Yhteiskuntatieteellisen alan valintakoe, etäopetus 2024

Valmennuskeskuksen etäkurssi valmentaa yhteiskuntatieteellisen alan valintakoeyhteistyöhön osallistuvien hakukohteiden valintakokeeseen. Mukana olevat hakukohteet voit tarkistaa osiosta Kenelle?. 

Kurssin avulla kattavan käsityksen millaista osaamista aineistokokeessa vaaditaan. Kokeneen kurssiopettajamme johdolla tutustut erilaisiin yhteiskuntatieteellisiin aineistoihin sekä valintakokeen mahdollisiin tehtävätyyppeihin. Teet kurssilla paljon erilaisia aineistotehtäviä ja harjoittelet  omaa ajankäyttöäsi sekä luku- ja muistiinpanotekniikoita. Kurssilla saat henkilökohtaista palautetta avoimista tehtävistä, joita valintakokeessa saattaa olla. Pääpaino kurssilla on monivalintatehtäviin perustuvissa harjoituksissa.

Etäopetuskurssillamme opit aineistokokeessa tarvittavat aineiston luku-, käsittely- ja tulkintataidot, aineistokokeen ajankäytön sekä vastaustekniikan.

 • 27,5 oppituntia etäopetusta + tallenteet
 • Harjoituspääsykoe
 • Ennakkotehtävä + harjoitustehtävät kurssilla
 • Henkilökohtainen palaute 2-3 kurssitehtävästä sekä harjoituspääsykokeesta
 • 10 kpl itsenäisiä aineistoharjoituksia
Kaupunki
Kurssin laajuus
27,5 oppituntia
Alkaa
15.4.2024
Päättyy
29.5.2024
Kurssin hinta
330€
 • Kenelle?

  Kurssi valmentaa yhteiskuntatieteellisen alan valintakoeyhteistyöhön osallistuviin hakukohteisiin. Valintakoeyhteistyössä ovat mukana seuraavat hakukohteet:

  • Politiikka ja viestintä, Helsingin yliopisto
  • Yhteiskunnallinen muutos, Helsingin yliopisto
  • Julkisoikeus, Joensuu, Itä-Suomen yliopisto
  • Yhteiskuntatieteet (sosiaalipsykologia ja hyvinvointi yhteiskunnassa), Kuopio, Itä-Suomen yliopisto
  • Yhteiskuntatieteet (sosiologia, yhteiskuntapolitiikka), Joensuu, Itä-Suomen yliopisto
  • Hallintotieteet, Tampereen yliopisto
  • Politiikan tutkimus, Tampereen yliopisto
  • Poliittinen historia ja valtio-oppi, Turun yliopisto
  • Hallintotieteet, Vaasan yliopisto

   

  Kaikki ylläolevat koulutusohjelmat käyttävät valintakokeenaan samaa valintakoetta, johon valmennuskurssimme valmentaa. Etäkurssi sopii opiskelijoille, jotka kaipaavat tehtäväharjoittelun lisäksi kattavan opetuksen aineistokokeeseen sekä ohjattua harjoittelua ja palautetta omista tehtävistään.

 • Kurssin sisältö

  Ennakkotehtävä

  Noin kaksi viikkoa ennen opetuksen alkua julkaistaan ennakkotehtävä, jonka voit palauttaa opettajalle. Ennakkotehtävän avulla orientoidut kurssiin ja tutustut aineistotehtävien tekoon.

  Kurssin etäopetus 

  Opetus pidetään Zoomin välityksellä, joka mahdollistaa osallistumisen mistä tahansa. Saat käyttöösi myös tallenteet opetuksesta.

  • 1. kerta: Mikä on aineistokoe ja millaista osaamista sillä mitataan?
  • 2. kerta: Erilaisten tehtävätyyppien ja aineistojen esittely sekä harjoittelu 1/2
  • 3. kerta: Erilaisten tehtävätyyppien ja aineistojen esittely sekä harjoittelu 2/2
  • 4. kerta: Ajankäyttö ja vastaustekniikka kokeessa
  • 5. kerta: Harjoituspääsykoe
  • 6. kerta: Kertaus ja harjoituspääsykokeen läpikäynti

   

  Jokaisen kurssikerran yhteydessä tehdään myös tehtäväharjoittelua. Kurssin etäopetuksen laajuus on 27,5 oppituntia (yksi oppitunti = 45 minuuttia).

  Harjoituspääsykoe (4 oppituntia)

  Kurssiin kuuluu harjoituspääsykoe, jonka avulla testaat osaamistasi ja harjoittelet ajankäyttöäsi koetilannetta varten. Opettaja palauttaa kokeesi arvioituna ja pisteytettynä. Samalla saat henkilökohtaiset kommentit osaamisestasi.

  Harjoitustehtävät opetuksessa

  Jokaiseen kurssikertaan sisältyy tehtäväharjoittelua, jotta pääset heti harjoittelemaan opeteltuja asioita. Kurssilta tulee myös välitehtäviä, joiden avulla harjoittelet taitoja kurssikertojen välissä.

  10 kpl aineistotehtävää itsenäiseen harjoitteluun

  Kurssin opetuksessa käytettävien tehtävien lisäksi saat käyttöösi 10 kpl itsenäisesti tehtävää aineistoharjoitusta. Saat tehtävät käyttöösi viimeistään kurssiopetuksen alkaessa ja voit tehdä tehtävät itse valitsemassasi aikataulussa. Lisäharjoitusten avulla saat rutiinia aineistotehtäviin vastaamisessa ja totut lukemaan ja tulkitsemaan erilaisia aineistoja.

 • Aikataulu

  Opetus ajoittuu huhti-toukokuulle 2024. Kurssin opetus järjestetään arkisin pääosin kerran viikossa klo 17-20/20.30. Itsenäisesti tehtävät aineistotehtävät ovat käytössäsi viimeistään kurssin opetuksen alkaessa.

  Tarkempi aikataulu ja muut käytännöntiedot päivitetään kurssin oppimisympäristöön Moodleen noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Tunnukset Moodleen saat sähköpostitse heti ilmoittautumisesi jälkeen ja ne aktivoituvat tunnin kuluessa ilmoittautumisesta.

  HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin. Kurssin aikataulu on alustava ja se tarkentuu valintakoevaatimusten, -sisällön  ja valintakoepäivän julkaisun jälkeen. 

 • Maksutiedot ja alennukset

  Kurssin hinta on 330 euroa. Voit maksaa kurssin verkkomaksuna tai laskulla. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille 5-15 % frendialen – lue lisää!

”Opettaja on todella hyvin auttanut jokaista yksilöä, kun on ollut sille erityistä tarvetta. Myös paljon kirjallista materiaalia on annettu (kattavat diat, käsitteenmäärittelyjä yms), joista voi omalla ajalla opetella lisää. Todella positiivinen kuva jäi kurssista. Opettaja todella ystävällinen ja avulias.”

-Anette, Politiikan ja viestinnän kurssilainen keväällä 2023

”En rehellisesti olisi saanut ennakkomateriaaleista mitään irti ilman opettajan suomennoksia, selkeyttäviä selityksiä ja kurssidioja. Kun ennakkomateriaalit julkaistiin, niiden lukeminen tuntui mahdottomalta (koska ne ovat niin täynnä akateemisia termejä ja kapulakieltä), mutta nyt kurssin lopussa ennakkomateriaalit ovat todella paljon selkeämpiä. Kiitos kurssista! :)”

-Susanna, Politiikan ja viestinnän kurssilainen keväällä 2023

”Todella hyvin selitetyt kokonaisuudet, jotka helpottivat huomattavasti pääsykoemateriaalien sisäistämistä. Harjoituskoe oli erittäin hyödyllinen ja palaute kattavaa.”

Politiikan ja viestinnän kurssilainen keväällä 2023