Psykologian opettajat ja tutorit

Huippuopettajat psykologian kursseilla

Valmennuskeskuksen psykavalmennuksen opettajat ovat erittäin asiantuntevia. Tilastotieteen ja loogisen päättelyn opettajat innostavat sinua matemaattisissa aiheissa ja selittävät vaikeat asiat selkeästi. Heillä on pitkä kokemus opettamisesta ja he ymmärtävät täysin nykyisen valintakokeen vaatimukset.

Opettajamme tunnistavat opiskelijoiden tarpeet ja suunnittelevat opetuksen sen mukaisesti. Heidän selkeä opetuksensa, konkreettiset esimerkkinsä ja toistot auttavat sinua oppimaan vaikeimmatkin aiheet.

Ennakkomateriaaleissa opettajat jäsentävät sisällöt, selittävät käsitteet ja tutkimustulokset sekä tarjoavat suomennokset englanninkielisistä artikkeleista. Opettajamme ovat aina valmiita auttamaan sinua, ja he vastaavatkin kysymyksiisi sekä lähi- että etäopetuksessa ja kurssien kysymyspalstoilla. Voit luottaa siihen, että saat laadukasta tukea kaikissa kurssin osa-alueissa.

Tutustu tilaston ja loogisen päättelyn opettajiin

Molemmat tilastotieteen ja loogisen päättelyn opettajamme ovat opettaneet kursseillamme jo vuosia, ja heillä on selkeä käsitys siitä, millaista osaamista nykyisessä valintakokeessa vaaditaan. He tietävät myös kokemuksen kautta hakijoiden yleisimmät tarpeet sekä haasteet, jotka pystytään huomioimaan opetuksen suunnittelussa.

 • Patrik Lauha

  Patrik opettajana

  Patrik Lauha on kokenut tilastotieteen, loogisen päättelyn ja matematiikan opettaja, joka on opettanut psykologian ja logopedian valmennuskursseillamme jo vuodesta 2018. Patrik on opiskellut Helsingin yliopistolla tilastotiedettä, matematiikkaa ja datatiedettä. Tällä hetkellä hän työskentelee yliopistolla väitöskirjatutkijana. Tutkimusaiheena on lintulajien ääniä tunnistavan tekoälyn kehittäminen, joka on Patrikin mukaan vain yksi hieno esimerkki siitä mihin kaikkeen matematiikkaa ja tilastotiedettä käytännössä hyödynnetään. Patrikin opetuksessa pääset todellisen ammattilaisen oppiin!

  ”Motivoituneiden opiskelijoiden opettaminen on äärimmäisen palkitsevaa ja kursseilla on aina hyvä henki. Kurssilaiset haluavat oppia aiheesta mahdollisimman paljon ja osallistuvat aktiivisesti opetukseen, mikä on opettajankin kannalta kiva asia. Parhaita hetkiä työssä on, kun pystyy näyttämään, ettei joku vaikeana pidetty aihe lopulta niin ylitsepääsemätön ollutkaan ja pääsee todistamaan, miten kurssilaiset kokevat ahaa-elämyksiä ja sisäistävät uusia asioita”, Patrik kertoo.

  Patrikin opetuksessa

  ”Pyrin olemaan opetuksessa havainnollistava ja esittämään asiat kaikille ymmärrettävässä muodossa. Vain harvoille on luontevaa lähestyä matematiikkaa määritelmien ja kaavojen kautta ja yleensä asiat tuntuvat paljon yksinkertaisemmilta, kun ymmärtää aluksi pelkän idean kaavojen takana. Matematiikkaa mystifioidaan usein liikaa ja pidetään perusteettomasti vaikeana. Todellisuudessa kuka tahansa pystyy ymmärtämään ja oppimaan matematiikkaa, kunhan asiat esitetään riittävän konkreettisesti ja on itse valmis tekemään töitä oppimisen eteen.”

  Patrikin mukaan psykologian ja logopedian kohdalla on tyypillistä (joskaan ei mikään täysin ehdoton sääntö), että hakijat ovat jo pitkään olleet erittäin kiinnostuneita itse hakukohdealasta, mutta matematiikka ja tilastotiede näyttäytyvät ennemmin pakollisena pahana, kuin olennaisena ja kiinnostavana osana pääsykoevalmistautumista ja tulevia opintoja. Matematiikka on saattanut tuottaa vaikeuksia lukiossa tai ainakaan ei ole useimmilla ollut ensisijainen kiinnostuksen kohde. Tällöin opettamisessa pitää lähteä liikkeelle perusasioista ja rakentaa kurssin aikana soveltavamman osaamisen lisäksi myös perusrutiinia laskemiseen ja tehtävienratkaisuun. Toisaalta kurssilaiset ovat keskimäärin erittäin motivoituneita, mikä mahdollistaa myös haastavampien aiheiden omaksumisen kurssin aikana.

  ”Haluan toivottaa kaikille kurssilaisille paljon tsemppiä pääsykoevalmistautumiseen! On hyvä sisäistää, että harjoittelu tulee vaatimaan paljon työtä ja voi paikoin tuntua raskaalta, mutta oikealla asenteella kurssista saa erittäin paljon irti. Kehittyminen ja oppiminen on kuitenkin lopulta palkitsevaa ja motivoituneelle opiskelijalle kurssi tarjoaa erinomaiset lähtökohdat pääsykokeeseen.”

  Kurssilaisten kommentteja Patrikin opetuksesta              

  ”Patrik opetti aina tosi selkeästi eikä liian ’matematiikka’ -kielellä. Hän vastasi aina kaikkiin kysymyksiin eikä tullut tunnetta, että oma kysymys olisi liian tyhmä tai helppo kysyttäväksi.”

  ”Jaksoi ihanasti selitää asiat uudestaan ja uudestaan aina hiukan eri sanoin tai tavalla, niin että kaikki varmasti ymmärsi asiat. Patrik myös pilkkoi asiat aina pieniksi palasiksi mikä todella autoi ymmärtämään asiat!” 

  ”Patrik oli hyvin selkeä esimerkeissään, toi tarpeellisen esille kattavasti ja muisti aina kysyä, onko kaikki kärryillä. Patrikin rauhallisuus ja kärsivällisyys selittää asioita useaan kertaan oli todella mahtavaa.”

  ”Patrik osaa hommansa tosi hyvin. Osaa selitää vaikealtakin tuntuvia tilastoteorioita todella selkeästi ja kaikille sopivalla tavalla. Osaa ottaa erilaiset oppilaat huomion.”

 • Veera Rosama

  Veera opettajana

  Veera Rosama on todellinen moniosaaja, joka on opettanut Valmennuskeskuksen kursseilla jo vuodesta 2010. Hän on toiminut pääopettajana psykologian valmennuskursseilla tilaston ja loogisen päättelyn osuudessa jo yli kymmenen vuoden ajan, joten hän todella tietää miten pääsykoe on vuosien aikana kehittynyt ja millaista osaamista kokeessa nykyään vaaditaan. Veera on valmistunut Helsingin yliopistosta matemaattisten aineiden opettajaksi. Veera aloitti opettamisen valmennuskursseilla jo opintojensa aikana ja työ vei mukanaan. Veeran mukaan kursseilla opettaminen on antoisaa ja jokainen kurssi on myös mahdollisuus kehittää itseään opettajana.

  Veeran opetuksessa

  ”Kursseillani ensimmäinen tavoitteeni on aina positiivisen ja rennon ilmapiirin luominen. Oma asenne sekä huonot puujalkavitsit yleensä auttavat asiaa. Tämän jälkeen kurssiopetus sujuu vuosien kokemuksella. Psykologian ja logopedian valmennuskurssien opetuksessa painotan useita osa-alueita, jotka valintakokeessa ja ennakkomateriaalin opiskelussa ovat keskeisiä. Tunneilla tehdään paljon erilaisia tehtäviä, jotka auttavat teorian avaamisessa ja asioiden ymmärtämisessä.

  Omaan itse kilpaurheilutaustan ja sitä kautta olen oppinut tekemään paljon töitä menestymisen eteen. Tätä yritän painottaa kurssilaisillenikin. Matematiikassa ei aina ole oikotietä onneen, vaan tulos saavutetaan töitä tekemällä. Opettajana vaadin kurssilaisiltani paljon, mutta koen tämän olevan vastavuoroista. Haluan tarjota kurssilaisilleni mahdollisimman paljon tehtäviä mahdollisimman laajalta alueelta ja erilaisilta vaatimustasoilta. Samalla kun tunneilla opiskellaan ja sisäistetään vaativia asioita, pidetään siellä myös hauskaa ja nauretaan paljon.”

  Kurssilaisten kommentteja Veeran opetuksesta

  ”Veera opettaa erittäin asiantuntevasti ja selkeästi, osaa selittää asiat auki. Vastaa aina kysymyksiin. Plussaa huumorintajusta, kannustuksesta ja inspiroinnista. Hän on taitava työssään ja osaa motivoida tekemään asioita, joita en koskaan olisi uskonut tekeväni 😊

  ”Veera on tosi mahtava ope, osasi selittää asiat ehdottoman hyvin ja omalla rennolla tyylillään.”

  ”Erittäin ammattitaitoista opetusta ja opettaja perillä asioista sekä hyvä ja kannustava opetustyyli! Näkee että kyseessä vanha konkari! Opetus selkeää ja johdonmukaista”

  ”Veera osasi esittää tilastolliset asiat ymmärrettävästi ja asiantuntevasti. Hän oli innostunut omasta aihealueestaan. Tilastokerroilla alussa tehdyt alkutehtävät olivat kivoja.”

Tutustu ennakkomateriaalin opettajiimme

Kurssillamme pääset opiskelemaan ennakkomateriaaleja usean ammattilaisen johdolla. Jokainen heistä on saanut kurssilaisiltamme loistavat palautteet keväältä 2023. Opettajatiimi keväälle 2024 vahvistuu alkuvuodesta.

 • Jarno Paussi

  Jarno opettajana

  Psykologi Jarno Paussi toimii opetusalalla esimiestehtävissä sekä opettaa yliopiston psykologian perusopintokokonaisuutta HEO kansanopistossa. Valmennuskeskuksella hän opetti ensi kertaa jo vuonna 2018. Opetus on Jarnolle lähimpänä sydäntä, mutta hän on toiminut myös monenlaisissa psykologin tehtävissä ja hän pitääkin monipuolisia työmahdollisuuksia yhtenä alan parhaista puolista.

  Mitä Jarnon opetuksessa?

  Opetukseen Jarno suhtautuu intohimoisesti: ”Tieto ei tallennu muistiin siirtämällä, vaan aivojen kanssa täytyy hieman leikkiä. Opetuksessa pyrin aina pintaa syvemmälle ja tavoitteena on aiheen ymmärtäminen pelkän muistamisen sijaan. Opiskelu saa olla myös hauskaa!”

  ”Pääsin itse opiskelemaan rankan pääsykoevaiheen kautta, minkä koin lisäävän arvostustani opiskelua ja alaa kohtaan. Pidän kullanarvoisena kaikkea tukea mitä silloin sain ja haluan nyt antaa vähintään vastaavan tuen uusille pyrkijöille. Huippua että olet löytänyt oman alasi – nyt on aika tehdä yhdessä töitä, että tulevaisuus sen parissa avautuu!”

  Kurssilaisten kokemuksia Jarnon opetuksesta

  ”Jarno on todella taitava opettaja! Todella asiantunteva ja tsemppaava. Osaa vastata kysymyksiin kattavasti ja selkeästi. Myös opetus on todella selkeää ja avaa asiat todella hyvin. Tuntuu, että Jarnon opettamat artikkelit ovat hyvin hallussa, opetuksesta oli paljon apua.”

  ”Jarno on aivan ainutlaatuinen opettaja! Harvalla on niin käsittämättömän laaja substanssiosaaminen JA pedagoginen taito, jolla opettaa monimutkaisia asioita opiskelijoille. Kaikki kuviteltavissa olevat pisteet kaikilla positiivisilla mittareilla Jarnolle!”

  ”Todella hyvin selittää asiat auki, on selkeästi kiinnostunut asioista ja tarttuu hanakasti kysymyksiin. Innostaa myös kiinnostumaan ilmiöistä ja erityisesti aivoista. Iso kiitos Jarnolle!”

 • Aino Kärpänniemi

  Aino opettajana

  Aino Kärpänniemi on maisterivaiheen psykologian opiskelija Tampereen yliopistosta. Hän on opettanut Valmennuskeskuksella ensimmäistä kertaa keväällä 2021. Opintojen ohella Aino on työskennellyt psykologisten soveltuvuusarviointien parissa, ohjaajana erityistä tukea tarvitsevien lasten ja aikuisten kanssa, tutkimusavustajana yliopistolla ja viimeisen tutkintoon kuuluvan harjoittelun hän suorittaa korkeakouluopiskelijoiden opintopsykologina.

  Ainon mukaan psykologia on tieteenalana ihanan monipuolinen ja soveltamismahdollisuudet ovat lähes rajattomat, mikä saa hänet innostumaan psykologiasta aina uudelleen ja uudelleen. Aino saakin kurssilaisilta erityisesti kiitosta siitä, että hän on myös itse innostunut opettamistaan aiheista.

   

  Mitä Ainon opetuksessa?

  ”Opettajana haluan tukea jokaisen kurssilaisen omaa prosessia kohti valintakoetta ja tarjota laadukkaita materiaaleja, havainnollistavia esimerkkejä ja keinoja tiedon syvempään ymmärtämiseen ja jäsentämiseen. Valmennuskurssi voi parhaimmillaan toimia tosi hyvänä tukena osana pääsykoeprosessia, mutta oma asenne ja aktiivisuus on valmistautumisessa supertärkeää! Pyrin luomaan tunneille kannustavan, innostuneen ja lempeän meiningin, jotta kaikilla on parhaat edellytykset oppia. Vaikka jokaisen valmistautuminen valintakokeeseen on yksilöllinen, voidaan hyödyntää opetuksessa myös koko ryhmän voimaa. Mun tunneilla on mahdollisuus päästä läpikäymään aiheita yhdessä muiden kurssilaisten kanssa ja myös testata omaa oppimista moneen kertaan jo ennen valintakoetta. Mahtavaa, että oot päättänyt hakea psykalle/logolle, nähdään kursseilla! 😊

   

  Kurssilaisten kokemuksia Ainon opetuksesta

  ”Erinomaista opetusta, ihanan rauhallisella äänellä ja tahdilla kulkevaa opetusta. Kerkesi hyvin ajatella ja pysyä mukana asioiden ymmärtämisessä. Selitti eritäin hyvin ja perusteellisesti kaikki asiat mitkä saatoi olla epäselviä. Antoi loistavaa toivoa ja kannustusta opiskeluun!”

  ”Aino osaa opettaa todella selkeästi ja rennosti. Hänen luentodiojen välitiivistykset ovat loistavia. Sen lisäksi Aino antoi paljon tukea ja tsemppiä vaikeisiin tunteisiin koskien opiskelurupeamaa. Olit ihana!”

  ”Nokkela huomaamaan pieniäkin yksityiskohtia. laati haastavia kertaustehtäviä, joiden avulla on helppo löytää omia heikkoja kohtia. Erinomainen autamaan muistikohdissa laatimalla valmiiksi tunnilla opetusta siten, etä se tukee muistia. Tän vuoden paras!! Ja ihanan kannustava myös!!

 • Marjo

  Marjo opettajana

  Marjo, psykologian maisteri, on todellinen opetusalan konkari, jolla on pitkä kokemus lukion psykologian opettajana. Hänellä on myös ohjauskokemusta psykologian perusopintojen parissa avoimessa yliopistossa sekä työkokemusta psykologina ja psykologian oppikirjailijana.

  Marjon opetuksessa

  ”Haluan omalta osaltani siivittää jokaista psykologian tai logopedian opiskelupaikasta haaveilevaa pääsemään omaan parhaaseensa pääsykokeissa. Se edellyttää tietynlaista opiskelutekniikkaa, tietoisuutta pääsykokeen vaatimuksista ja hyvää stressinsäätelyä. Autan kiinnittämään huomiota oleellisiin asioihin, ymmärtämään kinkkisiä kohtia valintakoemateriaalista sekä pitämään yllä sinnikkyyttä ja pystyvyysuskoa pänttäämisurakassa. Haluan kannustaa kysymään avoimesti ja ottamaan aktiivisen otteen omasta tulevaisuudesta.”

  Marjon terveiset kurssilaisille

  ”Rakastan vuoria ja minusta on mahtavaa nähdä, miten pääsykokeidenkin kanssa mahdottomalta tuntuva muuttuu mahdolliseksi sitkeällä työllä ihan kuin vuorille kiivetessä! Rohkeasti ja tarmokkaasti kohti unelmia ja uusia näköaloja!”

  Kurssilaisten kokemuksia Marjon opetuksesta

  ”Marjo on ihan huippu. Just mun tyylinen opetaja. Huomaa, etä hän todellakin tietää, mitä opettaa. Hänellä on monipuolisia opetustapoja. Käytännön esimerkit häneltä aivan huippu jutu. Diatkin niin kivoja. En voisi mitään toivoa toisin.”

  ”Marjon opetuksille on aina ollut niin ihana tulla! Marjo innostaa, motivoi ja selitää asiat todella perinpohjaisesti. Vaikeatkin asiat Marjo on saanut päähän painetua ja selkeytetyä. Marjo on opetaja, josta ei ikinä haluisi luopua.”

  ”Marjolla on eritäin hyvä opetustyyli ja hän selitää kaikki artikkelit tosi hyvin. Marjo on ihana ja kannustava opetaja <3”

 • Annika Halttu

  Annika opettajana

  Annika Halttu on koulutukseen psykologian kandidaatti ja viimeistelee psykologian maisteriopintoja Tampereella. Halu auttaa muita unelma-alalleen pääsyssä innosti Annikan hakeutumaan valmennuskurssiopettajaksi nyt, kun tietämystä psykan eri osa-alueista on kertynyt paljon opiskeluvuosien myötä. Hän muistaa vielä hyvin, kun itse luki intensiivisesti valintakokeisiin ja sen kuinka työlästä se oli. Annika jäi silloin kaipaamaan, että joltain olisi voinut kysyä artikkelien vaikeista kohdista ja muutenkin tukea koko prosessiin. Annikan sanoin: ”Onkin hienoa päästä tarjoamaan tukea nyt samassa tilanteessa oleville!”

  Mitä Annikan opetuksessa?

  ”Tyypillisimpänä haasteena näen pyrkijöillä liian vähäisen kertauksen määrän ja puutteellisen yksityiskohtien oppimisen. Artikkelien perusidean oppiminen on tietysti myös erittäin tärkeää mutta yksityiskohtia ei voi jättää huomiotta. Valintakoekysymykset yleensä nimittäin rakennetaan ovelasti – vastaus voi esimerkiksi tuntua oikealta, mutta yksi sanavalinta paljastaakin sen vääräksi. Opetuksessani tulenkin korostamaan erityisesti kertauksen merkitystä, sillä kokemukseni mukaan sitä ei voi koskaan olla liikaa. Luennoillani panostan laadukkaaseen opetusmateriaaliin sekä pyrin pitämään opiskelijat aktiivisina pienten tehtävien avulla. Tulen myös laatimaan opettamistani aiheista haastavia kertaustehtäviä, joita jokainen opiskelija voi tehdä itsenäisesti.”

  Annikan terveiset kurssilaisille

  ”Mahtavaa, kun olette lähteneet tavoittelemaan unelma-alaanne. Valintakoeprosessi voi tuntua työläältä, mutta se ei ole tosiaankaan mahdoton. Tärkeää prosessissa on sekä ahkera opiskelu että omasta jaksamisesta (uni, ruoka, liikunta jne.) huolehtiminen. Kun nämä kaksi on tasapainossa, niin hyvä tulee! Ja me opettajat olemme täällä teitä varten, joten matalalla kynnyksellä kysykää ja jakakaa ne asiat, jotka teitä pohdituttavat. Kurssilla nähdään!”

  Kurssilaisten kokemuksia Annikan opetuksesta

  ”Oli hyvä opetaja ja hyvin perehtynyt opetamiinsa artikkeleihin. Hyvät diaesitykset ja vastasi hyvin kysymyksiin. Myös hyvät ja haastavat kahootit!”

  ”Todella monipuolisesti ja kattavasti opetti asiat. Hyvin kävi yksityiskohdatkin läpi. Eritäin osaava opetaja. Hyvät kotitehtävät.”

  ”Annikalla oli super hyvät diat ja selkeä opetustapa. Hän vaikutti myös hyvin asiantuntevalta.”

 • Julia Kasurinen

  Julia opettajana

  Julia Kasurinen on koulutukseltaan psykologian maisteri ja kasvatustieteen kandidaatti. Julia on työskennellyt Valmennuskeskuksella ensin tutorina opintojen ohella ja valmistumisen jälkeen opettajana. Kyseessä on siis todellinen pitkänlinjan Valmennuskeskuslainen, joka on auttanut kurssilaisia opintoihin jo vuosien ajan! Julia on opettajana aidosti kiinnostunut oppilaiden osaamisesta ja onnistumisesta, joka näkyy myös kurssipalautteissa: ”tuntuu, että Julialle meidän oppimisemme on sydämen asia”.

  ”Opetan valmennuskurssilla, koska rakastan psykologian tieteenalaa sekä opettamista. Nautin kurssilaisten esittämistä haastavista kysymyksistä ja artikkeleiden tutkimisesta ja pallottelemisesta yhdessä. Nautin itsekin omassa pääsykoeprosessissani nimenomaan artikkelien lukemisesta, jonka takia on merkityksellistä auttaa muitakin toteuttamaan unelmiaan. ”

  Mitä Julian opetuksessa?

  ”Tyypillisiä haasteita kurssilaisilla tuntuvat olevan yksityiskohtiin jumittuminen kokonaisuuden kustannuksella. Minun tunneillani pyrimme saamaan kokonaiskuvan artikkeleista ensin hyvin haltuun ja varmistamaan, että kurssilaiset ovat ymmärtäneet artikkelin pääidean hyvin, jonka jälkeen on helpompi lähteä syventämään osaamista yksityiskohtiin. 

  Pyrin opettamaan innostavasti ja käyttäen paljon esimerkkejä. Pyrin myös aktivoimaan kurssilaisia mahdollisimman paljon ja pohtimaan itsenäisesti artikkelien haastavia kohtia. Minulle on myös tärkeää pysähtyä vaikeiden kohtien äärelle pidemmäksi aikaa, jos kurssilaisilla on siihen tarvetta. Pyrin lisäämään kurssilaisten itsevarmuutta omaa osaamista kohtaan ja näkemään oppimisen prosessina.  

  Yhdessä tehdään hakukeväästä innostava matka kohti tiedettä ja unelmia! ❤️ Luota itseesi ja siihen, että maailma tarvitsee sun osaamista psykologian tai logopedian kentällä! ”

  Kurssilaisten kokemuksia Julian opetuksesta

  ”Julian opetuskerrat olivat ehdotomasti suosikkejani. Hän oli todella asiantunteva ja piti luennot selkeinä ja mielenkiintoisina. Koen oppineeni häneltä paljon.”

  ”Julia on huippu ihana!! Huomaa, etä on kokemusta ja taustaa opetamisesta. Opetus on selkeää ja johdonmukaista. Luennoilla keskityttiin oleelliseen ja sai mahtavan kokonaiskuvan artikkeleista. Kiitos Julia opetukesta <3”

  ”Super innostavat ja tehokkaat tunnit! Tykkäsin hänen tavasta käydä artikkeleja läpi ja millaisessa vuorovaikutuksessa hän oli kurssilaisten kanssa.”

Tutustu tutoreihimme

Psykologian etä- ja lähiopetus valmennuskursseillamme on mukana entisiä kurssilaisiamme, jotka ovat päässeet opiskelemaan psykologiaa tai logopediaa. Tutorit kertovat kurssilla omat hakutarinansa ja auttavat muun muassa lukusuunnitelman laatimisessa ja antavat vinkkejä opiskelumenetelmien valinnassa. Tutorit ovat mukana kurssikerroilla sovitusti ja heihin voit ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla myös tutorkertojen ulkopuolella.

 • Enni Marjanen

  ”Aloitin psykologian opinnot Jyväskylän yliopistossa syksyllä 2023. Ala ja ainejärjestö ovat tuntuneet omilta heti alusta lähtien. Olen pohjakoulutukseltani lähihoitaja, ja olenkin aina tiennyt haluavani työskennellä ihmisten auttamisen parissa. Huomasin kuitenkin lähihoitajan opintojen aikana jo sen, että psykologiset asiat kiinnostavat minua enemmän kuin fyysisten oireiden hoito. En kuitenkaan nähnyt psykologin ammattia itselleni vaihtoehtona, koska ajattelin, että en ammattikoulupohjalta ja keskiverto opintomenestyksellä voisi mitenkään päästä opiskelemaan psykologiaa. Pikkuhiljaa unelma psykologin ammatista kuitenkin vahvistui ja päätin rohkeasti lähteä kokeilemaan. Englannin kieli ja matematiikka ovat aina tuottaneet minulle haasteita, sekä opiskeluteknisissä taidoissani oli merkittäviä puutteita, joten tiesin tarvitsevani kaiken mahdollisen avun ja tuen, kun lähden pyrkimään psykalle.

  Löysin Valmennuskeskuksen Supertakuu -kurssin, joka vaikutti juuri minulle sopivalta, ja kurssi täytti ja ylitti kaikki odotukseni. Pikkuhiljaa kurssin aikana itsevarmuuteni nousi, ja sain erittäin paljon konkreettisia vinkkejä muun muassa opiskelutekniikkaan ja koestrategiaan. Psyykkisessä valmistautumisessa sain valtavasti tukea muun henkilökunnan lisäksi myös kurssin tutoreilta, ja kaikki saamani apu ja tuki yhdistettynä sitoutumiseen ja kovaan työhön johtivat siihen, että onnistuin lopulta ensimmäisellä hakukerralla saamaan opiskelupaikan. Toivon, että voisin itse tutorina olla tukemassa ja auttamassa kurssilaisia tällä haastavalla, mutta antoisalla polulla kohti omaa unelma alaa. Haluan olla inhimillistämässä sisäänpääsyä ja rohkaisemassa jokaista uskomaan omiin mahdollisuuksiinsa onnistua.”

 • Aurora Sallinen

  ”Aloitin psykologian opinnot syksyllä 2023 Itä-Suomen yliopistossa Joensuun kampuksella. Olen viihtynyt opintojen parissa todella hyvin ja syksyn edetessä on vain voimistunut tunne siitä, että tämä on todella minun alani.

  Osallistuin marraskuussa alkavalle valmennuskurssille kaksi kertaa ja jälkimmäisen myötä opiskelupaikka aukesi. Kurssi auttoi minua erityisesti tilastollisten menetelmien opiskelussa sekä valintakokeen ennakkomateriaalin haltuun ottamisessa. Lisäksi kurssi rytmitti mukavasti omaa hakuprosessia.

  Tsemppiä kaikille hakemiseen ja nähdään kurssilla!”

 • Kia Kieksi

  ”Opiskelen logopediaa Itä-Suomen yliopistossa. Olen aloittanut opintoni syksyllä 2022. Alun perin kiinnostuin logopediasta, sillä minua kiinnosti lääketiede ja psykologia ja logopedia hyvin yhdistää näitä molempia. Halusin myös ihmisläheisen työn, jossa pääsee auttamaan, joten logopedia tuntui täysin omalta alalta. Logopedia onkin ollut aivan mahtava valinta ja tunnen olevani oikealla alalla. Valmistuin ylioppilaaksi joulukuussa 2021, jolloin päätin, että yritän sisälle pelkästään pääsykokeella.

  Aloitin valmennuskurssin heti tammikuussa ja koen, että siitä oli korvaamaton apu pääsykokeeseen valmistautumisessa. Pääsykoetilanne ja pääsykokeeseen lukeminen olivat täysin vieraita asioita, joten sain paljon hyviä vinkkejä ja neuvoja kurssilta. Etenkin ennakkomateriaalien kanssa opettajat olivat iso tuki ja auttoivat oppimaan asioita aineistoista, joihin en yksin olisi osannut edes kiinnittää huomiota.”

 • Selja Hiltunen

  ”Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa psykologiaa ja aloitin opinnot syksyllä 2023. Olen viihtynyt opinnoissani erittäin hyvin ja parasta niissä on tähän mennessä ollut se, että olen päässyt opiskelemaan itseäni kiinnostavaa alaa muiden siitä kiinnostuneiden kanssa. Lisäksi ryhmäni ilmapiiri on lämmin ja ryhmähenki hyvä. Pidän myös siitä, että oppiaineessani on rento meininki ja oman jaksamisen merkityksestä puhutaan.

  Minulla on ennestään aikaisempi korkeakoulu tutkinto ja olen työskennellyt sen alalla joitain vuosia, joten pääsykoe oli ainoa reittini sisään. Psykologiaa hain opiskelemaan nyt neljännen kerran ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun kävin valmennuskurssin. Kurssilta sain apua omien heikkouksien ja vahvuuksien tunnistamiseen, joiden pohjalta pystyin sitten suuntaamaan omaa opiskeluani oleellisiin asioihin. Koin erityisesti harjoituskokeet tähän hyödylliseksi. Lisäksi tuli paljon vinkkejä siihen, mitä kaikkea voi tehdä valintakoetta varten jo ennen pääsykoemateriaalin ilmestymistä. Tilastojen kertaus oli itselleni hyödyllistä, sillä edellisistä opinnoistani oli jo jonkin verran aikaa. Ja toki valintakoemateriaalin ilmestymisen jälkeen luennot selkeyttivät hyvin, mikä oli artikkeleissa oleellista ja korjasivat mahdolliset epäselvyydet tai väärin ymmärrykset.

  Itse koin että valmennuskurssissa oli monia etuja itsenäiseen opiskeluun verrattuna mm. asiantuntevat opettajat, joilta pystyi tarvittaessa kysymään neuvoja sekä suuri määrä materiaalia, jota voi hyödyntää omassa opiskelussaan.”