Kauppatieteen valmennuskurssi

Valmennuskeskuksen kauppisvalmennus

Tavoitteena opinnot kauppakorkeakoulussa? Valmennuskeskuksen kauppisvalmennuksessa olet askeleen lähempänä unelmaasi. Olemme alan suurin ja kokenein valmennuskurssijärjestäjä, ja olemmekin valmentaneet ja auttaneet opiskelupaikan saavuttamisessa ylivoimaisesti eniten kauppisopiskelijoita.

Tänä keväänä rikoimme yli 15 000 kauppiskurssilaisen rajan, joista noin 6 000 parhaillaan opiskelee tai on valmistunut ekonomiksi!

Miksi valmennuskurssille?

 1. Kokenein ja tuloksekkain: yli 15 000 opiskelijaa käynyt kurssimme
 2. Asiantuntijaopettajien johdolla varmistat osaamisen pääsykoetta varten
 3. Kauppisnetin avulla saavutat tehtävärutiinin ja saat palautetta
 4. Kurssin valmis aikataulu auttaa ajanhallinnassa
 5. Mahdollisuus harjoitella pääsykoetilanne 10 kertaa
 6. Henkilökohtainen tuki
 • Valintakoe

  Kauppatieteen valintakoe on tiistaina  6.6.2023 klo 12.00–15.00.

  Paperisessa kokeessa on monivalintatehtäviä ja oikein/väärin -väittämiä, jotka pohjautuvat lukion historian, taloustieteen ja matematiikan tiettyihin kursseihin sekä mahdollisesti kokeessa jaettavaan aineistoon.

  Valintakokeella valitaan 40 % kauppatieteen uusista opiskelijoista.

 • Todistusvalinta

  Kauppatieteen todistusvalinnalla täytetään 60 % aloituspaikoista.

  Todistusvalinnalla voi pyrkiä vain ensikertalainen hakija, jolla on lukion pitkä tai lyhyt matematiikka hyväksytysti suoritettu.

  Olet ensikertalainen hakija, jos

  • et ole ottanut vastaan yliopiston tai ammattikorkeakoulun opiskelupaikkaa
  • sinulla ei ole korkeakoulututkintoa.

   

  Todistusvalinnassa ovat automaattisesti mukana ylioppilastutkinnon tai vastaavan tutkinnon ulkomailla suorittaneet ensikertalaiset hakijat, jotka täyttävät matematiikan kynnysehdon.

Aalto-yliopistossa opiskelevat kauppatieteen opiskelijat antavat vinkkejä hakuun!

 • Hakijamäärät

  Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa mukana oleviin hakukohteisiin on viimeisen parin vuoden aikana pyrkinyt yli 13 000 hakijaa vuosittain. Ensisijaisten hakijoiden määrä on ollut yli 8 600 kahdella edellisellä hakukerralla.

  Keväällä 2023 ensisijaisia hakijoita kauppatieteen hakukohteisiin oli 153 enemmän kuin keväällä 2022.

 • Pisterajat

  Kauppatieteen todistusvalinnassa maksimipistemäärä on 154 pistettä. Ylioppilastodistuksesta on vuosina 2021 ja 2022 pitänyt saada 83-118,6 pistettä, jotta on päässyt opiskelemaan kauppatieteitä. Korkeimmat pisteet on vaadittu Aalto-yliopistoon.

  Kevään 2023 osalta alustavat todistusvalinnan pisterajat ovat hieman viime vuotta korkeammat, mutta ne voivat vielä aavistuksen laskea varasijoilta valitsemisen aikana.

  Valintakoevalinnassa kevään 2022 pisterajat vaihtelivat huomattavasti hakukohteiden välillä. Helpoiten opiskelupaikan saavutti Hankenista Vaasasta, jonne pääsi 8,86 pisteellä. Aaltoon sen sijaan vaadittiin 28,47 pistettä. Maksimipistemäärä valintakokeesta oli 40 pistettä.

 • Opiskelu ja työelämä

  Kauppatieteen koulutus koostuu kandidaatin tutkinnosta ja maisterin tutkinnosta. Yhteensä molempien tutkintojen suorittamiseen kuluu noin 5 vuotta.

  Yliopistot tarjoavat erilaisia pääainevaihtoehtoja, joista voit valita mieleisesi suunnan opinnoillesi. Pääainevaihtoehtoihin kannattaa tutustua jo hakuvaiheessa, sillä kaikkia vaihtoehtoja ei löydy kaikista yliopistoista.

  Pääaineeksi voit valita esimerkiksi:

  • rahoituksen
  • johtamisen
  • markkinoinnin
  • taloustieteen
  • laskentatoimen
  • yritysjuridiikan tai
  • kansainvälisen johtamisen ja yrittäjyyden.

   

  Kauppatieteen opinnoista saat valmiudet toimia erilaisissa liiketoiminnan tehtävissä tai yrittäjänä. Tyypillisimpiä työtehtäviä ekonomeilla ovat rahoituksen ja taloushallinnon tehtävät, markkinointi- ja myyntitehtävät ja henkilöstöhallinnan tehtävät.

”Vuosi sitten toinen kurssijärjestäjä, tänä vuonna Eezy. Kavereilleni olen monelle suositellut ennemmin Eezyä sen hyvien luentojen, helpon käytön ja tiivistettyjen kokonaisuuksien takia. Kiitos!”

Kauppatieteen kurssilainen 2023

”Kurssin suurin hyöty on ollut aivan älyttömän hyvät opettajat: todella osaavia ja tsemppaavia. Kaikkien aineiden opettajat online-kursseilla, laskareilla ja itse kauppisnetin videoilla olivat hyviä.”

Kauppatiede kevät 2023 -kurssilainen

”Todella selkeästi selitettiin matikanteoriat. Välillä mietinkin, että mitä onko tämä oikeasti näin helppoa. Vastasi hyvin kysymyksiin ja oli tosi kiva että tehtäviin näytettiin monia ratkaisutapoja.”

Kauppatiede kevät 2023 -kurssilainen

”Hyvä hintalaatusuhde. Kysymyksiin vastattiin nopeasti.”

Kauppatiede kevät 2023 -kurssilainen