Oikeustiede  •  13.01.2023

Periksiantamattomalla asenteella oikista kohti - oikikseen 2023

Moikka,

Täällä on blogitekstiä kirjoittamassa Ninja, reilu kolmekymppinen jyväskyläläinen hakija. Tänä keväänä haen kolmatta kertaa oikikseen. Sanookohan kolmas kerta nyt toden?

Ensikertalaisuuden olen jo menettänyt jo vuosia sitten, sillä aiemmalta koulutustaustaltani olen kauppatieteiden maisteri. Nyt on tavoitteena yhdistää kauppatieteeseen intohimoni oikeustiede.

Alunperin oikis oli jo mielessä yläkouluikäisenä. Lukion jälkeen tuli valittua kuitenkin kauppatieteet. Näin “vanhemmalla” iällä oli aika pohtia omia kiinnostuksenkohteita uudelleen. Pohdin aloja, jotka kiinnostavat, ja yhtäkkiä muistin taas oikeustieteen. Tutkin, millainen valintakoe on, missä sitä voi opiskella ja mietin, olisiko minulla rahkeita siihen. Oikeustiede kiinnostaa muun muassa siksi, että se vaikuttaa meidän koko yhteiskuntaan, on alana uskomattoman laaja ja sen myötä voi itsekin vaikuttaa asioihin. Oikeudenaloja on paljon, ja olen päättänyt suhtautua avoimin mielin kaikkiin aloihin, vaikka tällä hetkellä rikosoikeus tuntuu omimmalta. Haaveena on ura Tuomioistuinlaitoksessa.

Olen opiskellut avoimessa yliopistossa reilun yhden oikeusnotaarivuoden opinnot. Osittain avoimessa opiskelu oli myös testi itselleni: olisiko minusta tähän. Olihan minusta, ja opinnot vain lisäsivät paloa alaa kohtaan. Avoimessa opiskelu on ollut minulle samalla startti valintakoekevättä ajatellen, koska siitä olen saanut tuntumaa esimerkiksi juridiseen kirjoittamiseen.

Osallistun helmikuussa alkavalle Oikis helmikuu Online -kurssille. Aloitan siis valmistautumisen oikeustieteen valintakokeeseen hyvissä ajoin. Tältä kurssilta odotan erityisesti sitä, että pääsen harjoittelemaan jo ennen valintakoekirjojen ilmestymistä erilaisia aineistotehtäviä ja vastaustekniikkaa. Kurssilla käydään myös läpi erilaisia opiskelutekniikoita eli voi kehittää omaa opiskelutekniikkaa. Myöhemmin keväällä, kun valintakoekirjat ilmestyvät, kurssilla järjestetään opetusta valintakoekirjoihin pohjautuen. Odotan paljon erilaisia materiaaleja, tehtäviä ja harjoituspääsykokeita. Oman osaaminen testaaminen on keskeistä valintakokeeseen valmistautuessa – sen olen oppinut!

En ole vielä varsinaisesti alkanut valmistautua valintakokeeseen. Twitteristä luen välillä oikeustieteeseen liittyviä twiittejä ja selailen linkkejä sekä artikkeleja. Oikeastaan kaikenlainen lukeminen, jossa kohtaa oikeustieteellistä sanastoa ja kirjoitustyyliä voi hyödyttää. Se auttaa vastaustekniikan hahmottamisessa, vaikka eivät toki artikkelit rakenteeltaan ole samanlaisia. On tärkeä ymmärtää, että kieli ja täsmällisyys ovat keskeisiä, kun on kyseessä oikeustieteellinen teksti.

Tänä keväänä matkaani on tosiaan tukemassa Oikis helmikuu ilta online 2023 -kurssi. Opiskelumatkaani ja muita kuulumisiani voit seurata Instagramista @ninjab00.

Tsemppiä kaikille hakukevääseen!
Ninja

Ninja K.

Moikka,

Täällä on blogitekstiä kirjoittamassa Ninja, reilu kolmekymppinen jyväskyläläinen hakija. Tänä keväänä haen kolmatta kertaa oikikseen. Sanookohan kolmas kerta nyt toden?

Tänä keväänä matkaani on tukemassa Oikis helmikuu ilta online 2023 -kurssi. Opiskelumatkaani ja muita kuulumisiani voit seurata Instagramista @ninjab00.

Tsemppiä kaikille hakukevääseen!