Logopedia helmikuu ilta, Online 2023

Helmikuu ilta Online -kurssilla käydään lävitse tilaston ja menetelmien perusteita. Kurssin kuluessa on hyvin aikaa käsitellä perusasioita, laskea, tehdä erilaisia tehtäviä sekä harjoitella runsaasti matemaattista logiikkaa ja päättelyä. Kurssilla käsitellään samat aihesisällöt kuin tammikuun kurssilla, mutta jonkin verran tiiviimmässä tahdissa. Ennakkomateriaaliin ilmestymisen jälkeen huhti-toukokuussa, kurssilla käydään huolellisesti lävitse ennakkomateriaalin sisältö.

Online-kurssillamme valmistaudut pääsykokeeseen opettajan ohjauksessa missä tahansa oletkin. Etäopetukseen pääset helposti liittymään vaikka omalta kotisohvaltasi.

 

 

Kaupunki
Kurssin laajuus
125 ot
Alkaa
1.2.2023
Päättyy
31.5.2023
Kurssin hinta
1310€
 • Kenelle?

  Kurssi on suunnattu pyrkijöille, jotka haluavat harjoitella tilastollisten menetelmien perusteita ja loogista päättelyä hyvissä ajoin ennen ennakkomateriaalin julkaisua. Kurssi sopii hyvin myös aiemmin pyrkineille, jotka haluavat tulla ylläpitämään ja kertaamaan pohjatietoja.

 • Kurssin sisältö

  1. Online-opetus

  Pääsykoevalmistautumisen opiskelutekniikka (4,5 oppituntia)

  Opiskelutekniikka ja -taidot muodostavat pohjan, jolle kaikki oppiminen perustuu. Kurssikerralla käydään läpi mistä tekijöistä onnistunut pääsykoevalmistautuminen muodostuu.

  Tilastot ja menetelmät & looginen päättely (47,5 oppituntia)

  Tilastollisten menetelmien perusteet pohjautuvat lukion matematiikan pakollisiin ja syventäviin Tilastot ja todennäköisyys -kurssien sisältöihin. Teorian ja laskemisen lisäksi sisältöjä sovelletaan yleisimpiin tutkimus- ja testausmenetelmiin, joiden osaaminen on keskeistä valintakoeartikkelien sisältöjen ja tutkimusten ymmärtämiseksi.

  Kurssilla opit mm. keskeiset tunnusluvut, todennäköisyyslaskennan ja -jakaumat, tilastollisen testauksen ja merkitsevyyden, korrelaation ja regression sekä miten näitä käytetään tutkimuksessa (mm. faktori-, regressio- ja varianssianalyysi). Kurssilla keskitytään erityisesti tilastollisten tutkimuksen ymmärtämiseen ja aineistopohjaiseen harjoitteluun, laskemista unohtamatta.

  Kurssilla harjoitellaan myös runsaasti valintakoetehtävissä esiintyvää matemaattis-loogista päättelyä. Opetusta on 1–2 kertaa viikossa.

  Aineisto- ja artikkelilukutekniikka (11 oppituntia)

  Kurssikerroilla käsitellään artikkeliluku- ja muistiinpanotekniikkaa, katsaus- ja tutkimusartikkelien rakennetta sekä harjoitellaan suomen- ja englanninkielisten artikkelien käsittelyä. Samalla opit lukemaan erilaisia tekstejä, taulukoita ja tutkimustuloksia.

  Valintakoeaineisto (51 oppituntia)

  Kurssin aikana käyt perusteellisesti läpi valintakoeaineiston sisällön, käsitteistön sekä ymmärrät keskeiset painotukset ja johtopäätökset. Opettajat tekevät valintakoeaineistoista käsitelistoja, apukysymyksiä sekä tehtäviä. Opetusta on 2–4 kertaa viikossa.

  2. Logopedianetti & kysymyspalstat opettajille 

  Logopedianetti sisältää noin 800 tilastotieteen ja loogisen päättelyn tehtävää. Logopedianetistä löydät myös tilastotieteen teoriaa ja opetusvideoita. Yhtä aihealuetta käsittelevät materiaalit löydät siis helposti samasta paikasta. Logopedianetissä pystyt esittämään kysymyksiä opettajalle aihealueittain jaoteltujen kysymyspalstojen kautta. Kysymyksiin vastataan useamman kerran viikossa, joten saat kysymyksiisi vastauksen tarvittaessa myös kurssikertojen ulkopuolella.

  3. Opetusvideot ja onlinekurssin tallenteet

  Opetuksesta jää tallenteet, joiden avulla voit kerrata vaikeimpia asioita ja korvata mahdolliset poissaolot. Saat käyttöösi myös Tilastot ja menetelmät Koti -kurssiin sisältyvät opetusvideot sekä erilliset Johdatus logopedian tutkimusmenetelmiin ja Aivot tutuiksi -opetusvideokokonaisuudet. Saat lisäksi käyttöösi tallenteet Matemaattisten perustaitojen opetuksesta (12 oppituntia), joiden avulla voit ennen kurssia kerrata matematiikan perusaihealueet, jotka ovat olennaisia tilastotieteen tehtävien ratkaisemisen ja aihealueiden ymmärtämisen kannalta.

  Lisäksi saat valintakoeaineiston osalta Valintakoeaineisto Koti -kurssiin sisältyvät opetusvideot, jotka kuvataan erikseen ilman opiskelijoita. Pystyt niiden avulla tarvittaessa kertamaan valintakoeaineiston opetussisällöt tehokkaasti.

  4. Harjoituspääsykokeet 

  Kurssiin kuuluu kolme harjoituspääsykoetta. Harjoituspääsykokeiden avulla testaat omaa osaamistasi sekä harjoittelet koetaktiikkaa ja ajankäyttöä.

  5. Aineistoharjoitukset

  Tunnilla tehtävien harjoitusten lisäksi saat käyttöösi 10 aineistoharjoitusta suomen- ja englanninkielisistä artikkeleista.

  6. Tutorit tukenasi (10 oppituntia)

  Tutoreiden avulla laadit opiskelu- ja ajankäytönsuunnitelman, saat tietoa hakemisesta ja opiskelusta sekä ohjeita ja tukea valmistautumiseen sekä koetilanteeseen.

 • Ajankohta

  Kurssi alkaa arviolta 1.2.2023. Opetusta on 1–3 kertaa viikossa arkisin klo 16.30/17 alkaen sekä mahdollisesti joinain viikonloppuina klo 10 alkaen. Tarkemman aikataulun löydät noin kaksi viikkoa ennen opetuksen alkua Moodlesta, jonka tunnukset saat sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen. Pystyt aloittamaan harjoittelun valintakokeeseen heti ilmoittautumisen jälkeen.

  HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin. Kurssin aikataulu on alustava ja se tarkentuu valintakoevaatimusten, -sisällön ja valintakoepäivämäärän julkaisun jälkeen.

 • Maksutiedot ja alennukset

  Kurssin hinta on 1310 euroa. Varausmaksun osuus kurssin hinnasta on 280 euroa. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille frendialen – lue lisää!

 • Kurssitakuu

  Jos et saa opiskelupaikkaa, pääset seuraavana vuonna mille tahansa logopedian valmennuskurssille puoleen hintaan (koskee takuukursseja). Takuualennus on voimassa myös 3. kertaa kurssille osallistuville.

  Kaudella 2021-2022 logopedian takuukurssille osallistuneet kurssilaiset saavat mille tahansa  logopedian valmennuskurssillemme uudelleen osallistuessaan käyttöönsä Logopedianetti 2 -materiaalin (ei koske Valintakoeaineisto koti -kurssia). Logopedianetti 2 on suunnattu kursseillemme uudelleen osallistuville hakijoille, jotka kaipaavat lisäharjoituksia ja -tehtäviä Logopedianetin lisäksi. Materiaali sisältää noin 700 tilastotieteen & loogisen päättelyn harjoitusta. Saat siis täysin uudet harjoitustehtävät käyttöösi, vaikka osallistuisit kurssille uudelleen!

”Sain näistä todella paljon irti!! Asiat esitettiin selkeästi ja innostavasti, eikä tunnin loputtua tarvinnut kauaa miettiä, mikä oli opetuksen ydinsanoma. Kiitos teille<3”

Logopedia helmikuu Online -kurssilainen 2022

”Todella laajasti tehtäviä, mikä on todella hyvä. Materiaaleista sai tukea aivan älyttömästi, en tiedä miten olisin pärjännyt ilman.”

Logopedia helmikuu Online -kurssilainen 2022

Kiitos aivan älyttömästi kaikesta avusta. Nyt vain toivotaan, että oma kova panostus palkitaan.”

Logopedia helmikuu Online -kurssilainen 2022