Lääketiede  •  19.08.2021

Lääkiksen valmennustestaajat: Viveca Lehtosaari

Oletko joskus haaveillut Lääketieteellisessä opiskelusta, mutta et ole uskonut pystyväsi siihen? Minä myös. Olen Viveca, 21 vuotta, Keski-Suomesta tai tarkemmin Jämsästä. Vielä en opiskele yliopistossa, mutta halu ja motivaatio sisäänpääsyyn on todella kova.

Sain Valmennuskeskukselta Lääkis Online syyskuu 2021-2022 -kurssin käyttööni, valmennustestaajana. Haen ensimmäistä kertaa yleislääkikseen ensi vuonna 2022, pääsykokeella. Kuulun itse siihen ryhmään ihmisiä, ketkä eivät ole uskaltaneet aikaisemmin hakea, epäonnistumisen pelon vuoksi. Nyt kuitenkin asia on toisin ja koen olevani ihmisenä tarpeeksi vahva, ihan vain luku-urakkaakin ajatellen. Valmennuskeskuksen kurssi tuo itselleni itsevarmuutta hakemiseen ja motivaatiota lukemiseen ja jo sen vuoksi pystyn suosittelemaan valmennuskurssin harkitsemista.

Olen ollut aina todella kiinnostunut lääketieteestä ja lääkärin ammatista. Jo ensimmäisiä lukiokursseja valittaessa, tiesin mitä lääkikseen vaaditaan ja valintani teinkin sen mukaan. Aloitin lukio-opintoni Jämsän lukiossa 2016. Pian kuitenkin huomasin, että ystävät, ensimmäinen poikaystävä ja muu elämä alkoi kiinnostamaan jopa paljon enemmän kuin koulussa 100 % panostaminen. Tämä johtikin siihen, että pitkä matematiikka, fysiikka ja kemia eivät tuntuneetkaan omilta aineilta ja pudotin syventäviä ja soveltavia kursseja näistä pois. Lisäksi aloin olemaan täysi-ikäisyyden kynnyksellä ja aloin kamppailemaan oman itseni ja elämän pienten murheiden kanssa ja ne veivätkin voimia opiskelusta. Olen kuitenkin aina ollut hyvä koulussa, jos vain olen päättänyt niin. Biologia on ns. lääkisaineista ainoa aine, josta kävin kaikki mahdolliset kurssit, sekä kirjoitin ylioppilaskokeissa. Fysiikkaa ja kemiaa en siis ole kirjoittanut, mutta olen näin jälkeenpäin miettinyt, pitäisikö ne käydä vielä kirjoittamassa.

Valmistuin lukiosta keväällä 2019, jonka jälkeen olen pohtinut uudelleen ja tarkemmin sitä, mitä haluan isona olla. Olen ajatellut kaikkea oikeustieteellisestä, hallintotieteisiin ja ammattikorkeakouluun sairaanhoitajaksi. Mikään näistä ei ole koskaan jäänyt päähäni niin vahvasti, kuin yleislääketieteellinen. Seuraan sosiaalisessa mediassa lääkiksessä opiskelevia ja aina haaveilenkin siitä, että voisin joku päivä olla yksi heistä. Vuoden 2020 lopussa päätin, että en enää mieti mitään muuta vaihtoehtoa, kuin sitä, että lähden tavoittelemaan sitä kaikista kirkkainta unelmaani; lääkärin ammattia. Tässä sitä nyt ollaan, motivaatio huipussaan valmennuskurssia innolla odottaen. Panostan valmennuskurssiin kaikkeni, sillä aijon käyttää kaiken aikani opiskeluun, ilman stressiä työnteosta. Jos pystyit samaistumaan tarinaani edes hieman tai sinua muuten vaan kiinnostaa matkani lääkikseen, niin seuraile ihmeessä. Minut löydät instagramista nimimerkillä @viveica.

Seuraa Vivecan matkaa lääkikseen myös TikTokissa nimimerkillä @viveica.

Lääkikseen 2022.

Lääkiksen valmennustestaajat

Tässä blogisarjassa lääketieteen valmennustestaajat esittäytyvät ja kertovat omasta hakuprosessistaan. Blogikirjoitukset tarjoavat vertaistukea ja aitoja kokemuksia lääkiksen hakuprosessista.