Abi historia

 • Miksi historian abikurssille? 

  Historian abikurssilla paneudutaan lukion oppimäärän intensiiviseen kertaukseen ja hiotaan yo-kokeen kannalta keskeisiä aihealueita. Kurssin karismaattinen ja huumorintajuinen opettaja pitää huolen, että opiskelu on paitsi tehokasta myös oikeasti mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa.

  Reaaliaineista etenkin historian kokeesta saa paljon aloituspisteitä esimerkiksi oikikseen ja kauppakorkeaan, mutta siitä on hyötyä myös muilla aloilla. Tästä syystä historian yo-kokeeseen kannattaakin panostaa ja valmistautua huolella, oli jatko-opiskelupaikkasi sitten lähes millä alalla tahansa. Abi historia valmennuskurssi toimii myös hyvänä pohjana, jos tavoitteenasi on pyrkiä historian opintoihin yliopistoon.

  Katso abikurssit

  Miksi valitsisit juuri tämän kurssin?

  ”Hei, tämä etäopetushan toimii hienosti. Aivan kuin henkilökohtaista kotiopetusta.”

  Kurssillamme pääpaino on opetusvideoissa, joten abikurssi sopii etenkin sinulle, joka pidät luentotyyppisestä opetuksesta. Lisäksi kurssilla tehdään erilaisia yo-kokeen kaltaisia esseetehtäviä ja lyhyempiä harjoituksia.

  Opetusvideot on jaettu 15 minuutin osioihin, joissa eri aihealueet ovat spesifisti lueteltuina. Näin oppiminen on selkeää ja mahdollistaa haluttujen aihealueiden opiskelun oman tarpeesi mukaan. Myös opiskelumotivaatio pysyy paremmin yllä ytimekkäiden videoiden ansiosta. Voit osallistua kurssille mistä päin maailmaa tahansa ja opiskella omaan tahtiin valmiin materiaalin pohjalta.

 • Historian yo-koe

  Millainen koe on? 

  Koe on kaksiosainen. Osassa 1 on kuusi 20 pisteen tehtävää, ja osassa 2 kolme 30 pisteen tehtävää. Saat vastata enintään viiteen tehtävään. Näistä tehtävistä enintään kaksi saa olla osasta 2.

  Kokeen maksimipistemäärä on 120. Sen saavuttaminen edellyttää, että vastaat kolmeen osan 1 tehtävään ja kahteen osan 2 tehtävään. Halutessasi voit tuottaa vastausten tueksi piirroksia, kaavioita tai taulukoita ja liittää niistä kuvakaappauksen mihin tahansa tekstivastaukseen. Viime vuosina historian yo-kokeessa on usein ollut paljon aineistoja, joita on pitänyt hyödyntää vastausta laatiessa. Aineistot voivat olla esimerkiksi taulukoita, kuvia, tekstikatkelmia tai videoita.

   

  Miten koe tehdään?

  Ylioppilaskoe tehdään sähköisessä Abitti-järjestelmässä. Opiskelijalla tulee olla mukanaan kokeeseen tarvittavat välineet: lautakunnan ohjeiden mukainen kannettava tietokone, virtajohto ja kuulokkeet.

   

  Ilmoittaudu Abi historia valmennuskurssille ja loista yo-kirjoituksissa!