Uutiset  •  31.03.2022

Ohjeet kauppatieteen valintakokeeseen osallistuvalle

Haitko juuri päättyneessä yhteishaussa opiskelemaan kauppatiedettä ja aiot osallistua valintakokeeseen?

Tämä ohje on juuri sinulle.

Kauppatieteellisen alan yhteinen valintakoe tiistaina 7.6. klo 12.00-15.00

Valintakoe on perinteinen paperinen koe, joka suoritetaan valvottuna yliopiston osoittamissa tiloissa. Suoritat valintakokeen sillä paikkakunnalla, jonka valitsit yhteishaun hakulomakkeella.

Ennen valintakoetta sinun tulee huolellisesti tutustua THL:n ohjeisiin koronaviruksen aiheuttamalta taudilta suojautumiseen. Voit osallistua valintakokeeseen vain terveenä ja oireettomana.

 

Mitä mukaan valintakokeeseen?

Henkilöllisyystodistus

  • passi
  • suomalainen ajokortti
  • kuvallinen poliisin myöntämä henkilökortti
  • EU-/ETA-alueella myönnetty kuvallinen henkilökortti
  • Vanhentunutkin henkilöllisyystodistus käy, mikäli se on vanhentunut alle vuosi sitten.

Kuulakärkikynä

  • Saat ottaa halutessasi mukaan myös varakuulakärkikynän.

Kasvomaski

  • Kasvomaskia on käytettävä koko valintakokeen ajan.
  • Mikäli sinulla on terveydellinen syy, ettet voi käyttää maskia, tulee sinun hakea yksilöllisiä järjestelyjä 6.4. klo 15.00 mennessä.
  • Voit ottaa mukaasi varamaskeja läpinäkyvässä pussissa.

Halutessasi voit ottaa mukaasi myös yhden korkillisen juomapullon, läpinäkyvässä kääreessä olevat eväät, lääkkeesi, kertakäyttöiset korvatulpat, suojavisiirin, kertakäyttöiset suojakäsineet ja käsidesin. Kaikkien muiden tarvikkeiden tuominen koesaliin on kielletty.

 

 

Valintakokeen kulku

Kokeeseen tullessasi valvoja tarkistaa mukanasi olevat tavarat sekä ohjeistaa sinut oikealle paikalle koesaliin. Muista pestä kätesi tai käyttää käsidesiä ennen valintakoesaliin siirtymistä.

Sulje matkapuhelimesi tai laita se lentokonetilaan ennen koetta. Valvoja ohjeistaa, mihin voit jättää tavarasi säilöön turvallisesti.

Älä koske pöydällä oleviin koepapereihin ennen kuin saat siihen luvan. Kuuntele kokeen alussa saamasi ohjeet tarkasti ja toimi niiden mukaan. Muista myös lukea koepaperin ohjeet huolellisesti ennen tehtävien tekemiseen ryhtymistä.

Mikäli sinulle tulee kokeen aikana tarve käydä vessassa, viittaa ja odota, että valvoja tulee luoksesi. Hän ohjaa sinut WC-tiloihin ja sieltä takaisin koesaliin.

Jos tunnet olosi kipeäksi kesken kokeen, ilmoita siitä välittömästi koevalvojalle, jotta jokaisen kokeen tekijän turvallisuus voidaan taata. Sinun on mahdollista tehdä kokeesi loppuun toisessa tilassa.

Voit lähteä koesalista aikaisintaan puolen tunnin päästä kokeen alkamisesta. Koeajan päätyttyä laske kynäsi pöydälle välittömästi ja odota valvojan ohjeita vastausten palauttamiseen.

 

Oikeat vastaukset ja valinnan tulokset

Valintakoekysymykset ja niiden oikeat vastaukset näet 7.6. klo 18.00 kauppatieteelisen alan yhteisvalintasivustolla.

Valinnan tulokset julkaistaan Opintopolussa 8.7.2022.