Lääketieteen valmennuskurssi

Valintakoepaikoista 45-65 % Valmennuskeskuksen kurssilaisille

Valmennuskeskuksen kurssilaiset ovat vuosina 2020-2022 täyttäneet 55-65 % Oulun lääkiksen valintakoepaikoista ja 45-55 % Kuopion lääketieteellisen valintakoepaikoista. Keväällä 2022 Tampereen lääkikseen valintakokeella valituista 55 % on ollut Valmennuskeskuksen kurssilaisia. Tule sinäkin onnistujien joukkoon!

Valmennuskeskuksen lääketiedevalmennus on alan kokenein ja tuloksekkain lääketieteen valmennuskurssijärjestäjä. Vuosien varrella olemme valmentaneet ja auttaneet opiskelupaikan saavuttamisessa ylivoimaisesti eniten lääketieteen opiskelijoita verrattuna muihin kurssijärjestäjiin.

Tänä keväänä rikoimme 30 000 valmennuskurssilaisen määrän lääketiedevalmennuksessamme. Tästä joukosta parhaillaan opiskelee tai on valmistunut lääkäriksi 5 000 entistä kurssilaistamme!

Miksi valmennuskurssille?

  1. Opit ymmärtämään teoriat syvällisesti
  2. Henkilökohtainen tuki
  3. Uudistettu ainutlaatuinen oppimisalusta, Lääkisnetti
  4. Kurssin valmis aikataulu helpottaa ajanhallintaasi
  5. Tyytyväisyystakuu

"Kurssilla käytiin järjestelmällisesti koko koealue läpi, oikeat aihealueet painottaen. Opettajilla oli vankka kokemus opetuksesta ja jokaiseen kysymykseen sai vastauksen.


Kurssi myös rytmitti opiskelua, joka vähensi omaa taakkaa lukusuunnitelman teosta. Kurssin jälkeen olo kokeeseen mennessä oli kokonaisvaltaisen valmis!"


Jere, vuoden 2023 sisäänpääsijä

  • Opettajat

    Lääketieteen valmennuskurssiemme opetuksesta vastaa yli 25 biologian, kemian ja fysiikan ammattilaista. Heistä monella on jo yli 10 vuoden kokemus valmennuskurssiopetuksesta Valmennuskeskuksella.

    Opettajamme saavat vuosittain erinomaisia palautteita kurssilaisiltamme. Tässä esimerkkinä muutama nosto keväältä 2023.

    ”Mielestäni lyhyellä kurssilla keskityttiin merkityksellisimpiin asioihin ja käytiin kattavasti aiheita, joita varmaan moni opiskelija toivoikin. Kurssi oli hyvin jäsennelty ja aiheiden valinta oli toimiva. Kiitos opetuksesta.”

    ”Oli tosi kiva, että käytiin kaikki aiheet oikeasti kunnolla läpi! Asiat oli selitetty asiantuntevasti ja kurssi sujui mutkitta.”

    ”En ole ennen pitänyt fysiikasta, mutta opettajan ansiosta aloinkin pitämään siitä. Opetustaito erittäin hyvä ja tuntui, että oikeasti alkoi oppimaan, mistä on kyse!”

  • Valintakoe

    Lääketieteellisten alojen yhteinen valintakoe järjestetään tiistaina 23.5.2023 klo 9.00–14.00.

    Valintakoe perustuu

    • lukion opetussuunnitelman perusteiden (LOPS2015) mukaisiin biologian, fysiikan ja kemian pakollisiin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin
    • valintakokeessa mahdollisesti jaettavaan aineistoon

     

    Valintakoe on digitaalinen ja se suoritetaan hakijan omalla kannettavalla tietokoneella.

  • Todistusvalinta

    Keväällä 2023 lääketieteellisten alojen aloituspaikoista yli puolet täytetään todistusvalinnalla.

    Lääketieteellisten alojen todistusvalinta on rajattu ensikertalaisille hakijoille. Olet ensikertalainen hakija, jos

    • et ole ottanut vastaan yliopiston tai ammattikorkeakoulun opiskelupaikkaa
    • sinulla ei ole korkeakoulututkintoa.

     

    Todistusvalinnassa ovat automaattisesti mukana ylioppilastutkinnon tai vastaavan tutkinnon ulkomailla suorittaneet ensikertalaiset hakijat.

    Mikäli sinulla on jo korkeakoulututkinto, tai olet ottanut opiskelupaikan korkeakoulusta vastaan, et voi pyrkiä lääketieteen, hammaslääketieteen tai eläinlääketieteen opintoihin todistusvalinnalla vaan ainoa vaihtoehtosi on valintakoevalinta.

  • Hakijamäärät

    Lääketieteellisen alan yhteisvalinnassa vuodesta toiseen suosituin hakukohde on yleinen lääketiede,  johon on viime vuosina pyrkinyt yli 6 000 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita yleisen lääketieteen opintoihin oli tänä keväänä n. 5 500.

    Hammaslääketieteelliseen ja eläinlääketieteelliseen pyrkii molempiin vuosittain noin 1 400 hakijaa.

    Yleisen lääketieteen hakijamäärä oli tänä keväänä alhaisempi kuin keväällä 2022. Ensisijaisia hakijoita oli 237 vähemmän tänä vuonna.

  • Pisterajat

    Lääketieteellisten alojen todistusvalinnassa maksimipistemäärä on 199 pistettä. Viimeisen parin vuoden aikana opiskelupaikan saamiseen todistusvalinnalla on vaadittu hakukohteesta riippuen 166-189,1 pistettä.

    Korkeimmat todistusvalinnan pisterajat on vaadittu yleisen lääketieteen hakukohteisiin, jonne mihinkään ei keväällä 2022 päässyt opiskelemaan alle 181 pisteellä.

    Lääketieteen valintakokeesta on vuosina 2022 ja 2021 saanut enintään 72 skaalattua pistettä. Sisäänpääsyyn valintakoevalinnalla vaadittiin keväällä 2022 hakukohteesta riippuen 53,61-66,59 skaalattua pistettä. Huomaa, että keväällä 2023 valintakoepisteiden skaalaus poistuu, eivätkä pisterajat näin ollen ole täysin verrattavissa aiempiin vuosiin.

  • Opiskelu ja työelämä

    Lääketieteen lisensiaatin opintojen laajuus on 360 opintopistettä, ja opinnot kestävät vähintään 6 vuotta. Opintoihin kuuluvat lääketieteen lisensiaatin tutkinto ja kaksi vuotta kestävä lisäkoulutus, jossa tutustutaan lääkärin työn käytännön tehtäviin, terveydenhuollon hallintoon ja erilaisiin yhteistyötehtäviin sosiaaliturvan ja terveydenhuollon alueella. Lisäopinnot suoritetaan pääosin käytännön työskentelynä terveyskeskuksessa tai sairaalassa.

    Yleislääketiedettä voi opiskella:

    • Helsingin yliopistossa
    • Turun yliopistossa
    • Tampereen yliopistossa
    • Oulun yliopistossa
    • Itä-Suomen yliopistossa

     

    Hammaslääketiedettä voi opiskella:

    • Helsingin yliopistossa
    • Turun yliopistossa
    • Oulun yliopistossa
    • Itä-Suomen yliopistossa

     

    Eläinlääkäriksi opiskelu on mahdollista ainoastaan Helsingissä.

    Lääketieteellisten alojen opinnoista valmistauduttua voi toimia lääkärinä, eläinlääkärinä tai hammaslääkärinä. Lääkärit voivat työskennellä perinteisten terveyskeskusten, sairaaloiden, yksityisten lääkäriasemien ja työterveydenhuollon lisäksi myös tutkimus- ja opetustehtävissä.

    Eläinlääkärit työskentelevät tyypillisesti eläinpotilaiden parissa niin eläinlääkäriasemilla, eläinsuojelussa kuin tuotantoeläintiloillakin.