Lääketieteen valmennuskurssi

60 % Helsingin lääkiksen valintakoepaikoista kurssilaisillemme 2023

Miksi Valmennuskeskuksen valmennuskurssille?

 1. Anna loistavien sisäänpääsyprosenttiemme puhua puolestaan
 2. Opit ymmärtämään teoriat syvällisesti
 3. Henkilökohtainen tuki
 4. Uudistettu ainutlaatuinen oppimisalusta, Lääkisnetti
 5. Kurssin valmis aikataulu helpottaa ajanhallintaasi
 6. Tyytyväisyystakuu

Lääkiksen valintakokeen kaavaliite 2024 on julkaistu

Lääketieteellisten alojen valintakokeen kaavaliite on uudistunut viime vuodesta. Katso lista muutoksista ja asiantuntijoidemme pohdinnat siitä, millaisiin tehtäviin muutokset saattaisivat viitata.
 • Sisäänpääsyprosenttimme

  Kurssilaisemme ovat täyttäneet:

  • 60 % Helsingin lääkiksen valintakoepaikoista keväällä 2023 ja 2022
  • 57 % Tampereen lääkiksen valintakoepaikoista keväällä 2023
  • 65 % eläinlääkiksen valintakoepaikoista keväällä 2023
  • 55-65 % Oulun lääkiksen valintakoepaikoista vuosina 2020-2023
  • 45-55 % Kuopion lääkiksen valintakoepaikoista vuosina 2020-2023
  • 55 % Tampereen lääkiksen valintakoepaikoista keväällä 2022
 • Opettajat

  Lääketieteen valmennuskurssiemme opetuksesta vastaa yli 25 biologian, kemian ja fysiikan ammattilaista. Heistä monella on jo yli 10 vuoden kokemus valmennuskurssiopetuksesta Valmennuskeskuksella.

  Opettajamme saavat vuosittain erinomaisia palautteita kurssilaisiltamme. Tässä esimerkkinä muutama nosto keväältä 2023.

  ”Mielestäni lyhyellä kurssilla keskityttiin merkityksellisimpiin asioihin ja käytiin kattavasti aiheita, joita varmaan moni opiskelija toivoikin. Kurssi oli hyvin jäsennelty ja aiheiden valinta oli toimiva. Kiitos opetuksesta.”

  ”Oli tosi kiva, että käytiin kaikki aiheet oikeasti kunnolla läpi! Asiat oli selitetty asiantuntevasti ja kurssi sujui mutkitta.”

  ”En ole ennen pitänyt fysiikasta, mutta opettajan ansiosta aloinkin pitämään siitä. Opetustaito erittäin hyvä ja tuntui, että oikeasti alkoi oppimaan, mistä on kyse!”

 • Valintakoe

  Lääketieteellisten alojen yhteinen valintakoe järjestetään tiistaina 21.5.2024 klo 9.00–14.00.

  Valintakoe perustuu

  • lukion opetussuunnitelman perusteiden (LOPS2019) mukaisiin biologian, fysiikan ja kemian pakollisiin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin
  • valintakokeessa mahdollisesti jaettavaan aineistoon

   

  Valintakoe on digitaalinen ja se suoritetaan hakijan omalla kannettavalla tietokoneella.

 • Todistusvalinta

  Keväällä 2024 lääketieteellisten alojen aloituspaikoista yli puolet täytetään todistusvalinnalla.

  Lääketieteellisten alojen todistusvalinta on rajattu ensikertalaisille hakijoille. Olet ensikertalainen hakija, jos

  • et ole ottanut vastaan yliopiston tai ammattikorkeakoulun opiskelupaikkaa
  • sinulla ei ole korkeakoulututkintoa.

   

  Todistusvalinnassa ovat automaattisesti mukana ylioppilastutkinnon tai vastaavan tutkinnon ulkomailla suorittaneet ensikertalaiset hakijat.

  Mikäli sinulla on jo korkeakoulututkinto, tai olet ottanut opiskelupaikan korkeakoulusta vastaan, et voi pyrkiä lääketieteen, hammaslääketieteen tai eläinlääketieteen opintoihin todistusvalinnalla vaan ainoa vaihtoehtosi on valintakoevalinta.

 • Hakijamäärät

  Lääketieteellisen alan yhteisvalinnassa vuodesta toiseen suosituin hakukohde on yleinen lääketiede,  johon on viime vuosina pyrkinyt yli 6 000 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita yleisen lääketieteen opintoihin oli tänä keväänä n. 5 800.

  Hammaslääketieteelliseen ja eläinlääketieteelliseen pyrkii molempiin vuosittain noin 1 400 hakijaa.

  Yleisen lääketieteen hakijamäärä oli tänä keväänä korkeampi kuin keväällä 2023. Ensisijaisia hakijoita oli 255 enemmän tänä vuonna.

 • Pisterajat

  Lääketieteellisten alojen todistusvalinnassa maksimipistemäärä on 199 pistettä. Viimeisen parin vuoden aikana opiskelupaikan saamiseen todistusvalinnalla on vaadittu hakukohteesta riippuen 166-189,1 pistettä.

  Korkeimmat todistusvalinnan pisterajat on vaadittu yleisen lääketieteen hakukohteisiin, jonne mihinkään ei keväällä 2022 päässyt opiskelemaan alle 181 pisteellä.

  Lääketieteen valintakokeesta on vuosina 2022 ja 2021 saanut enintään 72 skaalattua pistettä. Sisäänpääsyyn valintakoevalinnalla vaadittiin keväällä 2022 hakukohteesta riippuen 53,61-66,59 skaalattua pistettä. Huomaa, että keväällä 2023 valintakoepisteiden skaalaus poistuu, eivätkä pisterajat näin ollen ole täysin verrattavissa aiempiin vuosiin.

 • Opiskelu ja työelämä

  Lääketieteen lisensiaatin opintojen laajuus on 360 opintopistettä, ja opinnot kestävät vähintään 6 vuotta. Opintoihin kuuluvat lääketieteen lisensiaatin tutkinto ja kaksi vuotta kestävä lisäkoulutus, jossa tutustutaan lääkärin työn käytännön tehtäviin, terveydenhuollon hallintoon ja erilaisiin yhteistyötehtäviin sosiaaliturvan ja terveydenhuollon alueella. Lisäopinnot suoritetaan pääosin käytännön työskentelynä terveyskeskuksessa tai sairaalassa.

  Yleislääketiedettä voi opiskella:

  • Helsingin yliopistossa
  • Turun yliopistossa
  • Tampereen yliopistossa
  • Oulun yliopistossa
  • Itä-Suomen yliopistossa

   

  Hammaslääketiedettä voi opiskella:

  • Helsingin yliopistossa
  • Turun yliopistossa
  • Oulun yliopistossa
  • Itä-Suomen yliopistossa

   

  Eläinlääkäriksi opiskelu on mahdollista ainoastaan Helsingissä.

  Lääketieteellisten alojen opinnoista valmistauduttua voi toimia lääkärinä, eläinlääkärinä tai hammaslääkärinä. Lääkärit voivat työskennellä perinteisten terveyskeskusten, sairaaloiden, yksityisten lääkäriasemien ja työterveydenhuollon lisäksi myös tutkimus- ja opetustehtävissä.

  Eläinlääkärit työskentelevät tyypillisesti eläinpotilaiden parissa niin eläinlääkäriasemilla, eläinsuojelussa kuin tuotantoeläintiloillakin.

Kurssilaistemme kokemuksia

Jere, vuoden 2023 sisäänpääsijä

"Kurssilla käytiin järjestelmällisesti koko koealue läpi, oikeat aihealueet painottaen. Opettajilla oli vankka kokemus opetuksesta ja jokaiseen kysymykseen sai vastauksen. Kurssi myös rytmitti opiskelua, joka vähensi omaa taakkaa lukusuunnitelman teosta. Kurssin jälkeen olo kokeeseen mennessä oli kokonaisvaltaisen valmis!"

Aleksi, vuoden 2023 sisäänpääsijä

"Koin, että kurssilla suoritetut harjoitusvalintakokeet olivat erinomainen työkalu oman oppimisen seuraamiseen. Näiden kokeiden avulla sain selkeyttä siitä, mitkä asiat olivat hallussani ja mihin tulisi vielä keskittyä ja panostaa. Koko kurssin ajan minulle oli selkeää, mitä tehtäviä minun tulisi tehdä jokaisen luentokerran yhteydessä."

Santeri Soranta, vuoden 2023 sisäänpääsijä

"Pääsykoevalmennus antoi erinomaiset valmiudet myös kirjoituksiin, koska opiskelu alkoi jo hyvissä ajoin reippaalla tahdilla. Sinnikkäät opettajat antoivat hyvät eväät itsenäiselle opiskelulle, ja tehtäviä oli tarjolla enemmän kuin tarpeeksi. Etäluennot olivat erittäin hyvin toteutettuja ja antoivat mahdollisuuden kysyä opettajalta haastavista asioista."

”Olen kahteen otteeseen käynyt kilpailijan itseopiskelukurssin ja kaipasin vaihtelua. Valmennuskeskus sai paljon kehuja tutuiltani ja tutustuessani Lääkisnettiin totesin, että tämä on juuri minulle sopiva setti. Edullinen hinta + opetusvideot + haastavat/kehittävät tehtävät sekä kysymyspalvelu on aivan 6/5.”

Lääketieteen kurssilainen 2023

”Valmennuskeskuksella hyväntasoista opetusta! Lääkisnetistä löytyy kaikki tarvittavat materiaalit ja tehtävät, ja jos tarvitsee lisäapua, voi saada apua hyvin nopeasti.”

Lääketieteen kurssilainen 2023

”Hyvä, että luentoja voi katsoa tallenteena! Itse opin parhaiten silloin, kun voin käydä läpi asioita omaan tahtiin: pysäyttää ja nopeuttaa opetusta tarpeen mukaan. Myös harjoituskokeet oli iso plussa! Tykkäsin etenkin, että niiden vaikeustaso nousi kurssin edetessä.”

Lääketieteen kurssilainen 2023

”Superhyviä juttuja ja esimerkkejä! Olen oppinut aivan valtavasti erilaisia asioita vain oppitunneilla kuuntelemalla, koska kiinnostava tapa opettaa on pitänyt kiinnostusta ja keskittymistä yllä. Persoonallinen ja hauska tapa opettaa on tehnyt myös ”tylsemmistä” aiheista hauskoja ja kiintoisia sekä yksityiskohdat ovat painuneet helposti mieleen pänttäämättä. Luentojen opetuksesta en muuttaisi mitään :)”

Lääketieteen kurssilainen 2023