Uutiset  •  16.01.2020

Matematiikka – entistäkin tärkeämpi todistusvalinnassa

Matematiikasta on tullut entistäkin tärkeämpi yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen todistusvalinnassa

Tämän uudistuksen myötä yhä useampi opiskelija pääse yliopistoon tai ammattikorkeakouluun ylioppilastodistuksella. Matematiikkaa ja äidinkieltä painotetaan muita aineita enemmän todistusvalinnassa. On jopa aloja, joihin ei pääse opiskelemaan, jos matematiikan yo-koetta ei ole suoritettu. Tämä voi toki tuntua oudolta, jos haaveena on ammatti, missä matematiikkaa ei tarvita.

 

Pitkästä matikasta paremmat pisteet

Yhä useampi kirjoittaa pitkän matematiikan, sillä siitä saa paremmat pisteet kuin lyhyestä. Molemmista toki saa pisteitä, mutta on hyvä muistaa, että lyhyen matematiikan L ja pitkän matematiikan M ovat saman arvoisia ammattikorkeakoulujen todistusvalinnassa.

Kirjoititpa sitten pitkää tai lyhyttä, on matematiikka äärimmäisen tärkeä todistusvalinnoissa. Esimerkiksi kauppatieteitä tai DI-tutkintoa on mahdotonta päästä opiskelemaan todistusvalinnan kautta ilman matematiikan kirjoittamista. Muitakin aloja, esimerkiksi biologiaa tai lääketieteitä, on huomattavasti vaikeampi päästä opiskelemaan ilman matematiikan arvosanaa. Sitä ei nimittäin voi korvata muilla aineilla. Eli, jos matematiikka puuttuu, on yksi vähemmän pisteitä kerryttävä aine. Tässä tilanteessa kehnokin matematiikan arvosana on parempi kuin ei mikään.

Matematiikkaan kannattaa siis satsata! Jos haluat varmistaa menestymisesi todistusvalinnassa, kannattaa viimeistään nyt aloittaa matematiikan harjoittelu. Laskemalla pari tehtävää päivässä ehdit hyvin kerrata tärkeimmät asiat ennen kirjoituksia. Toivomme sinulle hauskoja matematiikkahetkiä!

Tutustu matematiikan Yo-koevalmennuksiimme!

Lataa nyt Mathbooster!