Uutiset  •  05.10.2022

3 uutta diplomi-insinöörikoulutusta mukaan kevään yhteishakuun

Tulevaisuuden urahaaveena diplomi-insinööri? Tutustu uusiin koulutuksiin

Syksyllä 2023 Itä-Suomen yliopistossa starttaa kolme uutta tekniikan alan koulutusta, jotka tulevat mukaan DIA-yhteisvalintaan. Hakukohteiden tarkemmat valintaperusteet julkaistaan lokakuun lopulla DIA-yhteisvalinnan sivuilla.

Uudet koulutukset:
  1. Fotoniikka, Joensuu
  2. Kestävät teknologiat, Joensuu
  3. Teknillinen fysiikka, Kuopio

Valmistaudu DI-valintakokeeseen valmennuskurssillamme

Fotoniikan koulutus antaa sinulle valmiudet työskennellä erilaisissa tutkimus-, tuotekehitys-, asiantuntija- ja johtotehtävissä mm. optisen tietoliikenteen, laserkirurgian ja virtuaalitodellisuuden parissa. Opinnoissa korostuu fysiikan ja matematiikan osaaminen sekä yrityksissä tarvittavien taitojen oppiminen. Opinnot sisältävät sekä teoriaa että kokeellista työskentelyä.

Kestävän teknologian koulutus tähtää tieto- ja materiaalitekniikan ammattilaisuuteen. Opiskelet matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa ja tietotekniikkaa. Tämän koulutuksen avulla opit edistämään vastuullista tuotantoa ja resurssien käyttöä, ja voit tulevaisuudessa työllistyä niin tuotekehitykseen kuin johtotehtäviinkin.

Teknillisen fysiikan koulutus vaatii hyvää kielitaitoa, ja vahvistaa erityisesti matematiikan osaamista. Diplomi-insinöörivaihe on englanninkielinen ja opiskelu tapahtuu kansainvälisessä ryhmässä. Omien kiinnostuksen kohteidesi mukaisesti voit suuntautua laskennalliseen tekniikkaan, lääketieteelliseen fysiikkaan ja tekniikkaan, ilmakehäfysiikkaan tai materiaalitekniikkaan. Suuntautumisesi pohjalta sinulla on valmiudet kehittää lääketieteen diagnoosi- ja hoitomenetelmiä, tutkia ilmastonmuutokseen vaikuttavia tekijöitä tai optimoida teollisia prosesseja.

Lue lisää:

https://dia.fi/ita-suomen-yliopiston-di-hakukohteet-mukaan-dia-yhteisvalintaan/

https://www.uef.fi/fi/koulutus/tekniikan-koulutus