Uutiset  •  20.01.2022

Pääsykokeet pidetään keväällä 2022

Nyt kannattaa hakea!

Kahden epävarman hakukevään jälkeen yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa on saatu toimimaan ketterä sähköinen valintakoejärjestelmä, joka mahdollistaa valintakokeiden tekemisen joko paikan päällä kampuksella tai koronatilanteen pahentuessa etänä kotona. Koronatilanteen pahentumisen ei uskota aiheuttavan muutoksia valintakoeaikatauluihin tai niiden sisältöön. Valintakoe on monelle hakijalle ainoa vaihtoehto korkeakouluun pääsemiseen. Koulutuksen tasa-arvo voi toteutua vain niin, että kaikilla on mahdollisuus pyrkiä jatko-opintoihin taustasta riippumatta. Me Valmennuskeskuksella uskomme, että motivaatio ja kova työ palkitaan eikä valintakokeiden muutoksista kannata murehtia yhtään sen enempää. Me pidämme sinut ajan tasalla siitä, mitä hakukevään aikana tapahtuu.

Yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin lisätään tänä keväänä yli 2 000 aloituspaikkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että monella alalla on paremmat mahdollisuudet päästä opiskelemaan. 

Pääsykokeissa on tulossa isoja muutoksia seuraavan kolmen vuoden aikana. Unifin mukaan ”Vuoteen 2025 mennessä useilla aloilla on yhteiset digitaaliset kokeet, jotka sisältävät alakohtaisia osioita. Valintakoeyhteistyötä lisätään jo vuoteen 2023 mennessä. Nykyisellään yliopistoilla on monia toimivia yhteisvalintoja ja valintakoeyhteistöitä, joiden hyviä käytänteitä hyödynnetään valintakokeiden kehittämisessä lähtökohtaisesti kaikilla aloilla.” Tämä tarkoittaa sitä, että pääsykokeet saattavat muuttua paljonkin vuonna 2023.

Tiedämme, mitä nykyisenlaisissa valintakokeissa vaaditaan ja miten hyviin tuloksiin päästään. Hae siis tosissasi nyt ja ota kaikki hyöty irti kymmenien vuosien kokemuksestamme osallistumalla valmennuskurssillemme!

Todistusvalinnan kriteerit pysyvät samana vuoteen 2025 saakka, mikä tarkoittaa sitä, että suosituimpien hakukohteiden pisterajat tulevat pysymään korkeana. Hakijat tietävät, millaisia arvosanoja opintoihin vaaditaan ja he voivat korottaa yo-todistuksiaan vielä useita kertoja ennen kuin muutoksia todistusvalintaan on mahdollisesti tulossa.

Valmennuskurssit yliopistoon

Valmennuskurssit ammattikorkeaan

Valmennuskurssit yo-kirjoituksiin