Uutiset  •  16.05.2022

Vältä mokat lääkiksen pääsykokeessa ja opi käyttämään kaavaeditoria oikein

Lääkiksen pääsykoe on ihan nurkan takana ja olet varmasti valmistautunut huolella jo kuukausien ajan. Olet lukenut teoriaa, tehnyt harjoitustehtäviä ja hionut fysiikan, kemian ja matematiikan osaamisen huippuunsa. Mikä valtava harmi olisikaan, jos kaiken valmistautumisen jälkeen pääsykoe jäisi kiinni niinkin pienestä asiasta, kuin kaavaeditorin vääränlaisesta käytöstä.

Jos olet lähiaikoina kirjoittanut fysiikan, kemian tai matematiikan, on lääketieteen valintakokeessa oleva kaavaeditori sinulle jo tuttu Abitti-kokeesta. Mutta jos kirjoituksista on jo vierähtänyt aikaa, on syytä ottaa kaavaeditorin osaaminen haltuun, sillä tulet tarvitsemaan sitä lääkiksen pääsykokeessa. Editorin avulla voit lisätä vastaukseen kaavamerkintöjä ja erikoismerkkejä.

Lääkisnetti Koti-kurssilla saat tarkat video-ohjeet editorin käyttöön ja pääset harjoittelemaan tehtäviin vastaamista editorin avulla. Ohjevideolla käydään läpi myös yleisimmät virheet, jotka kaavaeditorilla yleensä tehdään.

 

Miltä kaavaeditori näyttää?

Kurssilla opiskellaan samannäköisen kaavaeditorin käyttöä, minkä saat käyttöösi lääketieteen valintakokeessa. Kun editorin käyttö tulee selkäytimestä, vältyt ikäviltä ja aikaa vieviltä yllätyksiltä itse pääsykokeessa ja voit keskittyä kokeen kannalta olennaisiin asioihin.

Kurssilla pääset lisäksi harjoittelemaan kaavaeditorin käyttöä tekemällä tehtäviä, jossa editoria vaaditaan. Murtolukujen, neliöjuurien ja erikoismerkkien oikeaoppista käyttöä ei siis tarvitse jännittää itse pääsykokeessa.

Lääkisnetti Koti-kurssilla on vielä tilaa – ilmoittaudu tästä!