Opettajankoulutus soveltuvuusosuus etäopetus 2024

Opettajankoulutuksen soveltuvuuskokeeseen valmentavan kurssin sisältö ja harjoitukset on suunniteltu Moniulotteisen opettajan osaamisen prosessimalliin (MAP) osa-alueiden pohjalta, joihin soveltuvuuskoe perustuu.

Kurssimme aikana soveltuvuuskoe tulee tutuksi, kun pääset harjoittelemaan koetilannetta autenttisesti MAP-pohjaisten tehtävien avulla useaan kertaan. Harjoitusten ja saamasi palautteen avulla vahvistat osaamistasi, koetilannetuntemusta ja itsevarmuuttasi, jotta pystyt tuomaan oman osaamisesi esille parhaalla mahdollisella tavalla haastattelupysäkeillä koepäivän koittaessa.

Kaupunki
Kurssin laajuus
24 ot
Alkaa
27.5.2024
Päättyy
9.6.2024
Kurssin hinta
275€
 • Kenelle?

  Kurssi sopii kaikille opettajankoulutusohjelmiin hakeville opiskelijoille, jotka

  • tarvitsevat lisätietoa koetilanteesta
  • haluavat harjoitella soveltuvuuskoetilannetta ja haastattelupysäkkejä etukäteen koetilannetta vastaavilla kysymyksillä
  • tarvitsevat varmuutta soveltuvuuskokeeseen
  • haluavat saada palautetta opettajalta omasta suorituksestaan ja vertaistutukea muilta soveltuvuuskokeeseen valmistautuessa.
 • Kurssin sisältö

  Kurssi on laajuudeltaan 24 oppituntia ja se toteutetaan etäopetuksena vuorovaikutuksen mahdollistavalla Teams -verkkoalustalla. Osallistut opetukseen ja käytännön harjoituksiin etäopetuksen aikataulun mukaisesti tietokoneen kameran, mikrofonin ja chatin kautta.

  Lähetyksestä ei jää tallennetta katsottavaksi, joten on tärkeää osallistua jokaiselle kurssikerralle.

  1. MAP -malli

  Kurssin sisällöt, harjoitukset ja tehtävänannot perustuvat Moniulotteisen opettajan osaamisen prosessimalliin (MAP). Harjoitukset toteutetaan monipuolisin menetelmin mm. pysäkkityöskentelynä, yksilöhaastatteluina sekä pari- ja ryhmähaastatteluina.

  Kurssilla käsitellään seuraavia aiheita:

  • MAP -mallin sisältö ja mitä kokeessa arvioidaan: 1) Opetuksen ja oppimisen tietoperusta, 2) Kognitiiviset taidot, 3) Sosiaaliset taidot, 4) Persoonalliset orientaatiot sekä 5) Ammatillinen hyvinvointi
  • Millaisia opettajia haetaan
  • Oma sisältötieto
  • Itsearviointitaidot ja soveltuvuus alalle: kuka olen ja miten toimin, mitkä ovat vahvuuteni ja kehitettävät alueet sekä motiivini hakeutua alalle
  • Mistä haastattelutilanteen vuorovaikutus muodostuu ja omien vuorovaikutustaitojen tiedostaminen
  • Tilanteen ja esiintymisjännityksen hallinta.

   

  1. Käytännönharjoitukset

  Jokaisella kerralla tehdään pääsykokeen tyyppisiä soveltuvuuskoeharjoituksia. Koko kurssin ajan tehtävä itsearviointi ja opettajan antama palaute, on keskeinen osa kurssia.

  Harjoitusten, palautteen, itsearvioinnin ja muiden opiskelijoiden haastattelutilanteiden seuraamisen pohjalta:

  • kehität ja löydät eri tilanteisiin sopivia uusia toimintatapoja
  • opit sanallistamaan ja tuomaan esiin motivaatiosi sekä oman opettajuuden pohdintaa
  • tiedostat omia toimintamallejasi
  • saat tuntumaa pysäkkityöskentelyyn ja kokeen aikarajoihin.

   

  1. Soveltuvuuskokeen itseopiskelumateriaali

  Kurssi sisältää soveltuvuuskokeen itseopiskelumateriaalin. Materiaali on sähköinen ja se löytyy Moodlesta.

   

  1. Tutorointi 

  Kurssilla on mukana alaa opiskeleva tutor, joka motivoi sekä antaa tärkeitä ja omakohtaisia neuvoja soveltuvuuskoetilanteeseen valmistautumisen tueksi sekä itse koetilanteeseen.

 • Ajankohta

  Kurssi järjestetään aikavälillä 27.5. – 9.6.2024. Opetusta on arkisin klo 16/17 alkaen sekä viikonloppuna klo 10 alkaen. Aikataulun ja muut käytännön tiedot löydät noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua Moodlen sähköisestä oppimisympäristöstä, jonka tunnukset saat sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

  HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 • Maksutiedot ja alennukset

  Kurssin hinta on 275 euroa. Voit maksaa kurssin verkkomaksuna tai laskulla. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä..

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille frendialen – lue lisää!

”Suurimmat hyödyt oli itselleni kaikki ryhmäkeskustelut ja -tehtävät sekä myös kaikki opettajien vinkit oman vastauksen perusteluun. Parhain hyöty oli simulaatiohaastattelu ja siitä sai hyvän kokemuksen ja lisää varmuutta omaan tekemiseen.”

Opettajankoulutus soveltuvuuskurssilainen 2023

”Kokonaisuudessaan todella hyvä ja hyödyllinen kurssi ihanalla porukalla ja ihanilla opettajilla! 💗

Opettajankoulutus soveltuvuuskurssilainen 2023

”Meri oli aivan ihana ja kannustava opettaja! Vastasi kaikkiin oppilaiden kysymyksiin ja pohdintoihin innolla ja tuli itselle todella kotoisa olo kurssilla!”

Opettajankoulutus soveltuvuuskurssilainen 2023