Uutiset  •  20.03.2024

Usein kysyttyä ammattikorkeakouluun hakemisesta

FAQ | AMK-valintakoe ja todistusvalinta kevät 2024

Kokosimme tähän uutiseen vastaukset yleisimpiin ammattikorkeakouluhakuun liittyviin kysymyksiin, esim. AMK-valintakokeesta ja ammattikorkeakoulujen todistusvalinnasta. Lue vastaukset!

1. Milloin AMK-valintakoe on ja milloin tulokset tulevat?

AMK-valintakoe järjestetään toukokuun lopussa 27.5.–30.5.2024. Hakija osallistuu kokeeseen sinä päivänä, jonka hän on etukäteen itselleen valinnut yhteishaun hakulomakkeella. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 4.7.2024. Varasijoilta voi tulla valituksi vielä 6.8.2024 mennessä.

2. Tarvitseeko AMK-valintakokeeseen osallistua, jos opiskelupaikan saa todistusvalinnassa?

Jos hakija hyväksytään opiskelemaan todistusvalinnassa, ei hänen tarvitse osallistua AMK-valintakokeeseen. Jos todistusvalinnalla saatu opiskelupaikka ei ole hakijan ylin hakutoive, voi hän halutessaan vielä tavoitella ylempää hakemaansa paikkaa osallistumalla AMK-valintakokeeseen.

3. Ketkä voivat tulla valituksi todistusvalinnassa?

Todistusvalinnassa huomioidaan kaikki ylioppilastutkinnon suorittaneet hakijat sekä ammatillisen perustutkinnon suorittaneista hakijoista ne, jotka ovat suorittaneet ammatillisen perustutkinnon 1.8.2015 tai sen jälkeen. Kevään 2024 todistusvalinnassa ovat mukana ne hakijat, joiden tarvittavat suoritustiedot ovat kunnossa 13.5.2024 mennessä.

4. Mitä voin ottaa mukaan AMK-valintakokeeseen?

Jotta voit tehdä AMK-valintakokeen, tarvitset mukaan ehdottomasti seuraavat:

✔ voimassa oleva henkilöllisyystodistus (suomalainen ajokortti, passi, poliisin myöntämä henkilökortti tai kuvallinen EU/ETA-maan henkilökortti)
✔ kannettava tietokone ja sen virtajohto
✔ tunniste, joka lähetetään hakijoille sähköpostitse ja tekstiviestitse
✔ kynä

Lisäksi kokeeseen saa ottaa mukaan:

✔ pienet eväät
✔ vesipullon, jossa ei ole etikettejä
✔ korvatulpat (huomaa, että korvatulppien käyttö on omalla vastuulla)
✔ langallisen hiiren
✔ välttämättömät lääkkeet

Näitä kokeeseen ei saa ottaa:

❌ langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntäviä laitteita, esim. kuulokkeita tai älykelloja
❌ laskinta
❌ tietokoneen ruudun suojakalvoa

5. Voiko kokeen tekemiseen saada lisäaikaa?

Voit hakea yksilöllisiä järjestelyjä vamman, sairauden, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi. Täytä hakemus ja toimita se ohjeiden mukaisesti viimeistään 3.4.2024 klo 15.00.

Apua valmistautumiseen?

Olemme valmentaneet oppilaita ammattikorkeakouluun jo 20 vuoden ajan. Ota sinäkin loppukiri valmistautumiseen AMK-nettimme avulla.