Psykologian valmennuskurssi

60 % valintakoepaikoista Valmennuskeskuksen kurssilaisille vuosina 2020-2023! 

Valmennuskeskuksen psykavalmennus valmentaa sinut pääsykokeeseen vuosikymmenten kokemuksella. Yli 20 vuoden kokemus psykologian valintakokeeseen valmentamisesta, asiantuntevat ja kokeneet opettajat, laajimmat kurssimateriaalit sekä monipuolisin kurssivalikoima on tehnyt Valmennuskeskuksesta Suomen menestyneimmän valmennuskurssijärjestäjän.

Miksi Valmennuskeskuksen valmennuskurssille?

 1. Saavuta tavoittelemasi opiskelupaikka – parhaat tulokset ja onnistumisprosentit
 2. Hallitse psykologian valintakokeessa vaadittavat monipuoliset tiedot ja taidot
 3. Alan kokeneimmat ja asiantuntevimmat opettajat
 4. Markkinoiden laajin ja monipuolisin kurssimateriaali
 5. Harjoituskokeet ovat yksi tehokkaimmista oppimistavoista
 6. Lisämotivaatiota opiskeluusi ja helpotusta ajankäyttöön
 7. Kattavin kurssivalikoima – kurssi jokaisen oman tarpeen mukaan

 • Opettajat

  Psykologian kursseillamme opettaa useita kokeneita ennakkomateriaalin opettajia ja kaksi tilaston ja loogisen päättelyn opettajaa. Asiantuntevat opettajamme takaavat sinulle laadukkaan opetuksen.

  Opettajamme saavat jatkuvasti positiivista palautetta asiantuntevuudestaan, motivointikyvystään sekä taidostaan opettaa vaikeimmatkin asiat ymmärrettävästi. He havainnollistavat kurssilla teoreettista tietoa esimerkein, avaavat tutkimuksia, käsitteitä ja tutkimustuloksia sekä nostavat keskeiset kohdat esiin tilastollisista sisällöistä ja artikkeleista.

  ”Todella kattava opetus, sain kurssilta paljon enemmän mitä odotin ja koen oppineeni paljon uusia asioita opetuksen aikana!”

  ”Erittäin hyvä opettaja ja myös ammattitaitoinen. Huomaa, että etenkin aivoihin liittyvät asiat ovat hänelle itselleen lähellä sydäntä ja osaa todella hyvin kertoa asioille taustoja ja siten helpottaa ymmärrystä.”

 • Valintakoe

  Yliopistojen pääsykokeita ollaan uudistamassa ja valintakoeluonnos kevään 2025 valintakokeista julkaistiin 31.5.2024. Luonnoksen mukaan psykologian pääsykoe pidetään keskiviikkona 4.6.2025.

  Valintakoeluonnoksen mukaan kevään 2025 pääsykoe perustuu

  • kaksi päivää ennen pääsykoetta julkaistavaan materiaaliin sekä
  • kokeessa jaettavaan aineistoon.

   

  Valintakokeessa testataan kykyä oppia, ymmärtää ja soveltaa kokeessa mukana olevien alojen opinnoissa keskeisiä aihepiirejä ja ilmiöitä.  Valintakokeella valitaan 40 % psykologian uusista opiskelijoista. 25 % valintakoevalinnan aloituspaikoista on varattu ensikertalaisille hakijoille.

 • Todistusvalinta

  Keväällä 2024 psykologian aloituspaikoista 60 % täytetään todistusvalinnalla.

  Psykologian todistusvalinta on rajattu ensikertalaisille hakijoille. Olet ensikertalainen hakija, jos

  • et ole ottanut vastaan yliopiston tai ammattikorkeakoulun opiskelupaikkaa
  • sinulla ei ole korkeakoulututkintoa.

   

  Todistusvalinnassa ovat automaattisesti mukana ylioppilastutkinnon tai vastaavan tutkinnon ulkomailla suorittaneet ensikertalaiset hakijat.

  Mikäli sinulla on jo korkeakoulututkinto, tai olet ottanut opiskelupaikan korkeakoulusta vastaan, et voi psykologian opintoihin todistusvalinnalla vaan ainoa vaihtoehtosi on valintakoevalinta.

 • Hakijamäärät

  Psykologian opintoihin on viimeisen parin vuoden aikana pyrkinyt reilusti yli 6 000 hakijaa vuosittain. Ensisijaisten hakijoiden määrä on ollut yli 4 300 kahdella edellisellä hakukerralla.

  Keväällä 2024 ensisijaisia hakijoita psykalle oli peräti 153 enemmän kuin keväällä 2023.

 • Pisterajat

  Psykologian todistusvalinnassa maksimipistemäärä on 157,9 pistettä. Viimeisen parin vuoden aikana opiskelupaikan saamiseen todistusvalinnalla on vaadittu hakukohteesta riippuen 125,1-140,2 pistettä. Korkeimmat pisteet vaaditaan Helsingin yliopistoon.

  Psykologian valintakoevalinnassa keväällä 2023 valintakokeen maksimipistemäärä oli 111 pistettä. Sisäänpääsyyn vaadittiin yliopistosta riippuen 76,7-86,7. Korkein pisteraja oli Helsingin yliopistoon ja alhaisin Itä-Suomen yliopistoon.

 • Psykologian opiskelu ja työelämä

  Psykologian opinnot tarjoavat laajan katsauksen ihmisen käyttäytymiseen, mielen toimintaan ja henkiseen hyvinvointiin.

  Psykologian opinnoissa voi keskittyä eri osa-alueisiin, kuten esimerkiksi

  • kliiniseen psykologiaan
  • kehityspsykologiaan
  • sosiaalipsykologiaan
  • neuropsykologiaan
  • työ- ja organisaatiopsykologiaan

   

  Psykologian opintojen jälkeen haetaan VALVIRA:lta lupaa toimia psykologina. Psykologin ura tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja työskennellä niin yksityissektorilla kuin yksityisinä ammatinharjoittajinakin.

Kurssilaistemme kokemuksia

Anna Toivonen, vuoden 2023 sisäänpääsijä

"Valmennuskurssi loi raamit opiskelulle niin, että aikataulussa pysyminen oli helppoa ja hallinnan tunne opiskelusta säilyi koko kevään ajan. Aikataulusta ei tarvinnut huolehtia, ja kaiken energian pystyi suuntaamaan itse opiskeluun. Asiantunteva opetus auttoi osaamisen varmasti sille tasolle, että pääsykokeissa pärjäsi hyvin. Opetuksen laatuun pystyi luottamaan ja sen ansiosta opettelinkin juuri ne itselle haastavimmat asiat kuntoon koetta varten."

Ilona Kauppi, vuoden 2023 sisäänpääsijä

"Psykologian kurssi oli ratkaiseva tekijä sisäänpääsyssäni. Sain kurssilta valmiin rungon mitä ja missä tahdissa opiskella, helpottaen valtavasti omaa suunnittelua. Opettajat olivat erittäin ammattitaitoisia ja toivat asiat hyvin selitetyssä muodossa, jolloin ne oli helppo ymmärtää. Jos jokin jäi epäselväksi, opettajilta sai kysellä milloin tahansa. Asiat aukenivat nopeasti eikä tarvinnut jumittua kertaakaan. Tsemppaavat tuutorit pitivät huolta vielä valmistautumisen psyykkisestä puolesta, joten kokonaisuudessaan erittäin antoisa kurssi."

Sara-Lotta, psykologian kurssilainen 2023-2024

"Valmennuskurssi on erittäin hyvä tuki opiskelujen lisäksi myös henkisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä, sillä joku muu on kasannut puolestani samaan paikkaan kaiken, mitä tarvitsen opiskellakseni. Minulle on selkeä lukujärjestys ja oppimateriaalit valmiina, joten pääsen suoraan asiaan. Tämä säästää voimiani ja madaltaa erittäin paljon kynnystä aloittaa opiskelu."
Lue Sara-Lotan blogi

”Aivan älyttömän laadukas kurssi! Olin siinä uskossa, että käyn tänä keväänä katsomassa pääsykoetta, ja yritän sitten ensi keväänä tosissaan, sisään pääsy tuntui ihan mahdottomalta. Kurssin aikana kuitenkin kasvoi innostus ja luotto omiin kykyihin. Kiitos Valmennuskeskukselle, nyt aloittamassa unelma-alan opintoja!”

Psykologian kurssilainen 2023

”Kurssi oli kokonaisuudessaan hyvä ja kattava. Koen siitä olleen paljon hyötyä pääsykokeen kannalta! :)”

Psykologia/logopedia helmikuu etäopetus 2023 -kurssilainen

”Veera on erityisen hyvä selittämään vaikeitakin asioita yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi. Veera on myös nostattanut itsetuntoani matematiikan suhteen! Eli erityisen asiantuntevia ja hyvin suunniteltuja luentoja siis.”

Psykologia/logopedia maaliskuu etäopetus 2023 -kurssilainen

”Todella kiva ja kattava kurssi. Menen valintakokeeseen innostavalla ja itsevarmalla mielellä teidän ansiosta (sekä myös tietenkin oman panoksen). Kiitokset!”

– Roosa Holopainen, psykologia/logopedia huhtikuu 2023 -kurssilainen