Oikeustieteen valmennuskurssi

Valmennuskeskuksen oikisvalmennus

Unelmoitko juristin, tuomarin tai asianajajan urasta? Valmennamme sinut oikeustieteelliseen tiedekuntaan vuosikymmenien kokemuksella ja rautaisella asiantuntijuudella. Ahkeralla työllä ja laadukkaalla valmennuskurssillamme saavutat tavoitteesi opiskelupaikasta oikiksessa.

Keväällä 2022 laajimmalta ja monipuolisimmalta kurssiltamme jopa puolet pääsi sisään oikeustieteelliseen.

Miksi valmennuskurssille?

  1. Saavuta haluamasi opiskelupaikka
  2. Opettajina pääsykoevalmistautumiseen erikoistuneet lakimiehet
  3. Aloita valmistautuminen jo ennen valintakoekirjojen ilmestymistä
  4. Kehitä vastausrutiiniasi harjoituskokeiden avulla
  5. Oikeustieteen valmennuskurssillamme ylläpidät motivaatiotasi
  • Opettajat ja tutorit

    Onnistuneen valmennuskurssin takana on iso tiimi, jonka jokaisella jäsenellä on tärkeä rooli onnistuneen kurssikokemuksen mahdollistamisessa.

    Opettajatiimiimme kuuluu keväällä 2023 Susanna-Maria Aarnivuo, Albert Mäkelä, Helena Kettunen ja Tuomas Liinamaa.

    Opettajien lisäksi kursseillamme työskentelee 13 tutoria, joiden työnkuvat vaihtelevat kurssiryhmien tutoroinnista ja henkilökohtaisesta valmennuksesta kurssimateriaalien tekemiseen.

  • Valintakoe

    Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan valintakoe järjestetään torstaina 25.5.2023 klo 9.00–13.00.

    Valintakoe perustuu ennakkoon ilmoitettuun kirjallisuuteen ja kokeessa mahdollisesti jaettavaan aineistoon. Valintakoekirjallisuus julkaistiin yhteisvalinnan verkkosivuilla 25.4.2023 klo 12.00.

    Keväällä 2023 oikeustieteen uusista opiskelijoista 60 % valitaan opiskelemaan valintakoevalinnalla, eli pääsykokeen pisteiden perusteella.

  • Todistusvalinta

    Keväällä 2023 oikeustieteellisen alan aloituspaikoista 40 % täytetään todistusvalinnalla.

    Oikeustieteen todistusvalinta on rajattu ensikertalaisille hakijoille. Olet ensikertalainen hakija, jos

    • et ole ottanut vastaan yliopiston tai ammattikorkeakoulun opiskelupaikkaa
    • sinulla ei ole korkeakoulututkintoa.

     

    Todistusvalinnassa ovat automaattisesti mukana ylioppilastutkinnon tai vastaavan tutkinnon ulkomailla suorittaneet ensikertalaiset hakijat.

    Mikäli sinulla on jo korkeakoulututkinto, tai olet ottanut opiskelupaikan korkeakoulusta vastaan, et voi pyrkiä oikeustieteelliseen todistusvalinnalla vaan ainoa vaihtoehtosi on valintakoevalinta.

  • Hakijamäärät

    Oikeustieteelliseen pyrkii vuosittain yli 5 000 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita on viime vuosina ollut reilu 4 000. Eniten ensisijaisia hakijoita on Helsinkiin ja Turkuun.

    Keväällä 2023 hakijamäärä kasvoi kevääseen 2022 verrattuna. Ensisijaisia hakijoita oli jopa 258 enemmän.

  • Pisterajat

    Oikeustieteen todistusvalinnassa maksimipistemäärä on 154 pistettä. Viime vuosina opiskelupaikan saamiseen todistusvalinnalla on vaadittu hakukohteesta riippuen 114,8-129,4 pistettä.

    Oikeustieteen valintakokeesta voi saada enintään 80 pistettä. Sisäänpääsyyn valintakoevalinnalla vaadittiin keväällä 2022 hakukohteesta riippuen 49-55 pistettä.

  • Opiskelu ja työelämä

    Oikeustieteellinen koulutus antaa sinulle mahdollisuuden työskennellä yksityisellä tai julkisella sektorilla kansallisesti tai kansainvälisesti.

    Työmahdollisuudet alalla ovat monipuoliset ja työllisyystilanne erinomainen – lähes kaikki valmistuneet työllistyvät oman alansa tehtäviin.

    Oikeustieteen opinnot koostuvat oikeusnotaarin ja oikeustieteen maisterin tutkinnoista. Maisterin tutkinto on edellytys esimerkiksi tuomarin ja asianajajan tehtävissä toimimiselle.