Psykologian valmennuskurssi

Valmennuskeskuksen psykavalmennus

Unelmana psykologin ammatti? Valmennamme sinut psykologian pääsykokeeseen vuosikymmenien kokemuksella. Tämän kokemuksemme avulla olemme hioneet kurssimme niin, että niillä huomioidaan kaikki valintakokeessa vaadittavat tiedot ja taidot.

Valmennuskeskuksen psykavalmennuksella on ylivoimaiset sisäänpääsyprosentit – yli 60 % viime vuosina valintakokeella valituista psykologian ja logopedian opiskelijoista on ollut Valmennuskeskuksen kurssilaisia. Tule onnistujien joukkoon!

Miksi valmennuskurssille?

 1. Saavuta tavoittelemasi opiskelupaikka – parhaat tulokset ja onnistumisprosentit
 2. Hallitse psykologian valintakokeessa vaadittavat monipuoliset tiedot ja taidot
 3. Alan kokeneimmat ja asiantuntevimmat opettajat
 4. Markkinoiden laajin ja monipuolisin kurssimateriaali
 5. Harjoituskokeet ovat yksi tehokkaimmista oppimistavoista
 6. Lisämotivaatiota opiskeluusi ja helpotusta ajankäyttöön
 7. Kattavin kurssivalikoima – kurssi jokaisen oman tarpeen mukaan
 • Opettajat

  Psykologian kursseillamme opettaa useita kokeneita ennakkomateriaalin opettajia ja kaksi tilaston ja loogisen päättelyn opettajaa. Asiantuntevat opettajamme takaavat sinulle laadukkaan opetuksen.

  Opettajamme saavat jatkuvasti positiivista palautetta asiantuntevuudestaan, motivointikyvystään sekä taidostaan opettaa vaikeimmatkin asiat ymmärrettävästi. He havainnollistavat kurssilla teoreettista tietoa esimerkein, avaavat tutkimuksia, käsitteitä ja tutkimustuloksia sekä nostavat keskeiset kohdat esiin tilastollisista sisällöistä ja artikkeleista.

  ”Todella kattava opetus, sain kurssilta paljon enemmän mitä odotin ja koen oppineeni paljon uusia asioita opetuksen aikana!”

  ”Erittäin hyvä opettaja ja myös ammattitaitoinen. Huomaa, että etenkin aivoihin liittyvät asiat ovat hänelle itselleen lähellä sydäntä ja osaa todella hyvin kertoa asioille taustoja ja siten helpottaa ymmärrystä.”

 • Valintakoe

  Psykologian valintakoe on keskiviikkona 24.5.2023 klo 9.00-12.00.

  Psykologian valintakoe pohjautuu

  • keskiviikkona 26.4.2023 julkaistavaan ennakkomateriaaliin
  • kokeessa mahdollisesti jaettavaan aineistoon

   

  Valintakoe on digitaalinen ja se suoritetaan yliopistojen osoittamissa tiloissa.

 • Todistusvalinta

  Keväällä 2023 psykologian aloituspaikoista 60 % täytetään todistusvalinnalla.

  Psykologian todistusvalinta on rajattu ensikertalaisille hakijoille. Olet ensikertalainen hakija, jos

  • et ole ottanut vastaan yliopiston tai ammattikorkeakoulun opiskelupaikkaa
  • sinulla ei ole korkeakoulututkintoa.

   

  Todistusvalinnassa ovat automaattisesti mukana ylioppilastutkinnon tai vastaavan tutkinnon ulkomailla suorittaneet ensikertalaiset hakijat.

  Mikäli sinulla on jo korkeakoulututkinto, tai olet ottanut opiskelupaikan korkeakoulusta vastaan, et voi psykologian opintoihin todistusvalinnalla vaan ainoa vaihtoehtosi on valintakoevalinta.

 • Hakijamäärät

  Psykologian opintoihin on viimeisen parin vuoden aikana pyrkinyt yli 6 200 hakijaa vuosittain. Ensisijaisten hakijoiden määrä on ollut yli 4 300 kahdella edellisellä hakukerralla.

  Keväällä 2023 ensisijaisia hakijoita psykalle oli peräti 138 enemmän kuin keväällä 2022.

 • Pisterajat

  Psykologian todistusvalinnassa maksimipistemäärä on 157,9 pistettä. Viimeisen parin vuoden aikana opiskelupaikan saamiseen todistusvalinnalla on vaadittu hakukohteesta riippuen 125,1-140,2 pistettä. Korkeimmat pisteet vaaditaan Helsingin yliopistoon.

  Psykologian valintakoevalinnassa keväällä 2023 valintakokeen maksimipistemäärä oli 111 pistettä. Sisäänpääsyyn vaadittiin yliopistosta riippuen 76,7-86,7. Korkein pisteraja oli Helsingin yliopistoon ja alhaisin Itä-Suomen yliopistoon.

 • Psykologian opiskelu ja työelämä

  Psykologian opinnot tarjoavat laajan katsauksen ihmisen käyttäytymiseen, mielen toimintaan ja henkiseen hyvinvointiin.

  Psykologian opinnoissa voi keskittyä eri osa-alueisiin, kuten esimerkiksi

  • kliiniseen psykologiaan
  • kehityspsykologiaan
  • sosiaalipsykologiaan
  • neuropsykologiaan
  • työ- ja organisaatiopsykologiaan

   

  Psykologian opintojen jälkeen haetaan VALVIRA:lta lupaa toimia psykologina. Psykologin ura tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja työskennellä niin yksityissektorilla kuin yksityisinä ammatinharjoittajinakin.

”Aivan älyttömän laadukas kurssi! Olin siinä uskossa, että käyn tänä keväänä katsomassa pääsykoetta, ja yritän sitten ensi keväänä tosissaan, sisään pääsy tuntui ihan mahdottomalta. Kurssin aikana kuitenkin kasvoi innostus ja luotto omiin kykyihin. Kiitos Valmennuskeskukselle, nyt aloittamassa unelma-alan opintoja!”

Psykologian kurssilainen 2023

”Patrikin tilasto-opetus oli tosi hyvää. Tuntui, että sai kysyttyä mitä tarvitsi ja Patrik osasi kertoa mitkä asiat olivat olennaisia.”

Psykologia/logopedia helmikuu etäopetus 2023 -kurssilainen

”Innostava ja hauska ilmapiiri tunnilla auttoi ymmärtämään ja muistamaan asioita paremmin. Opetuksessa oli rento, mutta asiantunteva ote, ja tahti oli juuri sopiva. Opetusmateriaalit (diat yms) erittäin selkeitä ja helposti ymmärrettäviä.”

Psykologia/logopedia helmikuu etäopetus 2023 -kurssilainen

”Patrik opetti asiat selkeästi ja ymmärrettävästi. Pidin tuntien rakenteesta. Kiinnostut tilastotieteeseen lisääntyi opetuksen myötä.”

Psykologia/logopedia huhtikuu 2023 -kurssilainen

”(Opettajilla) Hyviä ja ajoittain myös hauskoja vertauskuvia/esimerkkejä jotka jää mieleen. Jarnon tyyli käydä artikkeleita läpi niin, että sivussa näkyy missä mennään auttaa paljon. Yleisesti kaikkien opettajien luennoista oli todella paljon hyötyä, ja auttoi selkeyttämään artikkelit kokonaisuudessaan.”

Psykologia/logopedia ennakkomateriaali ja artikkeliharjoitukset 2023 -kurssilainen