Kauppatieteen valmennuskurssi

Valmennuskeskuksen kauppisvalmennus

Olemme alan suurin ja kokenein valmennuskurssijärjestäjä, ja olemmekin valmentaneet ja auttaneet opiskelupaikan saavuttamisessa ylivoimaisesti eniten kauppisopiskelijoita. Tarjoamme markkinoiden henkilökohtaisinta valmennusta: rajatut ryhmäkoot ja henkilökohtainen kysymysmahdollisuus opettajalta kaikilla kursseillamme mahdollistaa yksilöllisen ohjauksen!

Viime keväänä rikoimme yli 15 000 kauppiskurssilaisen rajan, joista noin 6 000 parhaillaan opiskelee tai on valmistunut ekonomiksi!

Miksi Valmennuskeskuksen kurssille?

 1. Kokenein ja tuloksekkain: yli 15 000 opiskelijaa käynyt kurssimme
 2. Asiantuntijaopettajien johdolla varmistat osaamisen pääsykoetta varten
 3. Kauppisnetin avulla saavutat tehtävärutiinin ja arvioit osaamistasi
 4. Kurssin valmis aikataulu auttaa ajanhallinnassa
 5. Rajatut ryhmäkoot ja henkilökohtainen kysymysmahdollisuus opettajilta
 • Opettajat

  Kauppatieteen etäopetuskurssillamme opiskelet Jeren, Tonin ja Michaelin johdolla. Törmäät heihin myös Kauppisnetin opetusvideoilla.

 • Valintakoe

  Yliopistojen pääsykokeita ollaan uudistamassa ja valintakoeluonnos kevään 2025 valintakokeista julkaistiin 31.5.2024. Luonnoksen mukaan kauppatieteellisten alojen yhteinen pääsykoe pidetään keskiviikkona 4.6.2025 klo 9.00-12.00. 

  Valintakoeluonnoksen mukaan kevään 2025 pääsykoe perustuu lukion talousmatematiikan tai tilastomatematiikan sekä taloustiedon moduulin sisältöihin sekä kokeessa jaettuun aineistoon. Vahvistetut valintakoetiedot julkaistaan lokakuun loppuun mennessä Opintopolussa, jolloin ilmoitetaan kumpaan matematiikan moduulin valintakoe perustuu.

  Valintakokeella valitaan 40 % kauppatieteen uusista opiskelijoista. 25 % valintakoevalinnan aloituspaikoista on varattu ensikertalaisille hakijoille.

 • Todistusvalinta

  Kauppatieteen todistusvalinnalla täytetään 60 % aloituspaikoista.

  Todistusvalinnalla voi pyrkiä vain ensikertalainen hakija, jolla on lukion pitkä tai lyhyt matematiikka hyväksytysti suoritettu.

  Olet ensikertalainen hakija, jos

  • et ole ottanut vastaan yliopiston tai ammattikorkeakoulun opiskelupaikkaa
  • sinulla ei ole korkeakoulututkintoa.

   

  Todistusvalinnassa ovat automaattisesti mukana ylioppilastutkinnon tai vastaavan tutkinnon ulkomailla suorittaneet ensikertalaiset hakijat, jotka täyttävät matematiikan kynnysehdon.

 • Hakijamäärät

  Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa mukana oleviin hakukohteisiin on viimeisen kolmen vuoden aikana pyrkinyt yli 13 000 hakijaa vuosittain. Ensisijaisten hakijoiden määrä on ollut yli 8 700 kahdella edellisellä hakukerralla. Hakijoiden määrä on noussut rajusti viime keväästä, tämän vuoden hakijoiden yhteismäärän noustessa yli 14 tuhanteen.

  Keväällä 2024 ensisijaisia hakijoita kauppatieteen hakukohteisiin oli 756 enemmän kuin keväällä 2023.

 • Pisterajat

  Kauppatieteen todistusvalinnassa maksimipistemäärä on 154 pistettä. Pisterajat keväällä 2023 vaihtelivat eri yliopistoissa 90,2-116,9 pisteen välillä. Korkein pisteraja on vuosittain ollut Aalto-yliopistoon.

  Kevään 2023 osalta alustavat todistusvalinnan pisterajat olivat hieman edellistä vuotta korkeammat, mutta lopulliset pisterajat hieman laskivat aiempaan vuoteen verrattuna.

  Valintakoevalinnassa pisterajat vaihtelevat vuosien välillä riippuen siitä, kuinka haastava koe on. Myös pisterajaerot eri kaupunkien välillä ovat isot. Korkeimmat pisterajat keväällä 2023 oli Aalto-yliopistoon (25,47 pistettä) ja Tampereen yliopistoon (24,47 pistettä). Maksimipistemäärä valintakokeesta oli 40 pistettä.

 • Opiskelu ja työelämä

  Kauppatieteen koulutus koostuu kandidaatin tutkinnosta ja maisterin tutkinnosta. Yhteensä molempien tutkintojen tavoitesuoritusaika on 5 vuotta.

  Yliopistot tarjoavat erilaisia pääainevaihtoehtoja, joista voit valita mieleisesi suunnan opinnoillesi. Pääainevaihtoehtoihin kannattaa tutustua jo hakuvaiheessa, sillä kaikkia vaihtoehtoja ei löydy kaikista yliopistoista. Tämä on tärkeää erityisesti silloin, jos sinulla on jo kouluun pyrkiessä selkeä ajatus siitä, mihin haluat tutkinnon avulla työllistyä.

  Pääaineeksi voit valita esimerkiksi:

  • rahoituksen
  • johtamisen
  • markkinoinnin
  • taloustieteen
  • laskentatoimen
  • yritysjuridiikan tai
  • kansainvälisen johtamisen ja yrittäjyyden.

   

  Kauppatieteen opinnoista saat valmiudet toimia erilaisissa liiketoiminnan tehtävissä tai yrittäjänä. Tyypillisimpiä työtehtäviä ekonomeilla ovat rahoituksen ja taloushallinnon tehtävät, markkinointi- ja myyntitehtävät ja henkilöstöhallinnan tehtävät.

Aalto-yliopistossa opiskelevat kauppatieteen opiskelijat antavat vinkkejä hakuun!

”Vuosi sitten toinen kurssijärjestäjä, tänä vuonna Eezy. Kavereilleni olen monelle suositellut ennemmin Eezyä sen hyvien luentojen, helpon käytön ja tiivistettyjen kokonaisuuksien takia. Kiitos!”

Kauppatieteen kurssilainen 2023

”Kurssin suurin hyöty on ollut aivan älyttömän hyvät opettajat: todella osaavia ja tsemppaavia. Kaikkien aineiden opettajat online-kursseilla, laskareilla ja itse kauppisnetin videoilla olivat hyviä.”

Kauppatiede kevät 2023 -kurssilainen

”Todella selkeästi selitettiin matikanteoriat. Välillä mietinkin, että mitä onko tämä oikeasti näin helppoa. Vastasi hyvin kysymyksiin ja oli tosi kiva että tehtäviin näytettiin monia ratkaisutapoja.”

Kauppatiede kevät 2023 -kurssilainen

”Hyvä hintalaatusuhde. Kysymyksiin vastattiin nopeasti.”

Kauppatiede kevät 2023 -kurssilainen