Abi ruotsi

 • Miksi ruotsin abikurssille?

  Tarvitsetko varmuutta ruotsin yo-koetta varten? Meillä on pitkä kokemus ruotsin abikurssien järjestämisestä, ja tämä näkyy kursseillamme! Kurssin avulla saat loistavat valmiudet onnistua ruotsin yo-kirjoituksissa. Ensisijaisena tavoitteenamme on tarjota jokaiselle lukiolaiselle ruotsin ylioppilasarvosanojen korottajalle mahdollisuus saavuttaa tavoittelemansa arvosanat kielten yo-kokeista.

  Katso abikurssit

  Ruotsin abikurssilla saat käyttöösi kokeneen opettajan kuvaamat opetusvideot, jotka keskittyvät erityisesti keskeisten kielioppiasioiden läpikäyntiin. Videoita voit katsoa niin monta kertaa kuin haluat. Lisäksi kurssilla palautat opettajalle 4 kirjoitelmaa, joista saat opettajalta henkilökohtaisen palauteen ja yo-kokeen mukaisen pisteytyksen. Kirjoitelmista saatu palaute auttaa sinua tekemään entistä parempia kirjoitelmia ja onnistumaan yo-kokeessa.

  Monipuolisten tehtävien ja harjoitusten avulla kertaat millaista osaamista ylioppilaskokeessa edellytetään ja tiedät, mitä osa-alueita juuri sinun tulee parantaa saavuttaaksesi tavoittelemasi arvosanan kirjoituksista.

 • Ruotsin yo-kokeet

  Syksyllä 2023 B-ruotsin (keskipitkä kieli) koe on maanantaina 18.9.2023.

  Keväällä 2024 B-ruotsin (keskipitkä kieli) koe on maanantaina 25.3.2024.

  Millainen ruotsin yo-koe on?

  Kielten yo-kokeissa arvioidaan lukiokursseissa opiskeltuja asioita sekä opiskelijan kypsyyttä ja valmiuksia jatko-opintoihin.

  Kokeet koostuvat neljästä osasta:

  • Kuullun ymmärtäminen (80–90 pistettä)
  • Luetun ymmärtäminen (70–90 pistettä)
  • Sanasto ja rakenteet (20–40 pistettä)
  • Kirjallinen tuottaminen (99 pistettä)

  Kokeiden maksimipistemäärä on 299 pistettä.

  Samaa kielitaidon osa-aluetta mittaavat tehtävät muodostavat tehtäväkokonaisuuden, mutta yhden tehtäväkokonaisuuden tehtävät voivat kokeessa olla erillään toisistaan. Mahdollisia tehtävätyyppejä kokeessa ovat mm. erilaiset monivalinta- ja aukkotehtävät sekä vapaat tekstin tuottamistehtävät. Kokeessa voi olla erilaisia aineistoja, kuten tekstejä, kuvia, tilastoja, karttoja tai videoita.

   

  Miten koe tehdään?

  Koe on sähköinen ja tehdään koululla suljetussa paikallisverkossa. Koetta varten tarvitsee tietokoneen ja siihen liitettävät kuulokkeet. Vastausten luonnosteluun voi käyttää kynää ja paperia, mutta paperille tehtyjä vastauksia ei oteta huomioon arvostelussa.

  Kokeen tehtävät voi tehdä itse valitsemassaan järjestyksessä. Kaikkia kokeen vastauksia voi muuttaa siihen asti, kunnes koeaika päättyy.

  Lue kokeesta tarkemmin YTL:n ohjeistuksesta

   

  Vinkkejä ruotsin yo-kirjoituksiin

  • Älä luovuta, yritä kokeessa aina loppuun asti!
  • Kielitaitoa, niin kuin kaikkia muitakin taitoja, täytyy harjoittaa. Lue, kuuntele ja kirjoita mahdollisimman paljon ja aloita jo tänään!
  • Kursseillamme pääset harjoittelemaan yo-kokeen tasoisia tehtäviä ja saat myös opettajalta palautetta tuottamistasi teksteistä.