Oikeustieteen valmennuskurssi

Valmennuskeskuksen oikisvalmennus

Unelmoitko juristin, tuomarin tai asianajajan urasta? Valmennamme sinut oikeustieteelliseen tiedekuntaan vuosikymmenien kokemuksella ja rautaisella asiantuntijuudella. Ahkeralla työllä ja laadukkaalla valmennuskurssillamme saavutat tavoitteesi opiskelupaikasta oikiksessa.

Keväällä 2022 laajimmalta ja monipuolisimmalta kurssiltamme jopa puolet pääsi sisään oikeustieteelliseen.

Miksi valmennuskurssille?

 1. Saavuta haluamasi opiskelupaikka
 2. Opettajina pääsykoevalmistautumiseen erikoistuneet lakimiehet
 3. Aloita valmistautuminen jo ennen valintakoekirjojen ilmestymistä
 4. Kehitä vastausrutiiniasi harjoituskokeiden avulla
 5. Oikeustieteen valmennuskurssillamme ylläpidät motivaatiotasi

Oikeustieteen valintakoeaineisto on julkaistu

Valintakoeaineistossa tuttu kirja vuodelta 2019 – lisäksi hallituksen esitys ja 3 artikkelia. Valintakoeaineistossa käsitellään hyvinkin ajankohtaisia teemoja.

Aiheina on muun muassa:
🏢 yritysvastuu
🌍 Euroopan unioni
📄 sukupuolen vahvistaminen
⚖ varallisuusoikeus
 • Opettajat ja tutorit

  Onnistuneen valmennuskurssin takana on iso tiimi, jonka jokaisella jäsenellä on tärkeä rooli onnistuneen kurssikokemuksen mahdollistamisessa.

  Opettajatiimiimme kuuluu keväällä 2023 Susanna-Maria Aarnivuo, Albert Mäkelä, Helena Kettunen ja Tuomas Liinamaa.

  Opettajien lisäksi kursseillamme työskentelee 13 tutoria, joiden työnkuvat vaihtelevat kurssiryhmien tutoroinnista ja henkilökohtaisesta valmennuksesta kurssimateriaalien tekemiseen.

 • Valintakoe

  Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan valintakoe järjestetään torstaina 23.5.2024 klo 14.00–18.00.

  Valintakoe perustuu ennakkoon ilmoitettuun kirjallisuuteen ja kokeessa mahdollisesti jaettavaan aineistoon.

  Keväällä 2024 oikeustieteen uusista opiskelijoista 60 % valitaan opiskelemaan valintakoevalinnalla, eli pääsykokeen pisteiden perusteella.

 • Todistusvalinta

  Keväällä 2024 oikeustieteellisen alan aloituspaikoista 40 % täytetään todistusvalinnalla.

  Oikeustieteen todistusvalinta on rajattu ensikertalaisille hakijoille. Olet ensikertalainen hakija, jos

  • et ole ottanut vastaan yliopiston tai ammattikorkeakoulun opiskelupaikkaa
  • sinulla ei ole korkeakoulututkintoa.

   

  Todistusvalinnassa ovat automaattisesti mukana ylioppilastutkinnon tai vastaavan tutkinnon ulkomailla suorittaneet ensikertalaiset hakijat.

  Mikäli sinulla on jo korkeakoulututkinto, tai olet ottanut opiskelupaikan korkeakoulusta vastaan, et voi pyrkiä oikeustieteelliseen todistusvalinnalla vaan ainoa vaihtoehtosi on valintakoevalinta.

 • Hakijamäärät

  Oikeustieteelliseen pyrkii vuosittain yli 5 000 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita on viime vuosina ollut reilu 4 000. Eniten ensisijaisia hakijoita on Helsinkiin ja Turkuun.

  Keväällä 2024 hakijamäärä kasvoi kevääseen 2023 verrattuna. Ensisijaisia hakijoita oli jopa 360 enemmän.

 • Pisterajat

  Oikeustieteen todistusvalinnassa maksimipistemäärä on 154 pistettä. Viime vuosina opiskelupaikan saamiseen todistusvalinnalla on vaadittu hakukohteesta riippuen 114,8-129,4 pistettä.

  Oikeustieteen valintakokeesta voi saada enintään 80 pistettä. Sisäänpääsyyn valintakoevalinnalla vaadittiin keväällä 2022 hakukohteesta riippuen 49-55 pistettä.

 • Opiskelu ja työelämä

  Oikeustieteellinen koulutus antaa sinulle mahdollisuuden työskennellä yksityisellä tai julkisella sektorilla kansallisesti tai kansainvälisesti.

  Työmahdollisuudet alalla ovat monipuoliset ja työllisyystilanne erinomainen – lähes kaikki valmistuneet työllistyvät oman alansa tehtäviin.

  Oikeustieteen opinnot koostuvat oikeusnotaarin ja oikeustieteen maisterin tutkinnoista. Maisterin tutkinto on edellytys esimerkiksi tuomarin ja asianajajan tehtävissä toimimiselle.

Kurssilaistemme kokemuksia

Jenni, vuoden 2023 sisäänpääsijä

"Valmennuskurssi auttoi itseäni todella paljon. Vaikeiden asioiden ymmärtämiseen opettajat olivat suuri apu, he selittivät asiat rautalangasta. Toinen asia, mikä itselle merkitsi paljon, oli Valmennuskeskuksen tutorit. He auttoivat jaksamaan, kun usko omaan tekemiseen meinasi loppua, en tiedä olisinko jaksanut koko kevättä ilman heidän tsemppaustaan!"

Sofia, vuoden 2023 sisäänpääsijä

"Valmennuskurssin opetusluennot, harjoituspääsykokeet sekä monipuoliset tehtävät auttoivat pääsykokeeseen valmistautumisessa. Suurin motivaatio ja työnteko täytyy lähteä itsestä, mutta hyvällä valmennuskurssilla pystyy lisäämään itsevarmuutta sekä tehokkuutta pääsykoelukemiseen. Lisäksi kurssin yhteishenki ja tutoreiden apu oli plussaa!"

Ninja, kevään 2023 oikiskurssilainen

"Valmennuskeskuksen valmennuskurssissa parasta oli laadukas opetus ja monipuoliset tehtävät ja lisämateriaalit, kuten tiivistelmät. Opetuskertoja oli runsaasti ja opettajilta oli mahdollisuus kysyä askarruttavista asioista sekä opetuskerroilla että yksityisesti esimerkiksi sähköpostin kautta. Opetuksessa oli tukena suuri määrä dioja, joihin opettajat olivat panostaneet todella paljon."

”Kiitos paljon teille onnistuneesta kurssista! En keksi mitään negatiivista sanottavaa, pääsin ykköshakukohteeseeni kurssin ansiosta.”

Oikeustieteen kurssilainen 2023

”Tavoitteeni oli tehdä kaikki mahdollinen valmistautuminen kurssin tuella ennen valintakoemateriaalien julkaisua, mikä suinkin mahdollista. Valintakoemateriaalien julkaisun jälkeen tavoitteeni oli jatkaa kurssin aikataulun seuraamista omatoimisen työskentelyn ohessa. Tavoitteet toteutuivat täysin toivotusti ja seurasin kurssin ohjelmaa tarkoin sen koko tarjontaa hyödyntäen.”

-Oikis huhtikuun etäkurssilainen 2023

”Kurssi alkoi hyvissä ajoin helmikuussa joten sai rauhassa opetella vastaustekniikkaa ym. Muut valmennuskurssit alkoivat liian myöhään päivä kaksi ennen materiaalejen tuloa, joten tuntui että tarvitsin tukea enemmän myös ennen materiaalejen tuloa.”

-Oikis helmikuun kurssilainen 2023

”Valmennuskeskus oli todella kehuttu ja katsoin arviointeja ja luin paljon netistä, mitä kaikkea valmennuskeskuksen kurssit tarjoavat. Lisäksi syynä oli, että oli mahdollista alottaa kurssi jo helmikuussa jo pari kuukautta ennen kokeeseen valmistautumista.”

-Kevään 2023 oikiskurssilainen