Yhteiskuntatieteellisen alan valintakoe, nettimateriaali 2024

Valmennuskeskuksen nettimateriaali valmentaa yhteiskuntatieteellisen alan valintakoeyhteistyöhön osallistuvien hakukohteiden valintakokeeseen. Mukana olevat hakukohteet voit tarkistaa osiosta Kenelle?. 

Nettimateriaalin avulla harjoittelet aineistokokeeseen itsenäisesti. Materiaalissa on 10 aineistotehtävää, joiden avulla tutustut erilaisiin aineistoihin ja mahdollisiin aineistokokeen tehtävätyyppeihin. Samalla harjoittelet ajankäyttöäsi aineistotehtävissä ja kehität omia luku- ja muistiinpanotekniikoita. Kurssin päätteeksi teet harjoituspääsykokeen.

Materiaalin avulla harjoittelet aineistojen luku-, käsittely- ja tulkintataitoja, aineistokokeen ajankäyttöä sekä vastaustekniikkaa.

 • 10 kpl aineistoharjoituksia
 • Harjoituspääsykoe
Kaupunki
Kurssin laajuus
10 harjoitusta + harjoituspääsykoe
Alkaa
15.4.2024
Päättyy
29.5.2024
Kurssin hinta
95€
 • Kenelle?

  Kurssi valmentaa yhteiskuntatieteellisen alan valintakoeyhteistyöhön osallistuviin hakukohteisiin. Valintakoeyhteistyössä ovat mukana seuraavat hakukohteet:

  • Politiikka ja viestintä, Helsingin yliopisto
  • Yhteiskunnallinen muutos, Helsingin yliopisto
  • Julkisoikeus, Joensuu, Itä-Suomen yliopisto
  • Yhteiskuntatieteet (sosiaalipsykologia ja hyvinvointi yhteiskunnassa), Kuopio, Itä-Suomen yliopisto
  • Yhteiskuntatieteet (sosiologia, yhteiskuntapolitiikka), Joensuu, Itä-Suomen yliopisto
  • Hallintotieteet, Tampereen yliopisto
  • Politiikan tutkimus, Tampereen yliopisto
  • Poliittinen historia ja valtio-oppi, Turun yliopisto
  • Hallintotieteet, Vaasan yliopisto

   

  Kaikki ylläolevat koulutusohjelmat käyttävät valintakokeenaan samaa valintakoetta, johon kurssimme valmentaa.

  Materiaali sopii hakijoille, jotka haluavat opiskella valintakokeeseen itsenäisesti tekemällä aineistoharjoituksia. Mikäli kaipaat opetusta ja henkilökohtaista palautetta vastaustekniikastasi, tutustuthan etäopetuskurssiimme. 

 • Materiaalin sisältö

  Harjoituspääsykoe 

  Kurssiin kuuluu harjoituspääsykoe, jonka avulla testaat osaamistasi ja harjoittelet ajankäyttöäsi koetilannetta varten. Voit tarkistaa kokeen itsenäisesti mallivastausten avulla. Materiaaliin ei sisälly henkilökohtaista palautetta tai tehtävien tarkistusta.

  10 kpl aineistotehtävää itsenäiseen harjoitteluun

  Materiaali sisältää 10 kpl itsenäisesti tehtävää aineistoharjoitusta. Saat tehtävät käyttöösi huhtikuussa ja voit tehdä tehtävät itse valitsemassasi aikataulussa. Harjoitusten avulla saat rutiinia aineistotehtäviin vastaamisessa ja totut lukemaan ja tulkitsemaan erilaisia aineistoja.

 • Aikataulu

  Aineistoharjoitukset julkaistaan viimeistään huhtikuun puolivälissä. Kurssin harjoituspääsykoe julkaistaan toukokuussa.

  Kaikki materiaalit julkaistaan Moodlessa, jonne saat tunnukset heti ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse. Tunnukset aktivoituvat tunnin kuluessa ilmoittautumisesta.

  HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin. Kurssin aikataulu on alustava ja se tarkentuu valintakoevaatimusten, -sisällön  ja valintakoepäivän julkaisun jälkeen. 

 • Maksutiedot ja alennukset

  Materiaalin hinta on 95 euroa. Voit maksaa kurssin verkkomaksuna tai laskulla. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille 5-15 % frendialen – lue lisää!

”Opettaja on todella hyvin auttanut jokaista yksilöä, kun on ollut sille erityistä tarvetta. Myös paljon kirjallista materiaalia on annettu (kattavat diat, käsitteenmäärittelyjä yms), joista voi omalla ajalla opetella lisää. Todella positiivinen kuva jäi kurssista. Opettaja todella ystävällinen ja avulias.”

-Anette, Politiikan ja viestinnän kurssilainen keväällä 2023

”En rehellisesti olisi saanut ennakkomateriaaleista mitään irti ilman opettajan suomennoksia, selkeyttäviä selityksiä ja kurssidioja. Kun ennakkomateriaalit julkaistiin, niiden lukeminen tuntui mahdottomalta (koska ne ovat niin täynnä akateemisia termejä ja kapulakieltä), mutta nyt kurssin lopussa ennakkomateriaalit ovat todella paljon selkeämpiä. Kiitos kurssista! :)”

-Susanna, Politiikan ja viestinnän kurssilainen keväällä 2023

”Todella hyvin selitetyt kokonaisuudet, jotka helpottivat huomattavasti pääsykoemateriaalien sisäistämistä. Harjoituskoe oli erittäin hyödyllinen ja palaute kattavaa.”

Politiikan ja viestinnän kurssilainen keväällä 2023