Uutiset  •  16.06.2022

Tällainen oli kauppatieteen valintakoe keväällä 2022

Vuoden 2022 kauppatieteen valintakoe koettiin helpohkoksi. Kokeessa ei ollut juurikaan tulkinnallisia tai erittäin haastavia tehtäviä. Tehtävistä yksi yhdisti kaikkia kolmea ainetta, kolme tehtävää yhdisti taloustietoa ja loput tehtävät jakautuivat aineiden välillä seuraavasti:

  • 20 taloustieto, 7 matematiikka, 9 historia

Historian osuus oli tänä vuonna pienempi ja selkeämpi. Matematiikan osiossa ei tullut mitään yllättävää viime vuosiin verrattuna. Vahvalla perusosaamisella ja aikaisempien valintakokeiden perusteella hankitulla osaamisella kokeessa pystyi menestymään
hyvin.

Taloustiedon osuus kokeessa painottui edellisten vuosien tapaan niin, että yli puolet pisteistä tuli sen osaamisesta. Taloustiedon tehtävistä 12:ssa oli kokeessa jaettavaa aineistoa. Useimmin tämä oli kuvaaja tai diagrammi, mutta
mukana oli myös yksi pitkä tekstiaineisto ja matemaattinen skenaario. Kokeessa jaettavaa aineistoa soveltavien tehtävien osaamisesta oli merkittävää hyötyä. Kaikilla kauppatieteen kursseillamme on soveltavien tehtävien osio, jossa pääset harjoittelemaan vain valintakoetyyppisiä tehtäviä!

Kauppatieteen kurssit tulevat myyntiin kesäkuun aikana. 1.12. saakka kaikki ilman opiskelupaikkaa jääneet kauppatieteen hakijat saavat kurssit takuuhinnalla eli -50 % alennuksella!

Katso alta opettajiemme analyysivideot kokeesta!