Opiskelutekniikan valmennuskurssi

Valmennuskeskuksen opiskelutekniikkavalmennus

Paranna oppimistuloksiasi ja motivaatiotasi opiskelutekniikkakurssimme avulla

Opiskelutekniikoilla on valtavan suuri merkitys opiskelumotivaation ja osaamisvarmuuden kannalta. Hyvillä opiskelutekniikoilla opiskelu ja asioiden oppiminen on sujuvampaa ja voit parantaa merkittävästi oppimistuloksiasi.

Opiskelutekniikkakurssimme on laadittu ensisijaisesti tukemaan ylioppilaskirjoituksiin ja pääsykokeisiin valmistautumista. Kurssi sisältää käytännönläheisesti avattua teoriaa keskeisimmistä oppimiseen liittyvistä teemoista ja useita harjoituksia. Kurssin aikana saat kokeilunarvoisia vinkkejä ja löydät parhaat opiskelutekniikat ja stressinhallintakeinot omiin tarpeisiisi.

 • Miksi opiskelutekniikkakurssille?

  Miksi Valmennuskeskuksen opiskelutekniikkakurssille?

  • Opit uusia opiskelu- ja muistitekniikoita, joiden avulla opiskelutehtävän vaatimuksesta riippuen laajojen kokonaisuuksien omaksuminen tai yksityiskohtaisemman tiedon muistaminen onnistuu paremmin.
  • Opit miten laadit toimivan lukusuunnitelman, jonka avulla palastelet opiskeltavan asian sopivan mittaisiin opiskelukokonaisuuksiin, mikä tuo helpotusta ajankäyttöösi.
  • Opit luku- ja tekstinjäsentelytekniikan, joka sujuvoittaa lukemistasi ja auttaa keskittymään.
  • Opit ymmärtämään syitä motivaation puutteeseen ja löytämään ratkaisuja, kuinka pitää yllä motivaatiota.
  • Saat keinoja, kuinka pitää yllä hyvää arkea, palautumista ja hallita stressiä.
 • Tutustu opettajaan

  Mia opettajana

  ”Jaksan innostua yhä uudelleen ja uudelleen siitä, miten nerokas järjestelmä ihmisen muistijärjestelmä on. Kiinnostuin oppimisesta ja opiskelumenetelmien merkityksestä ensimmäisenä opiskeluvuotena yliopistossa, kun pääsin alan ykköstutkijoiden oppiin. Sillä tiellä olen edelleen ja jos voin tartuttaa yhdellekin opiskelijalle kipinän oppimiseen, tehtäväni on onnistunut!”

  Mia on koulutustaustaltaan kasvatustieteilijä, jolla on suoritettu tutkinto yleisestä kasvatustieteestä sekä luokanopettajan, aikuispedagogiikan ja ohjaajan opinnot. Erikoistumisalueena hänellä on oppimisenpsykologia, jonka parissa hän on työskennellyt pitkään Valmennuskeskuksen eri kursseilla.

  Mitä Mian kurssilla

  Mia haastattelee joka vuosi eri alojen pyrkijöitä pääsykoevalmistautumiseen liittyen ja on kerännyt tämän tiedon ja kokemuksen ansiosta kurssilaisilleen kattavan ja erityisesti pääsykoevalmistautumiseen kohdennetun sisällön opiskelutekniikkakursseille. Mian kurssilla lähdetään liikkeelle aina opiskelijan omista, olemassa olevista vahvuuksista sekä mikä opiskelussa sujuu jo hyvin. Tämän jälkeen kautta siirrytään asioihin, mitä pitää vielä harjoitella.

  Avaan teorian ja monipuolisten esimerkkien kautta mitä oppimisessa missäkin vaiheessa tapahtuu sekä miten ja miksi eri menetelmät toimivat eri tavalla. Sitten testataan ja harjoitellaan käytännössä, jotta jokainen löytäisi itselleen oman tavan toimia.”

  Kurssilaisten kokemuksia Mian opetuksesta

  ”Opin tällä kurssilla enemmän oppimisesta ja opiskelutekniikoista kuin koko lukioaikana yhteensä.”

  ”Opiskelutekniikan perusteellinen opettaminen oli korvaamatonta, sillä siitähän koko kevään urakassa oli kyse.”

  ”Kiitos paljon todella hyvästä kokonaisuudesta sekä kannustavasta otteesta, mikä motivoi jatkossa myös. Kaikki on mahdollista ja itsestä kiinni!”

  ”Todella tarpeellinen kurssi, suosittelen ihan kaikille ja pitäisi olla osana opetussuunnitelmaa jo viimeistään yläasteella.”

  ”Todella ammattitaitoinen opettaja, rauhallinen ja mielenkiintoinen luentokokonaisuus, selkeys.”

  ”Opettaja oli aivan huikean iloinen ja tsemppaava! Hyvin huomaa, että hän on alan ammattilainen, erittäin inspiroivaa! Tällaisessa aiheessa pitää olla innostava opettaja ja sitä Mia kyllä oli 😊

  ”Opettaja antoi oikean elämän esimerkkejä valintakoe- ja kurssikontekstissa. Se auttoi ymmärtämään vaadittuja kykyjä ja mindsettia.”

  Kevään 2023 kurssipalautteen mukaan opiskelijat arvioivat Mian opetusta seuraavasti:

  • asiantuntijuus 5/5
  • innostavuus ja motivointi 4,9/5
  • opetustaito 4,9/5