Psykologia etäopetus huhtikuu päivä 2024

Huhtikuun päivä kurssilla kerrataan huhtikuun aikana intensiivisesti psykologian ja logopedian valintakokeen kannalta keskeisimmät tilastolliset menetelmät, harjoitellaan loogista päättelyä ja aineiston hallintataitoja. Toukokuu keskitytään ennakkomateriaalin opiskeluun. Kurssin aikataulu on tiivis ja jotta kurssista saa parhaan hyödyn irti, se edellyttää osallistujalta päätoimista sitoutumista sekä kurssin opetuskerroille itsenäistä valmistautumista ennakkotehtävien ja opetusvideoiden avulla kurssin alusta alkaen.

 • 104,5 oppituntia etäopetusta + tallenteet opetuksesta
 • Yli 900 perusmatematiikan, tilastotieteen ja loogisen päättelyn tehtävää malliratkaisuineen
 • 6 harjoituspääsykoetta
 • 12 artikkeliharjoitusta
 • Opettajien ja tutorien jatkuva tuki
 • 84 oppituntia ilman opiskelijoita kuvattuja opetusvideoita

100 % kevään 2023 kurssilaisista suosittelisi kurssia kaverilleen!

Kaupunki
Kurssin laajuus
134,5 oppituntia
Alkaa
28.3.2024
Päättyy
31.5.2024
Kurssin hinta
890€
 • Kenelle?

  Huhtikuu etäopetus päivä -kurssi sopii erityisesti psykologian ja logopedian valintakokeeseen valmistautuville,

  • jotka pystyvät tai haluavat aloittaa valintakokeeseen valmistautumisen vasta lähempänä valintakoetta tai
  • jotka ovat pyrkineet aiemmin ja haluavat ennen ennakkomateriaalin ilmestymistä keskittyä kertaamaan keskeiset tilastotieteen ja loogisen päättelyn sisällöt tai
  • jotka ovat kevään 2024 abiturientteja.

   

  Mikäli haet ensimmäistä kertaa ja tilastotieteen perusteet ovat sinulle vielä uutta, suosittelemme valitsemaan ensisijaisesti pidemmän kurssivaihtoehdon tai aloittamaan itsenäisen opiskelun kurssin valmiiden tilaston ja logiikan materiaalien avulla ennen kurssiopetuksen alkamista.

 • Etäopetus

  Pääsykoevalmistautumisen opiskelutekniikka (4,5 oppituntia)

  Opiskelutekniikka ja -taidot muodostavat pohjan, jolle kaikki muu oppiminen perustuu. Kurssikerralla käydään läpi mistä tekijöistä onnistunut pääsykoevalmistautuminen muodostuu.

  Tilastot ja menetelmät & looginen päättely (37 oppituntia)

  Kurssiosuudella kerrataan keskeisimmät aihealueet tilastollisista menetelmistä. Näitä sovelletaan erilaisiin tutkimus- ja testausmenetelmiin, joiden osaaminen on keskeistä valintakoeartikkelien sisältöjen ja tutkimusten ymmärtämiseksi. Käsiteltäviä sisältöjä ovat mm. todennäköisyyslaskenta ja -jakaumat, testaus, korrelaatio ja regressio. Kurssilla harjoitellaan myös matemaattis-loogista päättelyä.

  Aineisto- ja artikkelilukutekniikka (11 oppituntia) 

  Kurssikerroilla käsitellään artikkeliluku- ja muistiinpanotekniikkaa, katsaus- ja tutkimusartikkelien rakennetta sekä harjoitellaan suomen- ja englanninkielisten artikkelien käsittelyä. Samalla opit lukemaan erilaisia tekstejä, taulukoita ja tutkimustuloksia.

  Vuoden 2024 ennakkomateriaalin opetus (52 oppituntia)

  Opetuksessa käydään perusteellisesti läpi ennakkomateriaalin sisältö. Opetuksen avulla ymmärrät aineistojen keskeiset painotukset ja tulokset. Opettajat tekevät ennakkomateriaalin aineistoista käsitelistoja, apukysymyksiä sekä tehtäviä, jotka tekevät opiskelusta monipuolista. Opetusta on 3–5 kertaa viikossa.

 • Kurssin opettajat

  Tilastollisten menetelmien ja loogisen päättelyn opettajana kurssilla on Patrik Lauha, joka on opettanut psykologian kursseillamme jo vuodesta 2018. Patrik on opiskellut Helsingin yliopistolla tilastotiedettä, matematiikkaa ja datatiedettä. Tällä hetkellä hän työskentelee valmennuskurssiopetusten ohella väitöskirjatutkijana. Patrik on erittäin tykätty opettaja kurssilaistemme keskuudessa.

  ”Patrik oli hyvin selkeä esimerkeissään, toi tarpeellisen esille kattavasti ja muisti aina kysyä, onko kaikki kärryillä. Patrikin rauhallisuus ja kärsivällisyys selittää asioita useaan kertaan oli todella mahtavaa.”

  Aineisto- ja artikkelilukutekniikan opettajana kurssilla on psykologi Jarno Paussi, jolle opettaminen on intohimo! Jarno on opettanut psykologian kursseillamme yli viiden vuoden ajan ja hänen opetuksensa saa opiskelijoilta säännöllisesti erinomaista palautetta.

  Jarno on aivan ainutlaatuinen opettaja! Harvalla on niin käsittämättömän laaja substanssiosaaminen JA pedagoginen taito, jolla opettaa monimutkaisia asioita opiskelijoille. Kaikki kuviteltavissa olevat pisteet kaikilla positiivisilla mittareilla Jarnolle!”

  Valintakokeen ennakkomateriaalin opettajat tarkentuvat alkuvuonna 2024.

 • Kurssin muu sisältö

  Psykanetti: tilastolliset menetelmät & looginen päättely (aukeaa viimeistään 1.10.)

  Psykanetin opetusvideot uusitaan täysin kauden 2023-2024 aikana ja myös loogisen päättelyn tehtäviä lisätään entisestään. Kokonaisuus sisältää

  • yli 900 perusmatematiikan, tilastotieteen ja loogisen päättelyn tehtävää malliratkaisuineen sekä
  • tilastotieteen teoriaa ja opetusvideoita, jotka tukevat kurssin opetusta.


  Tallenteet opetuksesta (104,5 oppituntia) 

  Saat käyttöösi tallenteet etäopetuksesta, joiden avulla voit kerrata vaikeimpia asioita ja korvata mahdolliset poissaolot.

  Opetusvideot (84 oppituntia)

  • Psykanetti: tilastolliset menetelmät ja looginen päättely (n. 35 oppituntia) opetusvideoiden avulla voit aloittaa opiskelun jo ennen kurssiopetuksen alkamista.
  • Ennakkomateriaalin opetusvideoiden (n. 24 oppituntia) avulla kertaat ennakkomateriaalin sisällöt tehokkaasti.
  • Johdatus tutkimusmenetelmiin (6 oppituntia) -videoiden avulla saat ymmärryksen tieteellisen tutkimuksen tekemisestä ja tutkimuksen peruskäsitteistä.
  • Perustiedot aivoista (4 oppituntia) -videot antavat sinulle peruskäsityksen miten aivot toimivat ja aivot yleisesti aihealueena tulevat tutuiksi. Neuropsykologiset aiheet ovat olleet hyvin yleisiä pääsykoeartikkeliaiheita, joten aivojen perustuntemus helpottaa näiden mahdollisten artikkelien opiskelua.

   

  Kaikki opetusvideot on kuvattu / kuvataan ilman opiskelijoita.

  Harjoituspääsykokeet (24 oppituntia)

  Kurssiin kuuluu kuusi harjoituspääsykoetta. Harjoituspääsykokeiden avulla testaat omaa osaamistasi sekä harjoittelet koetaktiikkaa ja ajankäyttöä. Yksi harjoituskokeista sisältyy kurssin aikatauluun, mutta viisi harjoituskoetta voit tehdä itsenäisesti oman aikataulusi mukaan. Itsenäiset harjoituskokeet tulevat tehtäväksi kevään aikana, joten kokeet voi tehdä jo ennen kurssiopetuksen alkua.

  Artikkeliharjoitukset (12 kappaletta)

  Saat 12 kappaletta artikkelien käsittelyä tukevaa artikkeliharjoitusta, joiden avulla tutustut erilaisiin artikkelityyppeihin ja tutkimuksiin sekä harjoittelet erilaisia tehtäviä. Harjoitukset valmistavat sinua ennakkoaineiston käsittelyyn ja vahvistavat englanninkielisen tekstin lukemisen sujuvuutta sekä sanastoa.

  Tutorit tukenasi (6 oppituntia)

  Tutoreiden avulla laadit opiskelu- ja ajankäytönsuunnitelman, saat tietoa hakemisesta ja opiskelusta sekä ohjeita ja tukea valmistautumiseen sekä koetilanteeseen.

  Valintakokeiden analyysivideot (8 oppituntia)

  Analyysivideoilla opettajat käyvät läpi valintakokeen tehtäviä ja ennakkomateriaalien sisältöjä vuosilta 2021-2023. Vuoden 2023 valintakokeesta kuvataan ratkaisumallit kaikkien laskutehtävien osalta sekä tehdään kattavat malliratkaisut- tai videot kaikista loogisen päättelyn tehtävistä.

 • Aikataulu

  Kurssin opetus alkaa maalis-huhtikuun taitteessa. Opetusta on päiväopetuksena 2-5 kertaa viikossa arkisin alkaen klo 9/10 alkaen ja mahdollisesti joinakin viikonloppuina klo 9/10 alkaen.

  Tarkempi aikataulu ja muut käytännöntiedot päivitetään kurssin oppimisympäristöön Moodleen noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Tunnukset Moodleen saat sähköpostitse ilmoittautumisesi jälkeen ja ne aktivoituvat tunnin kuluessa. Voit aloittaa valmistautumisen kurssin valmiilla materiaaleilla jo ennen opetuksen alkua.

  HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin. Kurssin aikataulu on alustava ja se tarkentuu valintakoevaatimusten, -sisällön  ja valintakoepäivän julkaisun jälkeen. 

 • Maksutiedot ja alennukset

  Kurssin hinta on 890 euroa. Voit maksaa kurssin verkkomaksuna tai laskulla. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille 5-15 % frendialen – lue lisää!

 • Kurssitakuu

  Mikäli et saa tavoittelemaasi opiskelupaikkaa, pääset seuraavana vuonna vastaavalle kurssille puoleen hintaan.

  Kaudella 2022-2023 takuukurssille osallistuneet kurssilaiset saavat mille tahansa valmennuskurssillemme uudelleen osallistuessaan käyttöönsä Psykanetti 2 -materiaalin (ei koske Psykanetti: artikkeliharjoitukset ja ennakkomateriaali 2024 -kurssia). Psykanetti 2 on suunnattu kursseillemme uudelleen osallistuville hakijoille, jotka kaipaavat lisäharjoituksia Psykanetti 1  -tehtävien lisäksi. Materiaali sisältää noin 700 tilastotieteen & loogisen päättelyn harjoitusta. Saat siis täysin uudet harjoitustehtävät käyttöösi, vaikka osallistuisit kurssille uudelleen.

  Takuuetu on voimassa myös 3. kertaa kurssille osallistuville.

”Todella mahtava kurssi. Ajattelin, etten selviäisi pääsykoe urakasta millään, mutta opettajat ja kurssin sisällöt ovat saaneet taakan tuntumaan kevyeltä.”

– Heidi Niemi, psykologia/logopedia huhtikuu 2023 -kurssilainen

”Todella kiva ja kattava kurssi. Menen valintakokeeseen innostavalla ja itsevarmalla mielellä teidän ansiosta (sekä myös tietenkin oman panoksen). Kiitokset!”

– Roosa Holopainen, psykologia/logopedia huhtikuu 2023 -kurssilainen

”Patrik opetti asiat selkeästi ja ymmärrettävästi. Pidin tuntien rakenteesta. Kiinnostut tilastotieteeseen lisääntyi opetuksen myötä.”

Psykologia/logopedia huhtikuu 2023 -kurssilainen

”Tutorit auttoivat kasvattamaan itseluottamusta. He saivat ymmärtämään, että itseen pitää suhtautua myötätuntoisesti lukemisen aikana, vaikkei kaikki aina menisikään nappiin.”

Psykologia/logopedia huhtikuu 2023 -kurssilainen