemisen pitää olla myös tehokasta!

    Työtehtävät kurssilla

    • tutorointi Helsingin kursseilla ja etäopetuskursseilla
    • henkilökohtainen tutorointi Super- ja Vip-kursseilla

     

    Terkut kurssilaisille

    Suosittelen ennen kirjojen julkaisua  lataamaan omia akkuja. On myös ensiarvoisen tärkeää hioa oma vastaus- ja opiskelutekniikka kuntoon tässä vaiheessa, ettei se vie turhaan aikaa kun materiaalit on julkaistu. Olen täällä teitä varten, ja suosittelen olemaan yhteydessä hyvin matalalla kynnyksellä. 😊 Tsempit kevääseen!

  • Säde Ilomäki

    Moikka!

    Oon Säde ja opiskelen toista vuotta Helsingin oikiksessa. Olen haaveillut oikiksesta aina, mutta etenkin lukiossa koin että sisäänpääsy on mahdollista vain yli-ihmisille; ei kaltaisilleni keskivertosuorittajille. Tämän vuoksi pidin pari välivuotta ja pohdin vaihtoehtoja, mutta lopulta mikään muu ei vetänyt puoleensa samalla tavalla. Yliopiston ovet aukesivat lopulta kolmannella hakukerralla.

     

    Hakutarina

    Oma hakutarinani on jokseenkin mielenkiintoinen; pääsin sisään kolmannella hakukerralla, mutta kahtena ensimmäisenä hakukertana en päässyt edes monivalintakarsinnasta läpi.

    Kun toissa keväänä oikiksen ovet aukesivat, koen suurimman muutoksen edellisiin keväisiin olleen oman itsensä tunnistaminen ja tiedostaminen – enää en välittänyt siitä, mitkä asiat ovat yleisesti tunnettu toimivina metodeina, vaan keskityin asioihin, jotka toimivat itselleni. Lisäksi pidin erittäin kurinalaista päivärytmiä, luin pomodoro-tekniikalla klo 8–18 4 x 25 min x 4, eli 400 min päivässä. Lisäksi olin tehnyt koko kuukauden ruuat valmiiksi pakastimeen enkä lukenut kertaakaan kotona. Pyhitin siis lukupaikan erikseen, jolloin koti oli rauhoitettu paikka, jossa sai rentoutua.

    Valmennuskurssilla tärkeimmäksi koin kirjojen opetuksen sekä henkilökohtaisen tutorin tuen. Vertaistuki raskaan projektin aikana on äärimmäisen tärkeää, eikä kukaan ymmärrä hakijan painetta yhtä hyvin kuin toinen hakija.

    Terkut kurssilaisille

    Luottakaa itseenne – niin kliseiseltä (ja vaikealta) kuin se kuulostaakin. Hyviä neuvoja ja vinkkejä on paljon, mutta vain itse tietää, mikä itselle toimii. Jättäkää siis rohkeasti tekemättä ne asiat, joista ette saa täyttä hyötyä ja käyttäkää se aika ennemmin niihin asioihin, jotka vievät valmistautumista eteenpäin. Tulevana keväänä oman stressinsä tuo luonnollisesti valintakokeen uudistuminen, mutta kannattaa yrittää pitää mielessä, että vaikka välillä voikin tuntua siltä että on tilanteessa yksin, niin kaikki ovat uuden edessä, eikä kukaan tiedä mitä voi odottaa.

    Me tutorit ollaan täällä teitä varten ja autetaan ja tsempataan niin paljon kuin voidaan, joten laittakaa matalalla kynnyksellä viestiä <3

  • Venla Salminen

    Hei, Olen Venla Salminen ja opiskelen 2. vuotta Turun Yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

    Hakutarina

    Pääsin oikeustieteellisen tiedekuntaan toisella hakukerralla, jolloin suurin muutos ensimmäiseen hakukevääseen oli ehdottomasti valmennuskurssin harjoituskokeiden hyödyntäminen sekä ylipäätään tehtävien tekeminen.

    Ensimmäisenä hakukeväänä olin vähän hukassa lukuprosessin aikana siitä, mikä osaamiseni taso oikeasti on. Toisella hakukerrallani tämän ongelman poisti tehtävien tekeminen, joiden kautta sain välittömän palautteen omasta osaamisen tasosta ja samalla tehtyä suurimmat mokat, joita ei sitten tarvinnut enää tehdä pääsykokeessa.

    Toisena isona oivalluksena toisella hakukerralla oli kertaamisen tärkeyden ymmärtämien. Vaikeatkin asiat alkoivat pikkuhiljaa aueta, kun niitä kävi säännöllisesti läpi. Kertaaminen voi tuntua raskaalta ja vaikealta, mutta se oli omassa sisäänpääsyssäni aivan avain asemassa. Tämän lisäksi viimeisellä hakukerralla uskalsin rohkeasti käyttää opiskelutyylejä, jotka tuntuivat toimivan juuri minulle, vaikka ne veivätkin enemmän aikaa.

    Terkut kurssilaisille

    Tuutorina olen täällä auttamassa ja tukemassa sinua koko kevään ajan. Laitathan rohkeasti viestiä, jos sinulla on kysymyksiä opiskelutekniikoista, oikeudellisista käsitteistä tai vaikka vain kaipaat tsemppiä matkan varrella.

    Tsemppiä hakukevääseen ja muista luottaa omaan tekemiseesi!

  • Jenna Kanervamäki

    Moikka! Mun nimi on Jenna ja olen ensimmäisen vuoden oikkari Turun yliopistossa. Kokemusta oikikseen hakemisesta on kertynyt, sillä pääsin sisään kolmannella hakukerralla.

    Ensimmäisellä ja toisella hakukerralla lukupäivät venyivät todella pitkiksi ja unohdin muun elämän kokonaan. Kolmannella hakukerralla kuitenkin ymmärsin, että tehokas opiskelu vaatii vastapainoksi myös vapaa-aikaa. Koin kolmannella hakukerralla erittäin merkittäväksi sen, että lukuaika pysyi maltillisena. Käytin kuitenkin koko lukuajan täysipäiväisesti pääsykokeeseen valmistautumiseen sekä osallistuin valmennuskurssille.

    Omalla kohdallani varsinkin aiemmat epäonnistumiset stressasivat. On kuitenkin erittäin tärkeää, että onnistuu pitämään stressin hallinnassa. Tämä onnistuikin omalla kohdallani parhaiten huolehtimalla yleisestä hyvinvoinnista, vaikka meneillään olikin kiireinen luku-urakka. Lukusuunnitelma on erinomainen keino tehdä erottelua opiskelun ja vapaa-ajan välillä. Kun etenee oman lukusuunnitelman mukaisesti, ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa vapaa-ajan viettämisestä.

    Tsemppiä kaikille tämän kevään hakijoille! Vaikka välillä saattaa iskeä epätoivo, on tärkeää muistaa, ettei luku-urakka kestä loputtomiin ja kova työ palkitaan!