Uutiset  •  01.06.2022

Tällainen oli AMK-valintakoe keväällä 2022

Tällainen oli AMK-valintakoe keväällä 2022

Kevään 2022 AMK-valintakoe oli normaalia haastavampi. Kokeessa testattiin yleissivistystä mm. ajan yksiköiden, ilmansuuntien ja loogisen päättelyn teemojen kautta. Matemaattinen osaaminen korostui myös päätöksentekotaitojen osiossa, jossa piti osata lukea erilaisia kuvaajia sekä hahmottaa fysikaalisia yksiköitä.

Englannin osio oli jälleen kerran haastava ja se tarjoili sanastotehtävien lisäksi aineistotehtäviä, joissa tuli hahmottaa tieteellisen artikkelin rakenne. Valmennuskeskuksen kursseilla oli onneksi varauduttu sekä sanasto- että luetunymmärtämistehtäviin huolellisesti.

”Kaikki osiot todella laadukkaita. Helppo seurata videoita ja tehdä tehtäviä. Erittäin laaja tarjonta.”

– AMK Helmikuu Online 2022 -kurssilainen

Kokeessa joka neljäs tehtävä oli ns. haamutehtävä. Ne ovat tehtäviä, joita ei pisteytä, vaan joita vasta testataan tulevaisuuden kokeita varten. Haamutehtävät voivat olla haastavampia, kuin normaalit koetehtävät eikä hakija voi erottaa, mikä tehtävä on oikea koetehtävä ja mikä haamutehtävä. Haamutehtävät vaikuttavat esimerkiksi minimipisterajan saavuttamiseen.

Jos haluat välttää yleisimmät syyt, jotka johtavat koeosioiden hylkäämiseen, tule kuulemaan niistä lisää AMK-hakuinfoon.

Eettisten taitojen osio tulee olemaan seuraavissa kokeissa suuressa murroksessa. Kokeessa on tähän asti ollut kapea mutta erityinen näkökulma eettisyyteen. Jatkossa etiikan käsitettä laajennetaan koskemaan myös isompia kokonaisuuksia valintakoetehtävissä. Havainto perustuu siihen, että kokeessa lähes puolet eettisten taitojen tehtävistä oli sellaisia, joita testataan tulevaisuuden kokeita varten.

Kokeen sisältö keväällä 2022

Maksimi-pisteet Tehtävien määrä Aikaraja Haamu-tehtävien pistemäärä (%)
Päätöksentekotaidot 20 10 40 min 5 (20 %)
Matemaattiset taidot 20 13 40 min 6 (23 %)
Mat-luon. taidot 20 11 35 min 7,5 (27 %)
Opetuskieli (suomi) 10 15 30 min 5 (33 %)
Opetuskieli (ruotsi) 10 15 30 min 5 (33 %)
Englanti 10 22 30 min 3 ( 23 %)
Eettiset taidot 20 17 15 min 14 (41 %)
Tunneälytaidot 20 25 15 min 5 (20 %)

 

Kokeessa tulee huomata, että tehtävien pisteytystä ei voi uskoa. Liiallinen taktikointi vaikeiden koeosioiden kanssa voi kostautua hakijalle. Kursseillamme opit lisää koetaktiikasta ja pisteiden maksimoinnista.

 

Tutustu AMK-valmennuskurssiemme valikoimaan: 

Humanistinen- ja kasvatusala

Liiketalouden ja tietojenkäsittelyn ala

Poliisi

Luonnonvara-ala

Matkailu-, ravitsemis- ja talousala

Merenkulun ala

SOTELI

Tekniikan ala

 

Eezy Valmennuskeskus on Suomen suurin ja tunnetuin lukioiden, yliopistojen ja AMK-valmennuskurssien järjestäjä. Jopa 98 % kurssilaisistamme suosittelisi meitä kaverilleen ja lisäksi sisäänpääsytilastomme ovat useilla aloilla markkinoiden parhaimmat. Kurssiemme tehokkuus perustuu ammattitaitoisiin opettajiin ja henkilökuntaan, joiden osaaminen on huippuluokkaa.