Uutiset  •  05.11.2021

Oikeustieteen valintaperusteet 2022

Oikeustieteen valintaperusteet samat, kuin viime keväänä

Keväällä 2022 oikeustieteen opintoihin valitaan 40 % todistusvalinnalla ja 60 % valintakoevalinnalla. Ensikertalaisille on varattu 75 % aloituspaikoista.

Valintakoevalinta

Oikeustieteen valintakoe järjestetään maanantaina 23.5.2022 klo 14-18. Koe suoritetaan yhtäjaksoisesti yliopistojen tiloissa.

Valintakoe perustuu viime vuosien tapaan ennakkomateriaaliin ja mahdollisesti kokeessa jaettavaan aineistoon. Ennakkoon luettava kirjallisuus julkaistaan oikeustieteen yhteisvalintasivustolla torstaina 21.4.2022.

Ennakkomateriaali on sähköisenä kaikkien luettavissa maksutta. Painettu materiaali sen sijaan on maksullinen. Aiempina vuosina ennakkomateriaali on koostunut kolmesta noin 100-sivuisesta kirjasta.

Valintakokeen tehtävät ja tarkistus

  • Ensimmäinen koetehtävä on karsiva monivalintatehtävä, jonka perusteella hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen.
  • Loput koetehtävät arvostellaan kolminkertaiselta määrältä kuin mitä on kaikkien yhteisvalinnan hakukohteiden valintakoevalinnan aloituspaikkoja yhteensä.
  • Voidakseen tulla valituksi on hakijan saatava valintakokeen toisesta vaiheesta vähintään puolet pisteistä.
  • Tyypillisesti oikeustieteen valintakokeessa on monivalintatehtävän lisäksi ollut esseetehtäviä, oikeustapauksia, aineistotehtäviä ja määrittelytehtäviä.

Todistusvalinta

Oikeustieteen todistusvalinta on rajattu vain ensikertalaisille hakijoille.

Ylioppilastodistuksesta huomioidaan enintään viisi ainetta:

  • äidinkieli
  • neljä hakijalle parhaat pisteet tuottavaa ainetta

Parhaimmat pisteet saa pitkästä matematiikasta, äidinkielestä, pitkästä kielestä ja fysiikasta. Vähiten pisteitä tuottaa terveystieto. Ylioppilastodistuksen maksimipistemäärä on 154.

Panosta todistusvalintaan abikursseillamme!