Abi pitkä matematiikka
-
Matematiikan abikurssi – varmista osaamisesi yo-kokeessa
Matematiikan abikurssi rytmittää opiskeluasi, kehittää laskurutiiniasi ja auttaa sinua saavuttamaan itsevarmuuden myös ylioppilaskirjoitusten vaikeimmissa tehtävissä – olit sitten ensikertalainen tai korottaja.
Tukea valmistautumiseen
Matematiikan opiskelu ei ole ulkoa pänttäämistä, vaan sinun on oikeasti ymmärrettävä ja osattava lukiokurssien asiat. Kurssiemme asiantuntevat opettajat auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi, ja he ovat sinun tukenasi koko kurssin ajan. Online-opetuksessa saat henkilökohtaista apua tehtävien tekoon ja voit myös esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen aikana.
Laadukkaat materiaalit ja runsaasti tehtäviä
Matematiikan ylioppilaskirjoituksissa menestyminen vaatii vankkaa laskurutiinia, ja siksi kaikilla kursseillamme lasketaan runsaasti eritasoisia tehtäviä. Käytämme laskemiseen samoja työkaluja kuin oikeassa Abitti-kokeessa. Tehtävien lisäksi laadukkaat teoriat ja opetusvideot vahvistavat matemaattista ymmärrystäsi ylioppilaskokeen vaatimalle tasolle. Kurssin jälkeen olet aiempaa itsevarmempi omasta osaamisestasi!
Matematiikan kurssi sinun tarpeisiisi
Tarjoamme erilaisia kursseja pitkän matematiikan ylioppilaskirjoituksiin, jotta voit valita juuri sinun tasoosi sopivan kurssin. Valitse kurssin laajuus sen mukaan, miten paljon tukea koet tarvitsevasti pitkän matematiikan ylioppilaskirjoituksiin valmistautuessasi.
-
Matematiikan yo-kokeet
Kokeet ovat sähköisiä, ja ne suoritetaan oman lukion järjestämässä valvotussa koetilassa. Tarkat koepäivät voit tarkistaa Ylioppilastutkintolautakunnon sivuilta.
Matematiikan kokeessa on 13 tehtävää, joista kymmeneen voi vastata. Kunkin tehtävän enimmäispistemäärä on 12 pistettä eli kokeen maksimipistemäärä on 120 pistettä.
Kokeen rakenne:
A-osa Apuvälineinä saa käyttää ainoastaan järjestelmässä olevaa peruslaskinta sekä MAOL-taulukoita. Tehtävätyyppeinä mm. monivalintaa sekä avoimia vastauksen tuottotehtäviä. Osa mittaa lähinnä osaamista lukion pakollisten kurssien oppimäärästä. A-osan ensimmäiset tehtävät mittaavat osaamisen perusteita, mutta tehtävät kolme ja neljä ovat haastavampia mekaanisen osaamisen mittareita. B1-osa Käytössä on kaikki apuvälineet. Tehtävät ovat A-osaa soveltavampia ja testaavat yleisen matemaattisen osaamisen lisäksi sitä, kuinka hyvin opiskelija osaa hyödyntää sähköisiä apuvälineitä. A-osan viimeinen tehtävä voi kuitenkin olla jopa haastavampi kuin B1-osan ensimmäinen tehtävä. Osiossa on yleensä 3 avointa tehtävää pakollisista kursseista ja 2 avointa tehtävää syventävistä kursseista. B2-osa Käytössä on kaikki apuvälineet. Tehtävät testaavat laajempaa matematiikan soveltamiskykyä sekä sähköisten oppivälineiden hyödyntämistä. Tehtävät hyödyntävät sekä pakollisten että syventävien kurssien oppimäärää. A-osassa on 4 tehtävää, joista kaikki ovat pakollisia. B1-osassa on 5 tehtävää, joista tehdään 3 ja B2-osassa 4 tehtävää, joista tehdään 3.
Miten koe tehdään?
Koe suoritetaan sähköisesti Abitti-järjestelmässä. A-osa tulee palauttaa ennen kuin opiskelija pääsee vastaamaan B-osien tehtäviin. Tätä ennen oppilas näkee B-osien tehtävät mutta ei voi vastata niihin. Palautettuaan A-osan tehtävät ei osaan voi enää palata.
Kokeessa ei saa käyttää erillisiä laskimia tai MAOL-taulukoita, vaan nämä löytyvät järjestelmästä sähköisinä. Apuvälineistä voi tuoda ratkaisun osat / koko ratkaisun kuvatiedostona suoraan vastauskenttään. Vastauskentissä on yleisesti (B1 + B2 -osat) myös mahdollistettuna Abitin kaavaeditori. Joissain A-osan tehtävissä kaavaeditoria ei ole ollut aina käytössä.
-
Vinkkejä kokeeseen
- Tutustu huolella kokeessa käytettäviin sähköisiin apuvälineisiin, jotta osaat varmasti käyttää niitä oikein. Abinetissä voit hyödyntää samoja työkaluja kuin virallisessa Abitti-kokeessa.
- Tutustu vanhoihin yo-koetehtäviin, jotta tiedät, minkälaisia tehtäviä kokeessa voi olla.
- Älä harjoittele tehtäviä vain kirjan järjestyksessä, vaan laske eri aihealueiden tehtäviä myös sekaisin. Abikurssilla lasket monipuolisesti eri tehtäviä eri järjestyksessä!
- Piirrä kokeessa kuva tilanteesta ja koeta laskea muutamia asioita, jotta tehtävä lähtisi käyntiin.
- Lue tehtävänannot huolellisesti ja keskity erityisesti sanallisten tehtävien ymmärtämiseen.
- Kirjoita tehtävien välivaiheet näkyviin!
- Älä jätä vääriin kenttiin mitään merkkejä tai kirjaimia. Muuten menetät arvokkaita pisteitä huolimattomuuden vuoksi.
- Hyödynnä koko kuuden tunnin koeaika ja tarkista vastauksesi ennen kokeen palauttamista.
Ilmoittaudu matematiikan kurssille ja varmista osaamisesi!