VAKAVA etäopetus 2024, ryhmä 2

VAKAVA -etäopetuskurssillamme voit aloittaa itsenäisen harjoittelun VAKAVAnetin ja aineistokokeen teoriaa käsittelevien opetusvideoiden avulla halutessasi jo heti ilmoittautumisen jälkeen. Huhti-toukokuulle ajoittuva etäopetus ja harjoituspääsykokeet syventävät ja viimeistelevät osaamistasi.

Etäopetuskurssillamme opit kaikki VAKAVA -kokeessa tarvittavat aineiston luku-, käsittely- ja tulkintataidot, tutkimusalan sanaston, ajankäytön sekä vastaustekniikan. Kurssiin kuuluu 30 sähköistä aineistoharjoitusta sekä lisätehtävämahdollisuuksia niitä kaipaaville.

Opettaja ja tutor ovat apunasi sekä lisäksi saat vertaistukea muilta opiskelijoilta.

Kaksi harjoituspääsykoetta valmistaa sinut tulevaan VAKAVA -koetilanteeseen. Harjoitukset ja harjoituskokeet tehdään VAKAVA -pääsykoetta vastaavalla sähköisellä alustalla.

Kaupunki
Kurssin laajuus
38 ot
Alkaa
13.4.2024
Päättyy
18.5.2024
Kurssin hinta
405€
 • Kenelle?

  Kurssi sopii kaikille kasvatustieteen opintoihin hakeville opiskelijoille, jotka tarvitsevat:

  • vahvistusta tieteellisten tekstinkäsittelytaitoihin onnistuakseen VAKAVA-kokeessa
  • runsaasti harjoitustehtäviä
  • opettajan ja muiden vertaistutukea aihealueiden opiskelussa
  • koetilanneharjoittelua
  • valmiiksi aikataulutettua opetusta ja harjoittelua.
 • Kurssin sisältö

  1. VAKAVAnetti

  VAKAVAnetti  on käytössäsi heti ilmoittautumisen jälkeen. Se sisältää 5 aineistoharjoitusta, jotka toimivat itsenäisenä ennakkoharjoitteluna jo ennen kurssia tai perustaitojen vahvistajana kurssin opetuksen ohessa. Harjoitusten avulla voit testata tämän hetkisiä aineistotaitojasi ja paneutua kurssilla tarkemmin niihin kohtiin, jotka kaipaavat vahvistusta.

  1. VAKAVA etäopetus ja sähköiset aineistoharjoitukset (38 oppituntia)

  Etäopetus -kurssilla harjoittelet kokeneen ja asiantuntevan opettajamme ohjauksessa kokeessa vaadittavia aineistokoetaitoja: luku- ja muistiinpanotekniikkaa, erilaisten tekstityyppien hallintaa mm. teoria-, katsaus- ja tutkimusartikkelit, opit tekstien kautta kasvatustieteellistä sanastoa ja tilastollista peruskäsitteistöä, opit taulukoiden ja tutkimustulosten tulkintaa sekä ymmärrät aineistojen sisältöä. Jokaisella kurssikerralla käsitellään uusi aihealue ja tehdään aiheeseen liittyviä aineistoharjoituksia. Harjoitusten avulla opit keskeiset aineistokoetaidot, opit vastaamaan erilaisiin kysymystyyppeihin ja harjoittelet ajankäyttöä.

  VAKAVA -etäopetus järjestetään Teams -verkkoalustalla ja voit esittää opettajalle kysymyksiä mikrofonin tai chatin kautta kurssikertojen aikana.

  Lähetyksestä ei jää tallennetta katsottavaksi, joten on tärkeää osallistua jokaiselle kurssikerralle. Jos et pääse osallistumaan kaikille kerroille, voit katsoa vastaavan kokonaisuuden ja tehdä harjoitukset itsenäisesti aiheeseen liittyvien opetusvideoiden avulla.

  1. Opetusvideot

  Saat käyttöösi valmiiksi kuvatut opetusvideot, joilla käydään läpi samat aihealueet kuin omalla kurssillasi. Videot tarjoavat mahdollisuuden kerrata asioita ja katsoa vaikeimmilta tuntuvien asioiden opetusta useampaan kertaan.

  Aineistokokeen teoriaan liittyvät opetusvideot on käytössäsi heti ilmoittautumisen jälkeen ja kurssikertoihin liittyvät harjoitusvideot avataan etäopetuksen aikana kurssin edetessä.

  1. Harjoituspääsykokeet 

  Kurssiin kuuluu kaksi sähköistä harjoituspääsykoetta. Kokeiden avulla harjoittelet koetilanteen ja ajankäytön hallintaa.

  1. Tutorointi 

  Kurssilla on mukana alaa opiskeleva tutor, joka motivoi ja antaa tärkeitä ja omakohtaisia neuvoja valmistautumisen tueksi sekä koetilannetta varten. Myös tutorkerrat järjestetään etänä Teamsin kautta.

 • Ajankohta

  Kurssin etäopetus 13.4.-18.5.2024 välisenä aikana yhteensä seitsemän kurssikertaa. Opetusta on 1-2 kertaa viikossa, viikonloppuisin la/su klo 10-15 ja arki-iltaisin klo 16.30/17-20.30.

  VAKAVAnetti ja opetusvideot on käytössäsi heti ilmoittautumisen jälkeen.

  Moodlen sähköisestä oppimisympäristöstä löydät kurssin käytännöntiedot, aikataulun, materiaalit, VAKAVAnetin ja opetusvideot. Tunnukset saat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen. Etäopetuksen aikataulu ja kurssikäytännöt lisätään Moodleen noin kaksi viikkoa ennen opetuksen alkua.

  HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 • Maksutiedot ja alennukset

  Kurssin hinta on 405 euroa. Voit maksaa kurssin verkkomaksuna tai laskulla. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille frendialen – lue lisää!

 • Kurssitakuu

  Mikäli et saa opiskelupaikkaa, voit seuraavana vuonna osallistua vastaavalle valmennuskurssille puoleen hintaan.

”Opettaja oli asiallinen ja samassa myös hyvin rento. Fiilis oli aina kun tuli luennolle että täällä on hyvä oppimisympäristö sekä hyvä opettaja. Myös tyhmät kysymykset otettiin vastaan, mikä on tietenkin eriarvoisen tärkeää, ja niihin sai myös aina loistavat vastaukset. Nyt ymmärrän kun kylillä puhutaan tästä opetuksesta.”

– VAKAVA ONLINE 2022 kurssilainen

”Opettajalla hyvä asiantuntijuus, aktiivisuus, paljon tietoa asiasta, hyvät ja selkeät diat ja hyvä motivoija 🙂 ”

– VAKAVA ONLINE 2022 kurssilainen

”Selkeät tunnit, kysymyksiin kattavat ja hyvin selitetyt vastaukset, sopivat tauotukset, että keskittyminen pysyi hyvänä koko tunnin ajan.”

– VAKAVA ONLINE 2022 kurssilainen

”Opettajalta sai hyviä vastauksia ja vinkkejä kaikkiin kysymyksiin. Oli kiva kun sai opettajan puhelinnumeron, että pystyi laittamaan viestiä myös kurssikertojen ulkopuolella jos jokin asia mietitytti.”

– VAKAVA ONLINE 2022 kurssilainen