Logopedianetti ennakkomateriaali ja artikkeliharjoitukset 2024

Ennakkomateriaali ja artikkeliharjoitukset -kurssi muodostuu kahdesta kokonaisuudesta. Ennakkomateriaalien kurssiosuus perustuu vuosittain vaihtuvaan psykologian ja logopedian valintakokeen ennakkomateriaaliin. Viime vuosina ennakkomateriaali on koostunut pääosin englanninkielisistä tieteellisistä artikkeleista. Kurssilla asiantuntevat ja innostavat opettajat käyvät huolellisesti lävitse koko ennakkomateriaalin sisällön.

Kurssin muut materiaalit on suunniteltu valmistamaan ennakkomateriaalin opiskeluun. Artikkeliharjoitukset tutustuttavat sinut erilaisiin suomen- ja englanninkielisiin artikkeleihin, joiden avulla kehität lukutekniikkaasi, tutustut tieteellisten artikkelien yleisrakenteeseen ja harjoittelet pääsykoetyyppisiä tehtäviä.

Ainoana logopedian kurssijärjestäjänä kurssin opetusvideot ovat ilman opiskelijoita kuvattuja, eivätkä tallenteita muista opetuksista.

 • 38 oppituntia opetusvideoita kevään 2024 ennakkomateriaaleista
 • 22 oppituntia opetusvideoita mm. artikkeliluku- ja opiskelutekniikoista
 • 1 harjoituspääsykoe
 • 12 artikkeliharjoitusta
 • Opettajien tuki ennakkomateriaalien opiskeluun
Kaupunki
Kurssin laajuus
64 ot
Alkaa
Joustavasti
Päättyy
31.5.2024
Kurssin hinta
440€
 • Kenelle?

  Logopedianetti ennakkomateriaali ja artikkeliharjoitukset 2024 -kurssi sopii erityisesti psykologian ja logopedian valintakokeeseen valmistautuville,

  • jotka kaipaavat tukea ensisijaisesti valintakokeen ennakkomateriaalin opiskeluun ja haluavat vahvistaa myös artikkelilukutekniikkaa,
  • jotka haluavat opiskella itsenäisesti valmiiden opetusvideoiden ja materiaalien avulla.

   

  Mikäli kaipaat harjoitusta myös tilastollisten menetelmien perusteisiin ja loogisen päättelyn harjoitteluun, suosittelemme tutustumaan Logopedianetti-kurssiin, joka sisältää myös tilastollisten osuuden.

 • Ennakkomateriaalin opetus

  Kevään 2024 ennakkomateriaalin opetus (n. 38 oppituntia)

  Opetusvideoilla asiantuntevat opettajamme käyvät lävitse ennakkomateriaalin sisällöt, selventävät keskeiset teoriat ja käsitteet, joita avataan käytännönläheisillä esimerkeillä. Videoiden ja tuntitehtävien avulla pystyt tehokkaasti opiskelemaan ja läpikäymään ennakkomateriaalin sisällöt. Opetusvideot kuvataan ilman opiskelijoita.

  Opetusta tukeva luentomateriaali auttaa jäsentämään valintakoeaineiston keskeiset asiat. Opettajat tekevät ennakkomateriaaleista myös käsitelistoja, apukysymyksiä ja tehtäviä. Apukysymysten avulla kohdennat huomion artikkelin olennaisiin kohtiin ja kertaat tehokkaasti. Erilaiset tehtävät auttavat ymmärtämään sekä muistamaan yksityiskohtaisesti sisältöä, tutkimustuloksia ja käsitteitä. Kurssin loppupuolella saat vielä kertaustehtäväpaketin artikkeleista, joiden avulla testaat osaamistasi.

  Videoiden oppituntimäärä tarkentuu ennakkomateriaalin laajuuden mukaan.

  Opettajan tuki

  Opetusvideoiden yhteydessä olevien kysymyspalstojen kautta voit kysyä opettajalta itsellesi epäselvistä asioista.

 • Kurssin muu sisältö

  Opiskelutekniikka (5 oppituntia)

  Opetuksessa keskitytään valintakokeen kannalta keskeisiin opiskelutekniikoihin ja -tapoihin. Opiskelutekniikka ja -taidot muodostavat pohjan, jolle kaikki muu oppiminen perustuu.

  Artikkeli- ja aineistolukutekniikka (8 oppituntia + 12 artikkeliharjoitusta) 

  Opetuksessa käsitellään mm. katsaus- ja tutkimusartikkelien rakennetta sekä harjoitellaan suomen- ja englanninkielisten artikkelien käsittelyä. Opit miten lähteä käsittelemään valintakokeen ennakkomateriaaleja ja miten toimit mahdollisen valintakokeen aineistotehtävän kanssa.

  Opettajan johdolla teet harjoitteita, jonka lisäksi sinulla on on käytössä 10 artikkeliharjoitusta itsenäiseen harjoitteluun. Artikkeliharjoitusten avulla harjoittelet aineistohallintataitoja sekä tutustut erilaisiin tieteellisin teksteihin. Harjoitukset valmistavat sinua ennakkoaineiston käsittelyyn ja vahvistavat englanninkielisen tekstin lukemisen sujuvuutta sekä sanastoa.

  Johdatus tutkimukseen (5 oppituntia) 

  Opetukset selventävät tutkimuksen teon peruskäsitteistöä ja antavat sinulle ymmärryksen tieteellisen tutkimuksen tekemisestä.

  Aivot tutuiksi (4 oppituntia)

  Opetuksen avulla saat peruskäsityksen miten aivot toimivat. Neuropsykologiset aiheet ovat olleet hyvin yleisiä pääsykoeartikkeliaiheita, joten perustuntemus helpottaa näiden mahdollisten artikkelien opiskelua.

  Harjoituspääsykoe (4 oppituntia)

  Kurssiin kuuluu sähköinen harjoituspääsykoe, joka perustuu valintakokeen ennakkomateriaaleihin. Harjoituskokeen avulla testaat omaa osaamistasi ja harjoittelet koetilannetta- ja taktiikkaa etukäteen. Saat käyttöösi myös tallenteen harjoituspääsykokeen läpikäynnistä.

 • Aikataulu

  Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi Moodle-tunnukset, joiden avulla pääset aloittamaan valmistautumisen. Tunnukset aktivoituvat tunnin kuluessa tilauksestasi. Artikkelilukutekniikan, opiskelutekniikan, johdatus tutkimukseen sekä aivot tutuiksi -kokonaisuuksien opetusvideot ovat käytössäsi heti ilmoittautumisen jälkeen. Artikkelilukutekniikan opetusvideot uusitaan alkukevään 2024 aikana, jota ennen pystyt hyödyntämään aiempia opetusvideoita.

  Valintakoeaineiston osalta opetusvideot tulevat katsottavaksi noin 2–4 opetusvideota / viikko ennakkomateriaalin ilmestymisen jälkeen. Tarkempi aikataulu julkaistaan aineistojen ilmestymisen jälkeen.

  Kurssimateriaali on rajattomassa käytössäsi kevään 2024 valintakokeeseen asti.

 • Maksutiedot ja alennukset

  Kurssin hinta on 440 euroa. Voit maksaa kurssin verkkomaksuna tai laskulla. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille 5-15 % frendialen – lue lisää!

 • Kurssitakuu

  Mikäli et saa tavoittelemaasi opiskelupaikkaa, pääset seuraavana vuonna vastaavalle kurssille puoleen hintaan. Takuuetu on voimassa myös 3. kertaa kurssille osallistuville.

”Opet oli hyvin panostanu opetusvideoihin ja tehny niistä selkeitä. Asiat oppi huomattavan paljon helpommin videoita apuna käyttäen kuin jos olisi itse opiskellut. Tänä vuonna helpotti vielä enemmän artikkelien ollessa englanninkielisiä ja säästi paljon aikaa kun opet tiivisti mitkä oli olennaisia asioita, jolloin ei turhaa käyttänyt aikaa turhien lukujen ulkoaopetteluun vaan aikaa jäi muullekin.”

Psykologia/logopedia ennakkomateriaali ja artikkeliharjoitukset 2023 -kurssilainen

”(Opettajilla) Hyviä ja ajoittain myös hauskoja vertauskuvia/esimerkkejä jotka jää mieleen. Jarnon tyyli käydä artikkeleita läpi niin, että sivussa näkyy missä mennään auttaa paljon. Yleisesti kaikkien opettajien luennoista oli todella paljon hyötyä, ja auttoi selkeyttämään artikkelit kokonaisuudessaan.”

Psykologia/logopedia ennakkomateriaali ja artikkeliharjoitukset 2023 -kurssilainen

”Artikkelien läpikäyntivideot helpotti huomattavasti hahmottamaan tekstistä oleelliset asiat ja tiivisti artikkelit hyvin.”

Psykologia/logopedia ennakkomateriaali ja artikkeliharjoitukset 2023 -kurssilainen