Uutiset  •  24.02.2021

Korottamisen ABC

Etkö ole tyytyväinen yo-arvosanaasi?

Et ole ainoa. Yo-kirjoitukset ovat stressaavia tapahtumia, ja vaikka yrittää parhaansa, aina ei mene nappiin. Joskus tehtävät eivät vastaa odotuksia, joskus iskee migreeni, ja joskus käy vain epäonni. Onneksi voit aina lähteä korottamaan arvosanoja!

Korottaminen on oiva keino, jos tiedät, että oikeasti pystyisit parempaan lopputulokseen. Korottaminen on usein myös hyödyllistä – mitä paremmat yo-arvosanat, sitä helpompi päästä opiskelemaan unelma-alaa. Nykyään voi korottaa vaikka tuhat kertaa – mutta se ei ehkä aina kannata. Jos aiot korottaa, mieti ainakin näitä asioita.

1. Mikä meni väärin viime kerralla? Analysoi viime koekertaa. Oliko koe erityisen vaikea, olitko huonosti valmistautunut vai etkö hallinnut aikaasi oikein? Jos lähdet korottamaan miettimättä viime kerran epäonnistumisia, teet todennäköisesti samoja virheitä uudestaan.

2. Korjaa virheesi. Tuliko nolla pistettä tehtävästä, koska et tiennyt miten logaritmit toimivat? Menikö kuullun ymmärtäminen mönkään, koska sanavarastosi ei riittänyt? Tämä on itse asiassa hyvä asia – jos tiedät tarkalleen, mikä meni väärin, osaat myös parantaa virheesi. Opettele siis tällä kertaa kunnolla ne asiat, joita et osannut viimeksi.

3. Mieti opiskelutekniikkaasi. Jos samoja kirjoja tulee luettua kerta toisensa jälkeen, mutta mikään ei jää muistiin, saattaa olla aiheellista päivittää opiskelutekniikkasi uuteen kuosiin. Pelkkä lukeminen ei aina riitä; tee ajatuskarttoja ja muistiinpanoja, käytä flash-kortteja tai harjoittele vanhoilla kokeilla. Ajan myötä oma tekniikka löytyy, ja sen jälkeen opiskelu on sekä helpompaa että miellyttävämpää.

Poimi nämä vinkit talteen, niin korottaminen onnistuu kivuttomasti!

Jos kaipaat opiskelutekniikan päivitystä, ilmoittaudu opiskelutekniikkakurssille tästä.