Valtiotiede: Politiikka ja viestintä etäopetus 2024

Valmennuskeskuksen etäkurssi valmentaa Helsingin yliopiston Politiikan ja viestinnän kandiohjelman valintakokeeseen. Kurssin keskeisenä tavoitteena on huolellinen ennakkomateriaalin läpikäynti. Kurssi tarjoaa myös harjoittelua aineistotehtäviin vastaamisessa sekä tehtäviä, jotka yhdistelevät aineistoa ja ennakkomateriaalia.

Kurssi auttaa varmistamaan, että olet valmistautunut perusteellisesti valintakokeeseen ja ymmärrät, millaista osaamista kokeessa vaaditaan. Valintakokeen ennakkomateriaali on viime vuosina ollut kokonaan englanninkielinen, joten kurssi auttaa myös varmistamaan, että ymmärrät sisällöt oikein.

Opetuksessa keskitytään ennakkomateriaalin keskeisiin teemoihin, autetaan hahmottamaan kokonaisuuksia ja yksityiskohtia sekä selvennetään keskeiset käsitteet. Kurssilla käydään läpi myös aineistotehtäviä ja harjoitellaan vastaustekniikkaa. Lisäksi kurssi sisältää harjoituspääsykokeen, josta saat henkilökohtaista palautetta ja pisteytyksen suorituksestasi.

 • 56 oppituntia etäopetusta + tallenteet
 • Harjoituspääsykoe
 • Ennakkotehtävä + harjoitustehtävät kurssilla
 • Henkilökohtainen palaute
Kaupunki
Kurssin laajuus
61 oppituntia
Alkaa
12.4.2024
Päättyy
30.5.2024
Kurssin hinta
650€
 • Kenelle?

  Kurssi on suunnattu kaikille Helsingin yliopiston Politiikan ja viestinnän kandiohjelman valintakokeeseen valmistautuville. Kurssi sopii hyvin sekä ensimmäistä kertaa hakevalle että aiemmin pyrkineelle, koska kurssin pääpaino on vuosittain vaihtuvassa ennakkomateriaalissa.

  Kurssi ei sovellu muihin yhteiskunta- tai valtiotieteen hakukohteisiin pyrkiville.

 • Etäopetus

  Reaaliaikainen etäopetus koostuu seuraavista kokonaisuuksista (oppitunti á 45 minuuttia):

  Opiskelutekniikka 4,5 oppituntia

  Opiskelutekniikka ja -taidot muodostavat pohjan, jolle kaikki oppiminen perustuu. Kurssikerralla käydään läpi tekijät, joista onnistunut pääsykoevalmistautuminen muodostuu. Opetuksessa käsitellään mm. erilaisia luku- ja muistiinpanotekniikoita sekä lukusuunnitelmaan ja aikataulun laatimista helpottavia asioita.

  Aineistojen opetus 10,5 oppituntia

  Valintakokeessa osa tehtävistä on perustunut valintakokeessa jaettuun aineistoon tai kokeessa jaetun aineiston ja ennakkomateriaalin yhdistämiseen. Ennen ennakkomateriaalin ilmestymistä on kaksi aineistokertaa, joissa käsitellään erilaisia aineistoja, vastaustekniikkaa ja vanhojen valintakokeiden tehtävätyyppejä.

  Ennakkomateriaalin opetus 41 oppituntia

  Ennakkomateriaalin opetuksessa jokaisella tunnilla kerrataan edellisen kerran asiat kotitehtävien tai pistokokeiden avulla, käsitellään uusi kokonaisuus ja tehdään lisäksi tehtäviä asioiden sisäistämiseksi sekä kertaamiseksi. Jokaisen kurssikerran jälkeen saat kotitehtäväksi perehtyä uuteen aihealueeseen. Näin toimittaessa ennakkomateriaalin sisällöt tulee käsiteltyä vähintään kolmeen kertaan kurssin aikana. Kurssilla harjoitellaan myös aineisto-osuuden ja pääsykoemateriaalin yhdistäviä tehtäviä.

  Saat käyttöösi tallenteet etäopetuksesta, joiden avulla voit kerrata vaikeimpia asioita ja korvata mahdolliset poissaolot.

 • Kurssin muu sisältö

  Ennakkotehtävä

  Noin kaksi viikkoa ennen opetuksen alkua julkaistaan kurssin ennakkotehtävä, jonka voit palauttaa opettajalle. Ennakkotehtävän avulla orientoidut kurssiin ja saat ensimmäiset kommentit esseevastaustekniikastasi.

  Harjoituspääsykoe (5 oppituntia)

  Kurssiin kuuluu harjoituspääsykoe, jonka avulla testaat osaamistasi ja harjoittelet ajankäyttöäsi koetilannetta varten. Opettaja palauttaa kokeesi arvioituna ja pisteytettynä. Samalla saat henkilökohtaiset kommentit osaamisestasi. Koe käydään yhteisesti läpi ja samalla kerrataan keskeisimmät asiakokonaisuudet.

  Harjoitustehtävät

  Opettaja tekee kurssin aikana harjoitustehtäviä aineistoista sekä valintakokeen ennakkomateriaaleista. Harjoistehtävien avulla testaat omaa osaamistasi ja monipuolistat omaa opiskeluasi.

 • Aikataulu

  Opetus ajoittuu huhti-toukokuulle 2024. Kurssin opetus järjestetään arkisin 1-3 kertaa viikossa klo 16.30-20/17-20.30 ja mahdollisesti joinakin viikonloppuina klo 9/10 alkaen.

  Tarkempi aikataulu ja muut käytännöntiedot päivitetään kurssin oppimisympäristöön Moodleen noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Tunnukset Moodleen saat sähköpostitse heti ilmoittautumisesi jälkeen ja ne aktivoituvat tunnin kuluessa ilmoittautumisesta.

  HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin. Kurssin aikataulu on alustava ja se tarkentuu valintakoevaatimusten, -sisällön  ja valintakoepäivän julkaisun jälkeen. 

 • Maksutiedot ja alennukset

  Kurssin hinta on 650 euroa. Voit maksaa kurssin verkkomaksuna tai laskulla. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille 5-15 % frendialen – lue lisää!

”Opettaja on todella hyvin auttanut jokaista yksilöä, kun on ollut sille erityistä tarvetta. Myös paljon kirjallista materiaalia on annettu (kattavat diat, käsitteenmäärittelyjä yms), joista voi omalla ajalla opetella lisää. Todella positiivinen kuva jäi kurssista. Opettaja todella ystävällinen ja avulias.”

-Anette, Politiikan ja viestinnän kurssilainen keväällä 2023

”En rehellisesti olisi saanut ennakkomateriaaleista mitään irti ilman opettajan suomennoksia, selkeyttäviä selityksiä ja kurssidioja. Kun ennakkomateriaalit julkaistiin, niiden lukeminen tuntui mahdottomalta (koska ne ovat niin täynnä akateemisia termejä ja kapulakieltä), mutta nyt kurssin lopussa ennakkomateriaalit ovat todella paljon selkeämpiä. Kiitos kurssista! :)”

-Susanna, Politiikan ja viestinnän kurssilainen keväällä 2023

”Todella hyvin selitetyt kokonaisuudet, jotka helpottivat huomattavasti pääsykoemateriaalien sisäistämistä. Harjoituskoe oli erittäin hyödyllinen ja palaute kattavaa.”

Politiikan ja viestinnän kurssilainen keväällä 2023