Abi ruotsi
-
Miksi kielten abikurssille?
Tarvitsetko varmuutta ruotsin yo-koetta varten? Meillä on pitkä kokemus ruotsin abikurssien järjestämisestä, ja tämä näkyy kursseillamme! Kurssin avulla saat erinomaiset valmiudet ruotsin ylioppilaskoetta ja kirjoituksia varten.
Ensisijaisena tavoitteenamme on tarjota jokaiselle lukiolaiselle ruotsin ylioppilasarvosanojen korottajalle mahdollisuus saavuttaa tavoittelemansa arvosanat kielten yo-kokeista. Valitse kurssi sinun tarpeisiisi
Abikurssivalikoimastamme löytyvät kurssit jokaiseen elämäntilanteeseen. Kaudella 2021–2022 tarjoamme kahta erilaista abikurssia ruotsin yo-kokeisiin: - Abinetti-kurssi on tehtäväpainotteinen itseopiskelukurssi. Se on täydellinen valinta sinulle, mikäli et tarvitse opetusta vaan pärjäät pelkillä harjoitustehtävillä ja teorialla.
- Koti-kurssilla saat Abinetin lisäksi opetusvideot, joita voit katsoa niin monta kertaa kuin haluat. Tämä kurssi sopii erinomaisesti sinulle, joka haluat, että opettaja selittää asiat yksinkertaisesti sinulle ja auttaa vaikeimpien tehtävien ratkomisessa.
Kurssilaisemme kertovat ruotsin abikursseista
”Opettaja kävi asiat hyvin perusteellisesti läpi ja kysyi ennen uuteen aiheeseen siirtymistä aina, että oliko vielä kysymyksiä tästä ja jos jollain oli, vastasi opettaja asiantuntevasti. Opettaja myös esitti materiaalit tavalla, joka on helppo ymmärtää ja sisäistää, käyttäen hyvin esimerkkejä.”
”Riittävän paljon materiaalia, jossa on riittävästi opiskeltavaa. Iso plussa!”
”Kiitoksia kurssista! Mainio opettaja :)”
”Tarpeeksi paljon tehtäviä sekä selkeästi rakennettu kokonaisuus.”
-
Ruotsin yo-kokeet
Syksyllä 2022 B-ruotsin (keskipitkä kieli) koe on maanantaina 19.9.2022.
Keväällä 2023 B-ruotsin (keskipitkä kieli) koe on maanantaina 27.3.2023.
Millainen yo-koe on?
Kielten yo-kokeissa arvioidaan lukiokursseissa opiskeltuja asioita sekä opiskelijan kypsyyttä ja valmiuksia jatko-opintoihin.
Kokeet koostuvat neljästä osasta:
- Kuullun ymmärtäminen (80–90 pistettä)
- Luetun ymmärtäminen (70–90 pistettä)
- Sanasto ja rakenteet (20–40 pistettä)
- Kirjallinen tuottaminen (99 pistettä)
Kokeiden maksimipistemäärä on 299 pistettä.
Samaa kielitaidon osa-aluetta mittaavat tehtävät muodostavat tehtäväkokonaisuuden, mutta yhden tehtäväkokonaisuuden tehtävät voivat kokeessa olla erillään toisistaan. Mahdollisia tehtävätyyppejä kokeessa ovat mm. erilaiset monivalinta- ja aukkotehtävät sekä vapaat tekstin tuottamistehtävät. Kokeessa voi olla erilaisia aineistoja, kuten tekstejä, kuvia, tilastoja, karttoja tai videoita.
Miten koe tehdään?
Koe on sähköinen ja tehdään koululla suljetussa paikallisverkossa. Koetta varten tarvitsee tietokoneen ja siihen liitettävät kuulokkeet. Vastausten luonnosteluun voi käyttää kynää ja paperia, mutta paperille tehtyjä vastauksia ei oteta huomioon arvostelussa.
Kokeen tehtävät voi tehdä itse valitsemassaan järjestyksessä. Kaikkia kokeen vastauksia voi muuttaa siihen asti, kunnes koeaika päättyy.
Lue kokeesta tarkemmin YTL:n ohjeistuksesta
Vinkkejä ruotsin yo-kirjoituksiin
- Älä luovuta, yritä kokeessa aina loppuun asti!
- Kielitaitoa, niin kuin kaikkia muitakin taitoja, täytyy harjoittaa. Lue, kuuntele ja kirjoita mahdollisimman paljon ja aloita jo tänään!
- Kursseillamme pääset harjoittelemaan yo-kokeen tasoisia tehtäviä ja saat myös opettajalta palautetta tuottamistasi teksteistä.