Abi äidinkieli  •  14.01.2024

Abikurssi auttoi Aaronin parempiin tuloksiin yo-kokeessa

20-vuotiaan Aaronin mielenkiinto opiskeluun heräsi vasta lukion lopussa, ja varsinainen kipinä syttyi valmistumisen jälkeen. Asepalveluksesta Aaron suuntasikin korottamaan yo-kirjoitusten arvosanoja. Valmennuskeskuksen abikurssin ansiosta Aaron sai korotettua äidinkielen arvosanaansa C:stä L:ään ja pääsi siten todistusvalinnalla suoraan Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun. Hyppää mukaan Aaronin abikurssikokemuksiin!

Kipinä opiskeluun asepalveluksen kautta

Aaronin mielenkiinto opiskeluun heräsi vasta myöhään abivuonna. Silloin Aaron päätti, että hän haluaa haastaa itseään opintojensa parissa ja keskittyä kunnolla jäljellä oleviin kirjoituksiin.

Nyt kaikki kirjoitukseni ovat viimein paketissa ja olen erittäin tyytyväinen suoritukseen, Aaron toteaa.

Aaron kuvaa lukiossa opiskelua erittäin vastenmieliseksi aikaisten aamujen ja opintojen suhteen rajallisen vapauden takia. Mielenkiinnon kohteet olivat silloin myös muualla kuin opiskelussa.

Varsinainen kipinä opiskeluja kohtaan syttyi vasta valmistumisen jälkeen. Tähän vaikutti vahvasti aika armeijassa ja valaistuminen opiskelujen tärkeydestä.

Asepalveluksen aikana päätin, että haluan korottaa äidinkielen sekä lyhyen matematiikan arvosanani. Asepalveluksen päätyttyä tiesin, että edessäni oli valtava luku-urakka.

Kohti suurta luku-urakkaa

Aloitin itsenäisen luku-urakkani, johon sisältyi minun itse päättämä päivärytmi, opiskelutahti ja opiskelupaikka. Pian olin aivan yllättynyt, miten vaivatonta ja jopa nautinnollista opiskelu voi parhaimmillaan olla.

Aaron kiinnitti lukiessa erityisesti huomiota siihen, että opiskelu on tehokasta. Näin hän pystyi lyhyessä ajassa omaksumaan paljon asioita ja aika riitti myös muuhun elämään. Myös omasta jaksamisesta ja riittävästä lepäämisestä täytyi pitää huolta.

Nopeasti sitten koittikin jo koepäivä, jolloin pystyin olemaan rauhallisin mielin, koska olin valmistautunut hyvin. Suuri luku-urakka lopulta huipentui päivään, jolloin opintopolkuuni ilmestyi kaksi laudaturia.

Abikurssi apuna opiskelussa

Aaron oli alun perin kuullut Valmennuskeskuksen abikurssista kehuja kaveriltaan. Kaverin isosisko oli käynyt äidinkielen abikurssin ja ollut siihen erittäin tyytyväinen. Tämä herätti Aaronin mielenkiinnon ja hän päätti ottaa kurssista selvää.

– Abikurssi oli mielestäni yksinkertainen ja toimiva.

Aaron huomasi kehitystä jokaisen tehtävän palautuksen yhteydessä. Varsinkin kurssin loppupuolella kehitystä tuntui ajan saatossa kertyneen lumipalloefektin lailla, ja osaaminen oli jo aivan eri tasolla kuin ennen kurssia. Abikurssin tuoma varmuus auttoi koetilanteessa, kun tiesi, että on valmistautunut parhaalla mahdollisella tavalla.

– Abikurssista jäi näin jälkikäteen erittäin hyvä fiilis. Parasta äikän abikurssilla oli se, että opettajien palaute oli samanaikaisesti syvällistä ja kannustavaa mikä varmisti sen, että tapahtui jatkuvaa kehitystä, mutta myös motivaatio säilyi luku-urakan haastavinakin päivinä.

Äidinkielen abikurssilla kurssilaiset saavat palauttamistaan harjoitustehtävistä kirjallisen palautteen opettajalta. Valmennuskeskuksen abikurssien opettajat saavatkin jatkuvasti kiitosta rakentavista, kannustavista ja kehittävistä palautteistaan.

– Tärkeintä yo-menestyksen kannalta olivat laadukkaat opettajat ja heidän arvioinnit, jotka muodostivat perustan jatkuvalle kehitykselle.

Pienin askelin iso muutos

Aaron koki kurssin tehtävät laadukkaiksi ja aitoja äidinkielen yo-kokeen tehtäviä vastaaviksi. Tehtäviä oli lähes kaikista äidinkielen osa-alueista, mikä tarkoitti sitä, että ylioppilaskokeeseen todennäköisesti tulisi tehtävä, joka muistuttaisi jo aiemmin tehtyä valmennuskurssin tehtävää.

– Näin kävikin kohdallani ja siksi minun oli helppo palauttaa koetilanteessa mieleen tärkeimmät asiat, joita vastauksessa vaaditaan.

– Kurssin sisältö oli järjestetty parhaalla mahdollisella tavalla, pienin askelin oli mahdollista saavuttaa valtava muutos lähtötasosta riippumatta. Kirjoittamista oppii parhaiten kirjoittamalla ja siksi Valmennuskeskuksen tehtäväpainotteinen abikurssi antaa parhaimman mahdollisen valmistautumisen, Aaron toteaa lopuksi.

Valmennuskeskuksen abikurssit

Abikurssiemme avulla saavutat tavoittelemasi arvosanat ylioppilaskirjoituksista. Valikoimastamme löydät kahdeksan eri aineen abikurssit – osallistu yhteen tai vaikka useampaankin!

Aaron L.

Nimeni on Aaron. Olen 20-vuotias ja asun Helsingissä. Tykkään vapaa-ajallani liikkua, lukea ja olla ulkona kavereiden kanssa. Minulla heräsi mielenkiinto opiskeluun vasta myöhään abivuonna, jolloin päätin, että haluan haastaa itseäni opintojeni parissa ja keskittyä kunnolla jäljellä oleviin kirjoituksiin. Syksyllä sain kirjoitukset viimein pakettiin ja seuraava askel on kohti yliopiston kampusta.

Yo-kokeet ja todistusvalinnan pisteytys muuttuvat

Nyt on hyvä hetki korottaa arvosanoja!

1️⃣ Syksystä 2025 alkaen ylioppilaskokeet pohjautuvat uusiin, vuoden 2021 opetussuunnitelman sisältöihin.

2️⃣ Keväällä 2026 otetaan käyttöön uudet todistusvalinnan pisteytystaulukot.

Lue koko uutinen