Lääketiede  •  26.09.2022

Neljäs hakukerta lääkikseen - näin tsemppaan itseni uuteen hakuun

Moikka,

täällä kirjoittelee Janita, 25-vuotias helsinkiläistynyt savolaismimmi. Minulla starttaa pian 4. hakukerta lääkikseen. Hommaa hieman hankaloittaa se, että olen menettänyt ensikertalaisuuteni muutama vuosi takaperin kun opiskelin hetken aikaa bioanalytiikkaa Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Kaikkia kolmea edellistä hakukertaa yhdistää yksi asia – sisäänpääsy on ollut ihan muutaman pisteen päässä. Tässä on sekä hyvät että huonot puolensa. Toisaalta se motivoi jatkamaan yrittämistä, sillä olihan edellisellä kerrallakin sisäänpääsy jo erittäin lähellä ja toisaalta sitä jossittelee, että mitä olisi voinut tehdä toisin, jotta lopputulos olisi ollut eri. Joka tapauksessa tieto siitä, että koulupaikka meni taas sivu suun on tuntunut aluksi raskaalta.

Joka hakukerralla olen kesän keskittynyt täysillä elämiseen sekä töiden tekoon ja startannut lukemisen taas uudestaan syys-lokakuussa. Koska kilometrejä pääsykokeisiin lukemisessa on tullut jo aika paljon, niin syksyn opiskelut menee vahvasti oman fiiliksen mukaan. En ala tällöin lukemaan vielä “täyspäiväisesti”, sillä keväällä olisi luultavasti muuten jaksaminen koetuksella. Vaikka alkuun lukemiset meneekin rennommin, on lukusuunnitelma silti mielestäni elintärkeä jo syksyllä. Pidän tavoitteet kuitenkin erittäin maltillisena, jotta niihin pääseminen tuo onnistumisen tunteita ja tällöin ruokkii myös motivaatiota.

Tänä vuonna matkassa mukana ja oppimista tukemassa minulla on Valmennuskeskuksen Lääkis Koti 2023 -valmennus.

Mikäli haluat kuulla lisää minun valmistautumisestani lääkiksen pääsykokeisiin, ota Instagramissa @janitamariaw -tilini seurantaan.

– Janita