VAKAVAnetti + opetusvideot 2025

VAKAVAnetti + opetusvideot -kokonaisuus mahdollistaa harjoittelun itsenäisesti omassa tahdissasi, mutta samalla ohjatusti valmiiden opetusvideoiden avulla. Kurssilla harjoittelet VAKAVA -kokeen akateemisia opiskeluvalmiuksia, aineiston luku-, käsittely- ja tulkintataitoja, tutkimusalan sanastoa, ajankäyttöä sekä vastaustekniikkaa. Opetusvideoihin liittyy 20 aineistoharjoitusta, joiden avulla syvennät ja testaat osaamistasi käytännössä.

Opettaja on apunasi ja vastaamassa kysymyksiisi erillisillä, Teamsin kautta pidettävillä online -kyselytunneilla.

Kaksi harjoituspääsykoetta valmistaa sinua tulevaan VAKAVA -koetilanteeseen. Harjoitukset ja harjoituskokeet tehdään VAKAVA -pääsykoetta vastaavalla sähköisellä alustalla.

 

Kaupunki
Kurssin laajuus
38 ot
Alkaa
Joustavasti
Päättyy
26.5.2025
Kurssin hinta
350€
 • Kenelle?

  Kurssi sopii kaikille kasvatustieteen- ja opettajankoulutusohjelmiin hakeville opiskelijoille, jotka tarvitsevat:

  • vahvistusta tieteellisten tekstinkäsittelytaitoihin pärjätäkseen VAKAVA-kokeessa
  • runsaasti harjoitustehtäviä
  • ajankäytönharjoittelua
  • vastaustekniikan harjoittelua
  • koetilanneharjoittelua.
 • Kurssin sisältö

  1. VAKAVAnetti

  VAKAVAnetti sisältää 5 aineistoharjoitusta, joita voit hyödyntää lisätehtävinä opetusvideoihin liittyvien harjoitusten lisäksi.

  1. Opetusvideot ja sähköiset aineistoharjoitukset (38 oppituntia)

  Opetusvideot on kuvattu valmiiksi kurssikokonaisuudeksi, joka vastaa sisällöltään VAKAVA -etäopetuskurssia. Kullakin videolla opettaja opettaa ja ohjaa harjoitusten kautta kokeilemaan erilaisia tekstinkäsittelytaitoja, tutkimustulosten ja taulukoiden tulkintaa, sekä ajanhallinta-, luku- ja vastaustekniikoita, joita tarvitset VAKAVA-kokeessa.

  Jokaiseen aihekokonaisuuteen liittyy useita sähköisiä aineistokoeharjoituksia, jotka myös puretaan ja käydään läpi perusteellisesti erillisillä videoilla.

  Videot tarjoavat mahdollisuuden kerrata asioita ja katsoa vaikeimmilta tuntuvien asioiden opetusta useampaan kertaan, koska katselukertojen määrää ei ole rajoitettu.

  1. Kyselytunnit (2 tuntia)

  Kurssiin kuuluu kaksi Online -kyselytuntia, joiden aikana sinulla on mahdollisuus kysyä suorassa lähetyksessä epäselviä asioita opettajalta. Kysymyksiä voi laittaa opettajalle myös ennakkoon Moodlen kysymyspalstan kautta ja kysymyksiin vastataan kyselytunnin aikana. Kyselytuntien ajankohdat ilmoitetaan tarkemmin Moodlen oppimisympäristössä.

  1. Harjoituspääsykokeet

  Kurssilla on mahdollisuus tehdä kaksi sähköistä harjoituspääsykoetta. Harjoituskokeet aktivoituvat samaan aikaan muiden valmennuskurssiryhmien kokeiden kanssa huhti- ja toukokuussa.

 • Ajankohta

  Opetusvideot ja harjoitukset ovat käytössäsi heti ilmoittautumisen jälkeen Moodlen sähköisessä oppimisympäristössä.

  VAKAVAnettiä päivitetään syksyn-talven aikana ja se aukeaa viimeistään 1.2. mennessä.

  Harjoituspääsykokeet aktivoituvat oppimisympäristöön samaan aikaan muiden kurssiryhmien harjoituskokeiden kanssa huhti- ja toukokuussa.

  Saat Moodle -tunnukset sähköpostiisi ja ne aktivoituvat noin tunnin kuluessa ilmoittautumisestasi.

  Voit ilmoittautua kurssille milloin vain.

  Oppimisympäristö on käytössäsi VAKAVA -kokeeseen saakka.

  HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 • Maksutiedot ja alennukset

  Kurssin hinta on 350 euroa. Voit maksaa kurssin verkkomaksuna tai laskulla. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille frendialen – lue lisää!

 • Kurssitakuu

  Mikäli et saa opiskelupaikkaa, voit seuraavana vuonna osallistua vastaavalle valmennuskurssille puoleen hintaan.

”Opettaja opetti loistavasti ja selitti asiat ns. kädestä pitäen. Minusta oli kiva huomata, kuinka hän jaksoin aina vastata kysymyksiin ja hänelle sai aina laittaa sähköpostia, kun mieltä painoi jokin. ”

– VAKAVA KOTI 2022 kurssilainen

”Opettaja on ihana ja hänestä huokuu ennen kaikkea aitous auttaa oppilaita oppimaan ja onnistumaan. Hän on hyvin tsemppaava ja ammattitaitoinen. Hänen rauhallinen otteensa opetukseen luo itselle myös rauhaa, vaikka pääsykoe jännittääkin suuresti. Rakentava palaute olisi varmasti myös hyödyllistä, mutta oman kokemukseni mukaan en olisi kaivannut mitään toisin. Huippu hyvin vedetty kurssi!”

– VAKAVA KOTI 2022 kurssilainen

”Opettaja vastasi nopeasti ja kattavasti kaikkiin kysymyksiin mitkä painoi mieltä. Kyselytunnit olivat todella laadukkaita ja opettaja venytti myös omaa aikaa vastatakseen jokaisen meidän kysymyksiin. Iso plussa 🙂 ”

– VAKAVA KOTI 2022 kurssilainen

”Videot olivat hyvin laadukkaita, joissa selitettiin hyvin kaikki auki. Videoissa myös käytiin kaikki tärkein läpi, mitä tarvittiin myös harjoituskokeissa. Harjoituskokeet olivat sopivan vaikeita, mutta myös todentuntoisia, pystyi jo harjoittelemaan hyvin koetilannetta ja stressin sietokykyä, kun kello käy.”

– VAKAVA KOTI 2022 kurssilainen

”Laadun puolesta niin videot, aineistoharjoitukset kuin harjoituskokeetkin olivat kerrassaan loistavia. Olisin toivonut valmennuskurssilta enemmän omatoimisia harjoituksia. Pitkät kolmen tunnin harjoituskokeet olivat parhaita ja niitä voisi olla enemmän. Aineistot ja harjoitukset olivat kuitenkin selkeästi harkittuja ja sain koko rahan edestä laadukasta oppimismateriaalia. Ainoa miinus oli siis omasta mielestäni hiukan liian pieni harjoitusten määrä.”

– VAKAVA KOTI 2022 kurssilainen