Lääketiede  •  17.06.2024

Hennan 5 parasta asiaa lääkiksen valmennuskurssissa

Mistä on onnistunut hakuvuosi lääkikseen tehty? Valmennuskurssista, lukemattomista opiskelutunneista ja itsevarmasta pääsykoesuorituksesta, ainakin jos Hennalta kysytään. Henna kokosi viimeisimmän hakuvuotensa yhteen blogitekstiin ja listasi 5 parasta asiaa lääkiksen valmennuskurssissa.

Hennan taival lääkiksen etäopetuskurssilla

Moikka kaikille!

Tuntuu ihan uskomattomalta että lääkiksen pääsykoe on jo takanapäin ja kesä on alkanut! Vaikka tulokset eivät vielä ole tulleet, omasta mielestäni suoriuduin kokeesta omiin tavotteisiini nähden hyvin ja olen kyllä kaikin puolin tyytyväinen tähän hakuvuoteen. Ajattelinkin siksi tulla kertomaan pienen koonnin tästä onnistuneesta hakuvuodesta!

Aloitin tammikuussa Lääkis etäopetus tammikuu ilta -kurssin, mutta jo ennen sitä olin saanut käyttööni kurssin itseopiskelumateriaalit eli Lääkisnetin. Tämä oli minusta todella hyvä juttu, koska itseopiskelun pystyi aloittamaan jo ennen kurssin alkua.

Muistan loppuvuodesta tehneeni ainakin kurssiin kuuluvia ennakkotehtäviä ja kerranneeni itselle hankalia aiheita jotta saisin kurssin opetuksesta myöhemmin kaiken hyödyn irti.

Kurssin luennot alkoivat tammikuussa, ja niitä oli noin kolmena iltana viikossa. Iltaluennot sopivat omaan aikatauluuni hyvin, sillä päivisin opiskelin itsenäisesti tai saatoin välillä olla töissä.

Luennot olivat minusta ihan huippuhyviä! Ammattitaitoiset opettajat pitivät huolen että joka ikinen tärkeä asia tuli käytyä läpi, joten siitä ei tarvinnut itse huolehtia kaiken muun stressin keskellä.

Opettajat vastasivat kattavasti aina kaikkiin kysymyksiin ja ongelmiin (myös luentojen ulkopuolella), sekä kannustivat ja innostivat oppimaan.

Luennot eivät myöskään olleet pelkkää kuuntelua ja seuraamista, vaan välissä tehtiin aina tehtäviä ja pohdittiin niitä yhdessä. Meidän luennoilla pystyi aina matalalla kynnyksellä kysyä mitä vaan, ja välillä myös kurssikaverit saattoivat auttaa jossain tehtävässä.

Valmennuskurssista apua hakuprosessiin

Valmennuskurssille osallistumisen takia fysiikan, kemian ja biologian osaamiseni kehittyi tänä hakuvuonna huomattavasti.

Moni itselleni aikaisemmin vaikea asia, kuten esimerkiksi kemian titraustehtävät ja fysiikan momenttilaskut aukesivat tänä vuonna aivan eri tavalla, kun sain niihin apua ja lisää opetusta.

Vaikka sinnikkäällä opiskelulla kaikki on mahdollista, valmennuskurssi toi kyllä valtavasti apua omaan hakuprosessiini!

En usko että olisin pärjännyt pääsykokeessa läheskään yhtä hyvin ilman kurssille osallistumista.

5 parasta asiaa lääkiksen valmennuskurssissa:

1. Ammattitaitoisten opettajien opetus

Sain kurssilla laadukasta fysiikan, kemian ja biologian opetusta ammattitaitoisilta ja osaavilta opettajilta. Opettajat tekivät luennoista mielenkiintoisia ja tuntuivat ymmärtävän meitä lääkishakijoita hyvin. Sain opettajilta myös monia hyviä vinkkejä pääsykokeeseen, ja kokeessa huomasin niistä todella olevan hyötyä.

2. Harjoituskokeet

Yksi ehdottomasti parhaimmista asioista mikä tuki valmistautumistani pääsykokeeseen oli kurssin harjoituspääsykokeet. Tein harjoituspääsykokeita yhteensä kahdeksan, joista viisi tarkistettiin opettajien toimesta ja kolme oli itsenäisesti tarkistettavia.

Harjoituspääsykokeet vastasivat rakenteeltaan ja sisällöiltään mielestäni todella hyvin lääkiksen pääsykoetta. Harjoituspääsykokeiden avulla pääsin kehittämään itselleni toimivan koetaktiikan, hajoittelemaan aikapaineen alla toimimista sekä kehittämään osaamistani erilaisten tehtävätyyppien avulla.

3. Opiskelumateriaalit

Lääkisnetti -opiskeluympäristö tarjosi hyvät mahdollisuudet itseopiskeluun kurssin luentojen ohella. Tehtäviä oli enemmän kuin edes kerkesi koko hakuvuoden aikana tekemään. Myös opettajien jakamat luentodiat toimivat loistavasti opiskelun tukena.

4. Valmis lukusuunnitelma

Oli todella helppoa ja mukavaa kun kurssin mukana tuli valmiiksi tehty lukusuunnitelma, jossa oli aikataulutettuna jokainen aihe. Tämä helpotti omaa valmistautumista kun ei tarvinnut käyttää aikaa ja energiaa lukusuunnitelman tekoon.

5. Tutorien ja kurssikavereiden tuki

Kurssiin kuului tutorien pitämiä “luentoja”, joissa kurssin tutorit kertoivat omista hakutaustoistaan ja jakoivat vinkkejä ja apuja valmistautumiseen. Tutorit perustivat meille myös kurssin oman Whatsapp-ryhmän, missä autettiin toinen toisiamme tehtävissä ja jaettiin fiiliksiä.

Itse koin tutorien ja kurssikavereiden tuoman henkisen tuen todella tärkeäksi hakuvuoden aikana. Helpotti huomata, että myös muut painiskelevat samojen asioiden kanssa kuin minäkin.

Lääketieteen valmennuskurssit -25 %!

Haaveena lääketieteet? Vuosikymmenten kokemuksella ja ainutlaatuisten kurssielementtiemme avulla valmennamme sinut onnistumaan pääsykokeessa. Aloita seuraaviin pääsykokeisiin valmistautuminen ajoissa ja hyödynnä -25 % ennakkovaraajan etu lääkiksen valmennuskursseista 31.7. mennessä!

Henna R.

Moikka! Oon Henna, 20-vuotias hammaslääkishakija Lappeenrannasta. Haen nyt kolmatta kertaa hammaslääkikseen, toista kertaa tosissaan. Lääkishaun ohella elämään mahtuu töitä, urheilua ja laatuaikaa läheisten kanssa. Hakumatkaani voi seurata instagramissa tilillä @hampaalle2024