Uutiset  •  06.06.2019

Pitkä vai lyhyt matematiikka?

Pitkästä matematiikasta saa kevään 2020 todistusvalinnassa eniten pisteitä lähes kaikilla yliopiston ja ammattikorkeakoulun aloilla. Pitkän matematiikan opiskelu on työlästä ja sen kirjoittaminen vaatii yli kymmenen eri matematiikan kurssin osaamista. Tämän lisäksi pitkän matematiikan suurta painoarvoa todistusvalinnassa on perusteltu muun muassa suomalaisten yritysten tarpeilla saada lisää matemaattisia osaajia.

Pitkän matematiikan lukeminen kannattaa, mikäli tähtää jatko-opintoihin todistusvalinnalla ja matematiikka aineena kiinnostaa. Pitkää matematiikkaa ei kannata päätyä lukemaan vain sen takia, että ilman sitä ei saisi jatko-opiskelupaikkaa. Todistusvalinta on vain yksi vaihtoehto saada opiskelupaikka. Puolet opiskelijoista tullaan yhä valitsemaan yliopistoon ja korkeakouluun pääsykokeella, joka mittaa alakohtaista osaamista, aineistonhallintaa tai lukion kurssien sisältöjä.

Valitse mieluisat aineet

Pääsykokeessa menestyvät parhaiten ne, jotka ovat lukiossa kirjoittaneet hyvät arvosanat itselle mieluisista ja tulevaa opintoalaa tukevista aineista. Valitse siis lukiossa huoletta ne aineet, jotka oikeasti kiinnostavat ja joita haluat opiskella. Jos pitkä matematiikka ei suju, ei sen opiskeluun kannata käyttää valtavasti aikaa kiinnostavampien aineiden kustannuksella.

Mikäli tavoittelet hyvää arvosanaa kirjoituksista tai kaipaat kertausta johonkin aineeseen, tutustu abikursseihimme. Onpa tavoitteesi sitten saada laudatur tai vain päästä jokin aine läpi, niin avullamme onnistut! Pääsykokeissa menestyt valmennuskurssiemme avulla.

Ps. Kevennykseksi voit katsoa videon, jossa luetellaan kaikki ne alat, joissa pitkästä matematiikasta saa eniten pisteitä.