DI-valmennuskurssi

Valmennuskeskuksen DI-valmennus

Valmennuskeskus on alan kokenein ja tuloksekkain diplomi-insinöörin hakukohteisiin valmentava valmennuskurssijärjestäjä. Vuosien varrella olemme valmentaneet ja auttaneet opiskelupaikan saavuttamisessa ylivoimaisesti eniten diplomi-insinööriopiskelijoita verrattuna muihin kurssijärjestäjiin.

Tänä keväänä rikoimme 10 000 valmennuskurssilaisen määrän DI-valmennuksessamme. Tästä joukosta parhaillaan opiskelee tai on valmistunut diplomi-insinööriksi 3 000 entistä kurssilaistamme!

Miksi valmennuskurssille?

 1. Kokenein ja tuloksekkain DI-valmennus
 2. Opit ymmärtämään teoriat syvällisesti
 3. Henkilökohtainen tuki
 4. Ainutlaatuinen oppimisalusta, DI-netti
 • DI-valintakoe

  Teknillistieteellisille aloille pyrkiville järjestetään yliopistoissa yhteisvalinta. DI-valintakoe järjestetään tiistaina 30.5.2023 klo 10.00-14.00.

  DI-valintakoe perustuu lukion opetussuunnitelman (LOPS 2015 ja 2019) mukaisiin

  • pitkän matematiikan
  • fysiikan ja
  • kemian pakollisiin ja valinnaisiin kursseihin sekä
  • mahdolliseen kokeessa jaettavaan aineistoon.

   

  DIA-yhteisvalinnan opiskelupaikoista vain 20 % jaetaan valintakoevalinnalla. Ensikertalaisille on varattu 70 % aloituspaikoista.

 • Todistusvalinta

  Keväällä 2023 diplomi-insinöörikoulutusten aloituspaikoista 80 % täytetään todistusvalinnalla. Ensikertalaisille hakijoille on varattu 70 % aloituspaikoista.

  DIA-yhteisvalinnan todistusvalinnassa voi pyrkiä vain pitkän matematiikan lukiossa hyväksytysti suorittaneet. Mikäli olet kirjoittanut vain lyhyen matematiikan, et voi tulla valituksi todistusvalinnalla, vaan sinun on osallistuttava DI-valintakokeeseen.

  Todistusvalinnassa ovat automaattisesti mukana ylioppilastutkinnon tai vastaavan tutkinnon ulkomailla suorittaneet  hakijat, jotka täyttävät pitkän matematiikan vaatimuksen sekä vähintään yhden hakemansa yliopiston kynnysehdon matematiikasta, fysiikasta tai kemiasta.

 • Hakijamäärät

  Diplomi-insinöörikoulutuksiin pyrki keväällä 2024 yli 11 700 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita oli reilu 6 600. Hakijamäärä kasvoi keväästä 2023 noin 1 000 hakijalla.

  Eniten hakijoita keväällä 2024 oli Aalto-yliopistoon ja Tampereen yliopistoon, joissa on myös eniten eri diplomi-insinöörikoulutusten hakukohteita tarjolla.

 • Pisterajat

  Diplomi-insinöörikoulutuksissa pisterajavaihtelu on erittäin suurta eri hakukohteiden välillä. Tyypillisesti korkeimmat pisteet vaaditaan tuotantotalouden sekä teknillisen fysiikan ja matematiikan koulutuksiin.

  Diplomi-insinöörikoulutusten todistusvalinnassa maksimipistemäärä on 105 pistettä. Keväällä 2023 opiskelupaikan saamiseen todistusvalinnalla on vaadittu hakukohteesta riippuen 19,8-99,6 pistettä.

  DI-valintakokeesta voi saada enintään 36 pistettä. Sisäänpääsyyn valintakoevalinnalla vaadittiin keväällä 2023 hakukohteesta riippuen 5,5-32,5 pistettä.

”Matikan opetusvideot olivat todella hyviä ja opettavaisia. Opettelin videoiden avulla matikan oppimäärän reilussa kuukaudessa, ja onnistuin saamaan opiskelupaikan.”

 

Kevään 2023 DI-kurssilainen

”Opettaja selitti selkeästi ja yksinkertaisesti fysiikan asiat. Hän kyseli hyvin kysymyksiä, joihin sai vastata matalalla kynnyksellä. Tykkäsin opetustyylistä.”

 

Kevään 2023 DI-kurssilainen

”Erittäin hyvät lyhyet ja opettavaiset videot. Asiat selitettiin selkeästi, pääsi helposti mukaan vaikka lukiosta mennyt hetki. Opin monta uutta asiaa!”

 

Kevään 2023 DI-kurssilainen