Merkittävänä muutoksena on, että pääsykokeen ennakkomateriaali julkaistaan vain kaksi päivää ennen pääsykoetta. Aiemmin ennakkomateriaali ilmestyi neljä viikkoa ennen koetta ja jotta ennakkomateriaali oli haltuun otettavissa kuukaudessa, vaati se hyvää pohjaosaamista mm. tilastollisesta tutkimuksesta, tilastollisten menetelmien perusteista ja tieteellisistä artikkeleista. Pelkän lukiotiedon pohjalta materiaalin opiskelu on ollut todella haastavaa. Jatkossa ennakkomateriaalin lukuaika on vain kaksi päivää, joka korostaa aiempaa enemmän pitkäjänteisen harjoittelun ja pohjataitojen merkitystä, joita lukiossa ei juurikaan harjoitella.
Psykologian valintakokeessa on aiemmin ollut laskemista vaativia tehtäviä ja kokeessa on ollut käytössä koejärjestelmän laskin. Nyt valintakokeen D kohdalla ei ole tietoa laskimesta. Hakijapalveluista on annettu tieto 6.11., että valintakokeen D osalta ei ole vielä tehty päätöstä, onko valintakokeessa käytössä laskin vai ei. Valintakokeen tehtävien laadinta on vielä vaiheessa ja sen vuoksi ei ole haluttu rajata mahdollisuuksia, millaisia tehtäviä valintakokeessa voi olla. Näin ollen on vielä epävarmaa, onko kokeessa laskin vai ei. Joka tapauksessa valintakokeessa voidaan mitata todennäköisyyksien, tutkimusaineistojen ja graafien ymmärtämistä ja soveltamista. Valintakoevaatimusten perusteella on siis mahdollista, että kokeessa voi olla tehtäviä, jotka edellyttävät laskemista (riippumatta siitä, onko kokeessa laskinta vai ei). Tätä osaamista harjoitellaan myös valmennuskurssilla.
Valintakokeessa mitataan loogisen päättelyn taitoja, joten sen osalta valintakoevaatimuksissa ei ole muutoksia aiempaan. Myös kokeessa mitattavat taidot mm. tiedon omaksumisesta ja soveltamisesta sekä analyyttisestä ajattelusta on taitoja, jota kokeessa on myös aiemmin testattu. Koska valintakokeen ennakkomateriaalin lukuaika on lyhyt ja myös kokeessa voidaan jakaa uutta aineistoa, on äärimmäisen tärkeää harjoitella aineisto- ja artikkelilukutekniikkaa ennen ennakkomateriaalien ilmestymistä. Nämä taidot korostuvat vielä aiempaa enemmän, kun ennakkomateriaalin lukuaika lyhenee merkittävästi. Valintakokeen aineisto tai ennakkomateriaali voivat olla englanninkielisiä, joten myös englanninkielen taitojen merkitys voi korostua aiempaa enemmän.
Kaikki kurssimme on päivitetty valmentamaan parhaalla mahdollisella tavalla uudistuvaan pääsykokeeseen. Kursseillamme painotetaan jatkossa enemmän loogisen päättelyn harjoittelua, aineistojen hallintaa sekä tilastollisten menetelmien ymmärtämistä ja soveltamista. Kurssien tehtävämateriaalia päivitetään ja monipuolinen harjoittelu on edelleen tärkeää. Kursseihimme sisältyy opetusvideo ja tukimateriaali ennakkomateriaalin opiskeluun. Lisäksi ennakkomateriaalin osalta on mahdollisuus osallistua kyselytunnille, jos opetusvideon katsomisen jälkeen sisällöstä on vielä jäänyt kysymyksiä.
Valmennuskeskuksella on lähes 30 vuoden kokemus psykologian pääsykokeeseen valmentamisesta ja sinä aikana koe on muuttunut useita kertoja. Muutoksista huolimatta pääsykokeella valituista psykologian opiskelijoista vuosittain n. 35-94 % on ollut Valmennuskeskuksen kurssilaisia. Jatkossa valintakokeessa korostuu sisältötaitojen osaamisen ohella aineistotaitojen merkitys, kun valintakokeessa jaetaan todennäköisesti uutta aineistoa. Aineistokokeisiin valmentamisesta meillä on pitkä ja menestyksekäs kokemus esimerkiksi kasvatustieteessä.