Uutiset  •  06.04.2023

Yliopistojen hakijamäärät 2023

Yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin oli kevään 2023 toisessa yhteishaussa hieman vajaa 142 000 hakijaa. Hakijamäärä nousi viime keväästä noin neljällä tuhannella hakijalla. Katso, mihin viiteen yliopistoon oli eniten hakijoita!

 

TOP5: Näihin yliopistoihin oli eniten hakijoita keväällä 2023

1) Helsingin yliopisto

Helsingin yliopistoon haki yhteensä noin 30 400 hakijaa. Suosituimmat Helsingin yliopiston hakukohteet olivat oikeusnotaarin koulutusohjelma, lääketieteen koulutusohjelma ja psykologian kandiohjelma.

2) Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto pääsi suosituimpien yliopistojen listalla toiselle sijalle ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna. Ensisijaisia hakijoita Tampereen yliopistoon oli 11 178. Kaikkien hakijoiden määrässä Tampereen yliopisto hävisi Turun yliopistolle reilulla 28 900 hakijallaan.

Tampereen yliopiston suosituimpia koulutuksia olivat kauppatieteen, lääketieteen ja psykologian koulutusohjelmat, joiden lisäksi suosiossa olivat myös luokanopettajan, hallintotieteiden ja yhteiskuntatutkimuksen koulutukset.

3) Turun yliopisto

Turun yliopiston hakijamäärä tänä keväänä oli 29 466, josta ensisijaisia hakijoita oli 9 012. Turun yliopiston suosituimpia hakukohteita olivat tuttuun tapaan kauppatieteet, lääketiede ja psykologia.

4) Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen hakijamäärä pysyi kutakuinkin samalla tasolla viime kevääseen verrattuna. Tänä vuonna hakijoita oli 23 017, mikä on noin 400 vähemmän kuin keväällä 2022. Itä-Suomen yliopistossa suosituimmat koulutusohjelmat ovat samat kuin Turun yliopistossa, jonka lisäksi myös oikeustiede sijoittui neljän suosituimman koulutuksen joukkoon.

5) Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto saavutti viidennen sijan suosituimpien yliopistojen joukossa reilulla 6 200 ensisijaisella hakijallaan. Kandi- ja maisteritutkintoihin oli yhteensä yli 15 000 hakijaa.

Jyväskylän yliopistossa suosituimmaksi hakukohteeksi nousi psykologian ohjelma, jonka jälkeen seuraavaksi suosituimpia olivat kauppatieteet ja luokanopettajan koulutus.

Haitko sinäkin suosituimmille aloille?

Valmennuskurssimme auttaa sinut onnistumaan pääsykokeessa! Tutustu mm. lääketieteen, kauppatieteen, oikeustieteen ja psykologian valmennuskursseihimme.