Yhteiskuntatiedenetti 2025

Nettimateriaalin avulla harjoittelet yhteiskuntatieteen aineistokokeeseen itsenäisesti. Materiaalissa on 20 aineistotehtävää, joiden avulla tutustut erilaisiin aineistoihin ja aineistokokeen tehtävätyyppeihin. Samalla harjoittelet ajankäyttöäsi aineistotehtävissä ja kehität omia luku- ja muistiinpanotekniikoita. Kurssiin kuuluu myös neljä harjoituspääsykoetta.

Materiaalin avulla harjoittelet aineistojen luku-, käsittely- ja tulkintataitoja, aineistokokeen ajankäyttöä sekä vastaustekniikkaa.

 • 20 kpl aineistoharjoituksia
 • 4 harjoituspääsykoetta

 

Kaupunki
Kurssin laajuus
40 oppituntia
Alkaa
Joustavasti
Päättyy
5.6.2025
Kurssin hinta
149€
 • Valintakoeuudistus 2025

  Yliopistoissa suunnitellaan valintakoeuudistusta, joka vaikuttaa kevään 2025 valintakokeisiin. Tarkat valintakoevaatimukset julkaistaan Opintopolussa lokakuun loppuun mennessä.

  Kurssin sisällössä otetaan huomioon muutokset valintakokeen vaatimuksissa ja kurssi valmentaa yhteiskuntatieteen valintakokeeseen uusien vaatimusten mukaisesti. Voit siis ilmoittautua kurssille huoletta jo nyt. Keväällä 2024 uutta valintakoetta pilotoitiin yhteiskuntatieteellisen alan valintakoeyhteistyössä, jossa oli mukana 9 koulutusohjelmaa.

  Valintakoeluonnoksen mukaan valintakokeen yhteisessä osiossa testataan mm.

  • tieteellisen tiedon ja käsitteistön omaksumista ja soveltamista
  • tieteellisten aineistojen analyyttista ja kriittistä tarkastelua
  • lähdekritiikkiä sekä ilmiöiden moniulotteisuutta ja kontekstuaalisuutta

   

  Valintakoeluonnoksen mukaan valintakoe G sisältää yhteisen osion lisäksi eriytyvän osion 1, joka mittaa kirjoittamisen valmiuksia. Ei ole tiedossa, mitkä hakukohteet ottavat tämän kirjoitustaitoja mittaavan osion käyttöönsä. Tässä vaiheessa kurssimme valmentaa ainoastaan valintakokeen G yhteiseen osioon, mutta sisältöä muokataan tarvittaessa valintakoetietojen julkaisun jälkeen.

  Huom! Pidätämme oikeudet muutoksiin. Kurssin sisältö on alustava, ja se tarkentuu / muokkaantuu tarvittaessa valintakoe- ja valintakoesisällön julkaisun jälkeen. 

 • Kenelle?

  Kurssi sopii kaikilla yhteiskuntatieteen opintoihin pyrkijöille, jotka haluavat harjoitella valintakokeeseen omien aikataulujen mukaan materiaalin avulla. Kurssi ei sisällä opetusta tai opetusvideoita.

  Kurssi valmentaa valintakokeen G yhteiseen osioon.

  Valintakoe G:ssä mukana olevat koulutusohjelmat ovat:

  • Oikeustieteet
  • Julkisoikeus
  • Hallintotieteet
  • Sosiaalitieteet
  • Yhteiskuntatieteet (mukaan lukien liikunnan yhteiskuntatieteet)
  • Viestintätieteet

   

  Oikeustieteen pyrkijöille on valintakokeessa erillinen oikeustieteen opinnoissa tarvittavaa osaamista mittaava osio. Jos olet pyrkimässä myös oikeustieteen opintoihin, tutustu oikeustieteen kursseihimme.

 • Kurssin sisältö

  20 kpl aineistoharjoituksia 

  Materiaali sisältää 20 kpl itsenäisesti tehtävää aineistoharjoitusta, jotka voit tehdä itse valitsemassasi aikataulussa. Osa tehtävistä on käytössäsi heti ilmoittautumisen jälkeen ja loput viimeistään helmikuun aikana. Harjoitusten avulla saat rutiinia aineistotehtäviin vastaamisessa ja totut lukemaan ja tulkitsemaan erilaisia aineistoja.

  Materiaali sisältää myös teoriaa ja ohjeita aineistokokeessa onnistumiseen.

  4 harjoituspääsykoetta

  Kurssiin kuuluu neljä harjoituspääsykoetta, joiden, testaat omaa osaamistasi sekä harjoittelet koetaktiikkaa ja ajankäyttöä.

 • Aikataulu

  Tunnukset Moodleen saat sähköpostitse heti ilmoittautumisesi jälkeen ja ne aktivoituvat tunnin kuluessa ilmoittautumisesta.

  Aineistoharjoitukset ovat kokonaisuudessaan käytössä viimeistään helmikuussa. Harjoituspääsykokeet julkaistaan kevään aikana.

  HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin. Kurssin aikataulu on alustava ja se tarkentuu valintakoevaatimusten, -sisällön  ja valintakoepäivän julkaisun jälkeen. 

 • Maksutiedot ja alennukset

  Kurssin hinta on 149 euroa. Voit maksaa kurssin verkkomaksuna tai laskulla. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille 5-15 % frendialen – lue lisää!

”Tavoitteeni kurssilla toteutuivat hyvin, tapani lukea artikkeleita on kehittynyt huimasti.”

Yhteiskuntatieteen kurssilainen, kevät 2024

”Kiitos kurssista! Tuntuu että sain siitä paljon irti ja pääsykoe ei jännitä niin paljoa kuin kurssin alussa :)”

Yhteiskuntatieteen kurssilainen, kevät 2024

”Kiitos kurssista! Opin paljon uutta ja kurssin sisältö auttoi erittäin paljon kokeeseen valmistautumisessa. Mukavaa alkavaa kesää!”

Yhteiskuntatieteen kurssilainen, kevät 2024

”Materiaalit ovat olleet hyviä ottaen huomioon sen, että ei ole tietoa tämän vuoden pääsykokeesta ja sen sisällöstä. Itsenäiset tehtävät ovat monipuolisia ja tarpeeksi haastavia. On ollut tärkeätä oppia lukemaan aikapaineen kanssa”

Yhteiskuntatieteen kurssilainen, kevät 2024