Abi pitkä matematiikka etäopetus taso E-L, kevät 2025

Kurssi on luonteeltaan tehokas kertauskurssi, jonka aikana kiteytetään lukion pitkän matematiikan keskeisimmät ja haastavimmat asiat. Kurssi pidetään lähellä valintakoetta, joten se sopii mitä parhaiten viime hetken kertaukseen:

 • 38 oppituntia opettajajohtoista etäopetusta
 • noin 600 tehtävää vaiheittaisine mallivastauksineen, kattavat teoriat opetusvideoineen
 • harjoituskoe
 • Abinetin ja opettajan jatkuva tuki

Lukion pitkän matematiikan sisällöissä on useita haastavia ja vaikeasti ymmärrettäviä kokonaisuuksia, jotka opit parhaiten kokeneen opettajamme ohjauksessa. Kurssin opetus etenee järjestelmällisesti ja tehokkaasti hyödyntäen oppilasta aktivoivia, monipuolisia opetusmenetelmiä, jotta osaaminen ei olisi vain ulkoa opeteltua tehtävien tekemistä. Kurssi rytmittää itsenäistä lukemistasi ja ylläpitää opiskelurutiiniasi ja motivaatiotasi.

Kaupunki
Kurssin laajuus
46 ot
Alkaa
3.2.2025
Päättyy
15.3.2025
Kurssin hinta
295€
 • Kenelle?

  Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka tähtäät pitkän matematiikan yo-kirjoituksissa arvosanoihin E-L. Kurssilla kerrataan yhteisesti molempien tasoryhmien kanssa lukion pitkän matematiikan keskeisimmät kokonaisuudet ja opettajan ohjaamassa laskupanotteisessa osuudessa keskitytään haastavimpiin E-L tason tehtäviin.

 • Kurssin sisältö

  Etäopetusta on 38 oppituntia (á 45 min). Oppitunneillamme teoria avataan esimerkkien avulla.  Opetuksen yhteydessä pääset synetämään ja testaamaan omaa osaamistasi monipuolisilla tehtävillä ja saat apua juuri sinulle hankaliin teorioihin ja tehtäviin. Opetuskerroista jää tallenteet katsottaviksi.

  Abinetti

  Abinetti on markkinoiden ainoa ylioppilaskokeisiin valmentava oppimisalusta, jota käyttäessäsi voit lähettää tehtävistä kysymyksiä opettajillemme – ja he vastaavat sinulle henkilökohtaisesti. Abinetissä on lisäksi seuraavat sisällöt ja ominaisuudet:

  • kattava teoria
  • lähes 600 harjoitustehtäviä vaiheittaisine mallivastauksineen
  • opetusvideot
  • edistymiskäyrä, jonka avulla voit seurata osaamisesi kehittymistä
  • kertaustoiminto, joka ohjaa tarkistamaan ja kertaamaan väärin menneet tehtävät
  • mahdollisuus verrata omaa edistymistäsi muihin pyrkijöihin reaaliajassa

   

  Harjoituskoe (8 oppituntia)

  Kurssiin kuuluu harjoituspääsykoe, joka korjataan ja pisteytetään. Se tarjoaa erinomaisen tilaisuuden harjoitella koetilannetta.

   

  Henkilökohtainen tuki (opettaja ja Abinetti)

  Kurssillamme saat henkilökohtaista tukea opettajamme ja Abinetin kautta.

 • Aikataulu

  Abinetti avautuu 1.10.2024 mennessä, jolloin voit aloittaa itsenäisen opiskelun teorian, tehtävien ja opetusvideoiden avulla. Saat tunnukset Moodle-oppimisympäristöömme heti ilmoittautumisesi jälkeen, ja ne aktivoituvat noin tunnin kuluessa ilmoittautumisestasi.

  Kurssin etäopetus alkaa helmikuussa. Etäopetusta on keskimäärin 2 kertaa viikossa arki-iltaisin klo 16.30 alkaen ja muutamana lauantaina alkaen klo 10. Yksi opetuskerta kestää 3 tuntia. Tarkemman opetusaikataulun ja muut käytännön tiedot löydät Moodlesta noin kaksi viikkoa ennen opetuksen alkua.

 • Maksutiedot ja alennukset

  Voit maksaa kurssin verkkomaksuna tai laskulla. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille frendialen – lue lisää!

”Opettaja selitti asiat selkeästi, vastasi mielellään kysymyksiin, antoi aikaa miettiä itse tehtävien vastauksia, mutta kävi kaikki aina lopuksi yhdessä läpi. Kaiken kaikkiaan oli aina positiivisella asenteella ja jaksoi tsempata opiskelemaan!”

Anni, pitkä matematiikka Online abikurssilainen, syksy 2022

”Opettaja opetti kaikki asiat todella selvästi ja hyvillä esimerkeillä! Opetusta oli kiva seurata ja tunneilla oli mukavaa.”

Samu, pitkä matematiikka Online abikurssilainen, syksy 2022

”Opettajalla innostunut asenne, joka motivoi opiskeluun. Lisäksi asiantuntevuus ja valmius auttaa edistivät oppimistani ja opettaja selvensi, mikäli en jotakin ymmärtänyt. Abinetissä myös kysymysmahdollisuus, jonka avulla sai apua, vaikka kurssia ei sinä päivänä olisi ollutkaan.”

Inkeri, pitkä matematiikka Online abikurssilainen, syksy 2022

”Asiat selitettiin hyvin selkeästi ja opetustahti oli juuri sopiva.”

Pitkän matematiikan abikurssilainen 2021

Kurssin opettaja

Kurssin opettajana toimii kokenut matematiikan opettajamme!
Veera Rosama

”Matematiikan opiskelu on vaativaa, mutta samalla hauskaa!”

”Kovan työn tekeminen ei tarvitse olla tylsää, vaan työtä voi paiskia kieli poskella!”

Tässä muutamia juttuja, jotka tulevat varmasti luennoillani tutuiksi. Samalla kun tunneilla opiskellaan ja sisäistetään vaativia asioita, pidetään siellä myös hauskaa ja nauretaan paljon.

Olen valmistunut Helsingin Yliopistosta matemaattisten aineiden opettajaksi. Työt Valmennuskeskuksella aloitin jo kesken opintojen, syksyllä 2010, ja siitä lähtien olen toiminut pääasiallisesti matematiikan opettajana useilla eri kursseilla. Valmennuskurssiopettaminen vai tempaisi mukaansa. Kursseilla opettaminen on antoisaa ja jokainen kurssi on myös mahdollisuus minulle kehittää itseäni opettajana. En ikinä tee koko kurssia täysin samalla tavalla kuin viimeksi. Aina löytyy jotain parannettavaa.

Kursseillani ensimmäinen tavoitteeni on aina positiivisen ja rennon ilmapiirin luominen. Oma asenne sekä huonot puujalkavitsit yleensä auttavat asiaa. Tämän jälkeen kurssiopetus sujuu vuosien kokemuksella. Matematiikan opetuksessa painotan useita osa-alueita. Pääsykokeen kannalta yksi tärkeimmistä asioista on omata vahva laskurutiini. Tunneillani lasketaan paljon ja asioita monesti käydään läpi laskuesimerkkien kautta. Teoria aukeaa monille aivan uudella tavalla, kun asioita pohtii erilaisten haastavien tehtävien parissa. Asioiden ymmärtämisen ja laskurutiinin lisäksi painotan opetuksessa myös oikean vastaustekniikan löytämistä. Vastauksen laatiminen oikein voi tuoda pyrkijälle juuri ne ratkaisevat pisteet, mikä saa hänet sen valintarajan yli.

Omaan itse kilpaurheilutaustan ja sitä kautta olen oppinut tekemään paljon töitä menestymisen eteen. Tätä yritän painottaa myös kurssilaisillenikin. Matematiikassa ei aina ole oikotietä onneen, vaan tulos saavutetaan töitä tekemällä. Opettajana vaadin kurssilaisiltani paljon mutta koen tämän olevan vastavuoroista. Haluan tarjota kurssilaisilleni mahdollisimman paljon tehtäviä mahdollisimman laajalta alueelta ja erilaisilta vaatimustasoilta.

Kurssilaisten kommentteja Veeran opetuksesta:

”Opettaja oli motivoiva ja kasvatti motivaatiota.”
”Opettaja selitti asiat monipuolisesti, selitti monta kertaa, jos ei heti ymmärtänyt.”
”Opetus oli erittäin hyvin ’jäsennetty. Asiat eistettiin hyvässä järjestyksessä ja opettaja selvästi panosti opetukseen.”
”Opettaja kävi asiat hyvin läpi esimerkkien kautta.”
”Sain aina apua kysymyksiini ja opettaja kierteli varmistamassa, että onko asia selvä.”
”Hyvät lisätehtävät ja pistarit.”