VAKAVA aineistokoe Online + soveltuvuus Helsinki 2023

Tarvitsetko valmennuskurssin, joka soveltuisi niin VAKAVA-kokeeseen, kuin soveltuvuuskokeeseenkin? Eezy Valmennuskeskuksen VAKAVA aineistokoe online + soveltuvuus Helsinki -kurssi valmentaa sinut kokonaisvaltaisesti molempiin valintakoeosuuksiin. Tällä kurssilla VAKAVA -osuus toteutetaan online opetuksena ja soveltuvuusosuutta pääset harjoittelemaan Helsingissä kurssipaikan tiloissa.

Suuren suosion saanut valmennuskurssi, joka valmentaa sekä VAKAVA- kokeeseen, että soveltuvuuskokeeseen. 55 % Helsingin VAKAVA aineistokoe + soveltuvuus-kurssille osallistuneista pääsi opiskelemaan.  

 

Kenelle?

Tämä kurssi sopii kaikille opettajankoulutusohjelmiin hakeville opiskelijoille, jotka tarvitsevat vahvistusta tieteellisten tekstinkäsittelytaitoihin pärjätäkseen VAKAVA-kokeessa sekä varmuutta soveltuvuuskokeeseen. Valmennuskurssin avulla otat ison harppauksen lähemmäksi unelmaasi opettajan tai kasvatusalan asiantuntijan ammatista ja saat tarvittavaa osaamista ja itseluottamusta valintakokeeseen.

 

Mitä?

VAKAVA -aineistokokeessa testataan yliopisto-opinnoissa vaadittavia akateemisia taitoja, joita ovat mm. tieteellisen tekstin, taulukoiden ja tutkimusten lukutekniikka, sisällön sekä tutkimustulosten ymmärtäminen, taito erottaa ja poimia olennainen tieto lyhyessä ajassa epäolennaisen joukosta, kokeen ajanhallinta sekä vastaustaktiikka. Kurssimme VAKAVA -opetusosuudella harjoittelet näitä kaikkia VAKAVA -kokeessa tarvittavia taitoja monipuolisesti etukäteen.

Kurssin soveltuvuusosuudella harjoittelet soveltuvuuskoetilannetta autenttisesti erilaisten MAP-pohjaisten tehtävien avulla. Kurssilla tehdään aiempien vuosien kokeiden tyyppisiä tehtävänantoja, haastattelukysymyksiä ja opettajiemme kehittämiä vastaavia MAP -malliin pohjautuvia tilanteita.

 

Kurssin sisältö:

1. VAKAVAnetti (käytössä 1.2. alkaen)

VAKAVAnetti sisältää 5 aineistoharjoitusta, jotka toimivat hyvänä ennakkoharjoitteluna ennen kurssia. Harjoitusten avulla voit testata tämän hetkisiä aineistotaitojasi ja paneutua kurssilla tarkemmin niihin kohtiin, jotka kaipaavat vahvistusta.

2. VAKAVA-aineistokoekurssin online-opetus ja sähköiset harjoitukset (38 oppituntia)

Online-kurssilla harjoittelet kokeneen ja  asiantuntevan opettajamme ohjauksessa kokeessa vaadittavia aineistokoetaitoja: luku- ja muistiinpanotekniikkaa, erilaisten tekstityyppien hallintaa mm. teoria-, katsaus- ja tutkimusartikkelit, opit tekstien kautta kasvatustieteellistä sanastoa ja tilastollista peruskäsitteistöä, opit taulukoiden ja tutkimustulosten tulkintaa sekä ymmärrät aineistojen sisältöä. Jokaisella kurssikerralla käsitellään uusi aihealue ja tehdään siihen liittyen aineistokoeharjoituksia. Harjoitukset ovat sähköisiä. Harjoitusten avulla opit keskeiset aineistokoetaidot, opit vastaamaan erilaisiin kysymystyyppeihin ja harjoittelet ajankäyttöä.

3. Kotikurssin opetusvideot (käytössä 1.4. alkaen)

Saat käyttöösi Kotikurssin opetusvideot, joilla käydään läpi samat aihealueet kuin omalla kurssillasi. Videot tarjoavat mahdollisuuden kerrata asioita ja katsoa vaikeimmilta tuntuvien asioiden opetusta useampaan kertaan, koska katselukertojen määrää ei ole rajoitettu. Videot ovat käytössäsi pääsykokeeseen asti ja ne toimivat tietokoneella sekä mobiililaitteilla.

4. Harjoituspääsykokeet 

Aineistoharjoitusten lisäksi kurssiin kuuluu kaksi sähköistä harjoituspääsykoetta. Kokeiden avulla harjoittelet koetilanteen ja ajankäytön hallintaa.

5. Opettajankoulutus soveltuvuusharjoitukset Helsingissä kurssipaikalla (24 oppituntia)

Kurssisisällöt, soveltuvuuskoetilanneharjoitukset ja tehtävänannot perustuvat Moniulotteisen opettajan osaamisen prosessimalliin (MAP). Harjoitukset toteutetaan monipuolisin menetelmin mm. pysäkkityöskentelynä, yksilöhaastatteluina, pari- ja ryhmähaastatteluina sekä -tilanteina.

Kurssilla käsitellään seuraavia aiheita:

  • MAP -mallin sisältö ja mitä sillä käytännössä arvioidaan ja mitataan: 1) Opetuksen ja oppimisen tietoperusta, 2) Kognitiiviset taidot, 3) Sosiaaliset taidot, 4) Persoonalliset orientaatiot sekä 5) Ammatillinen hyvinvointi
  • Millaisia opettajia haetaan
  • Oma sisältötieto
  • Itsearviointitaidot ja soveltuvuus alalle: kuka olen ja miten toimin, mitkä ovat vahvuuteni ja kehitettävät alueet
  • Mistä hyvä vuorovaikutus muodostuu ja omien vuorovaikutustaitojen tiedostaminen
  • Tilanteen ja esiintymisjännityksen hallinta.

Jokaisella kerralla tehdään pääsykokeen tyyppisiä soveltuvuuskoeharjoituksia. Koko kurssin ajan tehtävä itsearviointi ja opettajan antama palaute, on keskeinen osa kurssia ja omaa kehittymistä.

6. Tutorointi 

Kurssilla on mukana alaa opiskeleva tutor, joka motivoi ja antaa tärkeitä ja omakohtaisia neuvoja valmistautumisen tueksi sekä koetilannetta varten.

 

Miten?

VAKAVA -online opetus järjestetään etäopetuksena Teams -verkkoalustalla. Osallistut opetukseen suorassa lähetyksessä ja voit esittää opettajalle kysymyksiä oman mikrofonin tai chatin kautta. Myös tutorkerrat järjestetään Teamsissa.

Lähetyksestä ei jää tallennetta katsottavaksi, joten on tärkeää osallistua jokaiselle kurssikerralle. Jos et pääse osallistumaan kaikille kerroille, voit katsoa vastaavan kokonaisuuden ja tehdä harjoitukset itsenäisesti VAKAVA Koti -kurssilta.

Soveltuvuuskurssi pidetään Helsingissä kurssipaikan tiloissa.

Moodlen sähköisestä oppimisympäristöstä löydät kurssin käytännöntiedot, aikataulun, materiaalit ja Kotikurssin opetusvideot. Tunnukset saat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen.

 

Milloin?

VAKAVA aineistokoe online -kurssi: 15.4.-25.5.2023, yhteensä seitsemän kertaa. Opetusta on viikonloppuisin la/su klo 10-15 ja arkisin klo 17-20.30.

Soveltuvuuskurssi Helsinki: 29.5.-10.6.2023. Opetusta on arkisin klo 17 ja viikonloppuna klo 10 alkaen.

Tarkemman aikataulun ja soveltuvuusosuuden kurssipaikan yhteystiedot löydät Moodlesta kaksi viikkoa ennen kurssin alkua.

 

Maksutiedot

Yhteishinta molemmille kursseille 615 euroa. Varausmaksun osuus hinnasta on 140 euroa. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

Mikäli et pääse VAKAVA aineistokokeesta jatkoon ja haluat keskeyttää kurssin tulosten tultua, hyvitämme puolet soveltuvuuskurssiosuuden hinnasta (137 euroa).

 

Kurssitakuut

Sisäänpääsytilastomme ovat omaa luokkaansa ja useimmilla aloilla markkinoiden parhaimmat. Vuosittain yli 2000 pyrkijää saavuttaa tavoittelemansa opiskelupaikan kurssiemme avulla!

Jos kuitenkin kävisi niin ikävästi, että tavoittelemasi  opiskelupaikka yliopistosta ei tärppää, tarjoamme sinulle seuraavan vastaavan kurssin 50 % alennuksella. 

Jokaisella kurssillamme on käytössä myös todistusvalintatakuu. Mikäli olet ilmoittautunut kurssille 31.12.2022 mennessä ja pääset opiskelemaan todistusvalinnassa ensimmäiseen hakutoivepaikkaasi, palautamme sinulle 50 % maksamastasi kurssihinnasta. Todistusvalinnalla vastaanotettu opiskelupaikka tulee todentaa meille Opintopolusta otetulla kuvakaappauksella.  Todistusvalintatakuu koskee myös takuukurssilaisia, jolloin he saavat maksamastaan takuuhinnasta 50 % takaisin.

 

Alennukset

Tarjoamme sinulle Frendialen – lue lisää!

 

Kysymyksiä? Täällä ollaan!

Asiakaspalvelumme auttaa ja vastaa sinua mietityttäviin kysymyksiin osoitteessa info.valmennuskeskus@eezy.fi tai puhelimitse 0207 280 340.

Listasimme vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, joita myös muut opiskelijatoverisi pohtivat, joten jos joku asia jäi mietityttämään käy kurkkaamassa meidän usein kysytyt kysymykset-sivu. Haluatko lukea lisää kasvatustieteistä ja opettajakoulutuksesta? Klikkaa tästä!

 

Hakuinfot

Järjestämme ilmaisia webinaareja, joissa kerrotaan arvokasta tietoa eri aloille hakemisesta. Annamme esimerkiksi vinkkejä siihen mitä valintakokeissa olisi hyvä osata ja millaisia kokeet ovat. Kurkkaa siis lisätiedot hakuinfoista tästä ja laita päivämäärät kalenteriin.

VALMENNUSKURSSIN HINTA 665 €


 

Eezy Valmennuskeskus on Suomen suurin ja tunnetuin lukioiden, yliopistojen ja AMK-valmennuskurssien järjestäjä. Jopa 98 % kurssilaisistamme suosittelisi meitä kaverilleen ja lisäksi sisäänpääsytilastomme ovat useilla aloilla markkinoiden parhaimmat. Vuosittain yli 2000 pyrkijää saavuttaa tavoittelemansa opiskelupaikan kurssiemme avulla! Kurssiemme tehokkuus perustuu ammattitaitoisiin opettajiin ja henkilökuntaan, joiden osaaminen on huippuluokkaaLue kurssilaistemme palautteita!

 

Kaupunki
Helsinki
Kurssin laajuus
62 ot
Alkaa
15.4.2023
Päättyy
10.6.2023
Kurssin hinta
665€

”Opettaja oli aivan ihana, super taitava opettaja jolla oli osaamista todella paljon! Oli mahtavaa, miten opettaja näki vaivaa etsimällä lisätehtäviä, oli aina tavoitettavissa ja vastasi nopeasti kysymyksiin. Opettajalla oli hyvä ote, hän kuunteli ja kyseli kurssilaisilta fiiliksiä aina kurssikerroilla. Tuntui aidosti siltä, että hän tekee parhaansa valmentaakseen meitä kohti yliopistoa. Kiitos!”

– VAKAVA-kurssilainen 2022

”Opettaja selitti asiat tosi selkeällä tavalla, viime vuonna vaikeat aiheet aukesi tosi hyvin juurikin opettajan ansiosta. EI myöskään pelottanut kysyä jos oli joku vaikea asia, koska opettaja kannusti kysymiseen!”

– VAKAVA-kurssilainen 2022

” Opettaja oli kannustava ja teki opetuksesta mielenkiintoista. Pitkät päivät ei väsyttäneet, kun oli todella motivoivasti tehdyt kurssipäivät. ”

– VAKAVA-kurssilainen 2022

”Kurssikerrat olivat mielenkiintoisia, niihin jaksoi hyvin myös keskittymisvaikeuksia omaava paneutua. Opettaja oli asiantunteva, vastaili kaikkiin kysymyksiin ja etsi lisätietoa ja -tehtäviä, kun niitä pyydettiin. Monet asiat olivat sellaisia, mitä en olisi osannut/tai tullut edes mieleen itselle, joten koin kurssista olevan hyötyä.”

– VAKAVA-kurssilainen 2022