Kauppatiede etäopetus helmikuu päivä 2025

Helmikuussa alkava etäopetuskurssi on laaja kokonaisuus, joka valmentaa kattavasti kauppatieteen valintakokeen kaikkiin osa-alueisiin. Pitkälle aikavälille jaksottuvan kurssin aikana on hyvin aikaa käsitellä perusasioita ja hioa osaamista valintakokeessa vaadittavalle tasolle. Pitkällä kurssilla saat opettajien, tutorien ja muiden kurssilaisten tuen opiskeluusi koko kevään ajaksi ja kurssi rytmittää omaa opiskeluasi.

Kurssin avulla opiskelet taloustiedon sekä matematiikan (tilasto tai talous) sisällöt loogisessa järjestyksessä. Kurssin opetuksessa huomioidaan vanhat valintakokeet ja niissä vaadittu osaaminen ja tehtävätyypit. Kurssilla harjoitellaan myös soveltavia tehtäviä. 10 harjoituskokeen avulla treenaat koetaktiikan kuntoon!

Etäopetus mahdollistaa opiskelun mistä päin tahansa, ja opetustallenteiden ansiosta voit palata helposti jokaisen opetuskerran aiheisiin myös myöhemmin.

 • 138 oppituntia etäopetusta (joista 40 ot harjoituskokeita) + opetustallenteet
 • 2000+ tehtävää (sis. 10 harjoituspääsykoetta)
 • 70 oppituntia ilman opiskelijoita kuvattuja opetusvideoita
 • tutorointi
 • laskarit 

Helmikuun etäopetuskurssi sai kevään 2024 kurssilaisilta kokonaisarvosanan 4,4!

 

Kaupunki
Kurssin laajuus
138 ot + 71 ot
Alkaa
24.2.2025
Päättyy
4.6.2025
Kurssin hinta
590€
 • Valintakoeuudistus 2025

  Yliopistoissa suunnitellaan valintakoeuudistusta, joka vaikuttaa kevään 2025 valintakokeisiin. Tarkat valintakoevaatimukset julkaistaan Opintopolussa lokakuun loppuun mennessä.

  Kurssin sisällössä otetaan huomioon muutokset valintakokeen vaatimuksissa ja kurssi valmentaa kauppatieteen valintakokeeseen uusien vaatimusten mukaisesti. Valintakoevaatimuksissa tarkentuu, perustuuko valintakoe lukion tilastomatematiikan tai talousmatematiikan moduuleihin.

  Huom! Pidätämme oikeudet muutoksiin. Kurssin sisältö on alustava, ja se tarkentuu / muokkaantuu tarvittaessa valintakoevaatimusten julkaisun jälkeen. Mikäli kurssin hinta muutoksista johtuen laskisi, olet oikeutettu hyvitykseen mikäli olet ilmoittautunut kurssille aiemmin eri hinnalla.

 • Kenelle?

  Helmikuussa alkava kurssi sopii erityisesti pyrkijöille, jotka ovat hakemassa kauppikseen ensimmäistä kertaa tai sisäänpääsy aiemmalla hakukerralla on jäänyt kauaksi. Kurssilla on hyvin aikaa hioa rauhassa ja täsmällisesti pääsykokeessa vaadittavat aihealueet kuntoon. Aikataulutettu etäopetus rytmittää omaa opiskeluasi ja varmistaa, että käyt läpi kaikki vaadittavat osa-alueet läpi ennen valintakoetta.

  Kurssi sopii

  • kauppatieteen,
  • taloustieteen,
  • tietojärjestelmätieteen sekä
  • ympäristö- ja elintarviketalouden alojen koulutusohjelmiin pyrkiville.

   

 • Etäopetus

  Etänä tapahtuva opetus koostuu seuraavista kokonaisuuksista (oppitunti á 45 min):

  • Talousmatematiikka (MAA9 ja MAB7) tai tilastomatematiikka (MAA8 ja MAB5) 28-40 oppituntia (oppituntimäärä tarkentuu valintakoevaatimusten julkaisun jälkeen)
  • Taloustieto (YH2) ja soveltavat tehtävät 44 oppituntia
  • Opiskelutekniikka ja koetaktiikka 6 oppituntia
  • Laskarit 8 oppituntia

   

  Etäopetuksessa pääset asiantuntijaopettajiemme johdolla opiskelemaan kaikki keskeiset pääsykoesisällöt, jotka sinun tulee osata kokeessa.

  Tunneilla asioita käydään läpi opettajajohtoisesti, mutta opettajat luovat opetuskerroista myös vuorovaikutteisia oppimistilanteita, jossa kurssilaiset pääsevät itse ratkomaan valintakoevaatimusten mukaisia tehtäviä. Lisäksi oppitunneilla on aina mahdollista esittää opettajalle kysymyksiä reaaliaikaisesti joko chatin tai mikin kautta.

  Laskareissa eli laskuharjoituksissa saat tukea matematiikan opiskeluun. Ennen laskarikertoja voit lähettää toiveita läpikäytävistä aiheista tai tehtävistä laskareiden vetäjälle. Jokainen laskarikerta suunnitellaan kurssilaisten toiveiden mukaisesti. Laskarit pidetään toukokuussa.

 • Kurssin muu sisältö

  Kauppisnetti 

  Kauppisnetti sisältää yli 1500 pääsykoetyyppistä harjoitustehtävää, yli 70 oppituntia opetusvideoita sekä auki kirjoitetut teoriaosuudet. 

  Kauppisnetin edistymis- ja osaamiskäyrä kertoo sinulle reaaliaikaisesti, kuinka etenet kohti tavoitettasi. Jokaisen tehtävän jälkeen saat tiedon, vastasitko oikein ja kertaustoiminto ohjaa automaattisesti harjoittelemaan uudestaan tehtävät, joita et vielä osaa. Kauppisnetissä pääset tehtävien teon lisäksi lukemaan teoriatietoa eri aiheista sekä katsomaan opetusvideoita. Opetusvideot on kuvattu Kauppisnettiä varten, joten videoilla ei tule taukoja tai esitetä kysymyksiä. 

  Kauppisnetissä pystyt esittämään opettajalle kysymyksiä ja opettaja vastaa sinulle henkilökohtaisesti. Saat siis yksilöllisen avun ja tuen opiskeluusi aina myös opetuksen ulkopuolella ja voit aloittaa harjoittelun opettajan tuella jo ennen kurssiopetuksen alkua.

  Harjoituspääsykokeet (10 kpl)

  5 täysipitkää harjoituskoetta on käytössäsi viimeistään helmikuun lopussa. Loput julkaistaan sivustolle tasaisin väliajoin huhti-toukokuun aikana. Harjoituskokeiden avulla kertaat opiskelemiasi sisältöjä, testaat osaamistasi ja harjoittelet koetaktiikkaa sekä ajankäyttöä.

  Vanhat valintakokeet malliratkaisuineen 2018-2024

  Kurssi sisältää seitsemän edellisen vuoden valintakokeet ja niihin tehdyt kattavat malliratkaisut.

  Tutorointi 

  Opettajilta saamasi tuen lisäksi kurssisi tutor on tukenasi valmistautuessasi valintakokeeseen. Tutor on kauppatieteen opiskelija, joka auttaa sinua hakuprosessiin, valintakokeeseen valmistautumiseen ja itse valintakoepäivään sekä valintakokeeseen liittyvissä asioissa.

 • Aikataulu

  Kurssin opetus alkaa helmikuun loppupuolella. Opetusta on päiväopetuksena 1–3 kertaa viikossa pääosin arkisin alkaen klo 9/10 alkaen ja mahdollisesti joinakin viikonloppuina klo 9/10 alkaen.

  Tarkempi aikataulu ja muut käytännöntiedot päivitetään kurssin oppimisympäristöön Moodleen noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Tunnukset Moodleen saat heti ilmoittautumisesi jälkeen ja ne aktivoituvat tunnin kuluessa ilmoittautumisesta. Voit aloittaa valmistautumisen Kauppisnetin materiaaleilla (opetusvideot & tehtävät) jo ennen opetuksen alkua. Materiaali avautuu viimeistään 1.11.

  HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin. Kurssin aikataulu on alustava ja se tarkentuu valintakoevaatimusten, -sisällön  ja valintakoepäivän julkaisun jälkeen. 

 • Maksutiedot ja alennukset

  Kurssin hinta on 590 euroa. Voit maksaa kurssin verkkomaksuna tai laskulla. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille 5-15 % frendialen – lue lisää!

 • Kurssin opettajat

  Kauppatieteen kurssilla opiskelet kokeiden opettajien johdolla. Opettajamme ovat alansa asiantuntijoita, joilla on vuosien kokemus kauppatieteen kursseilla opettamisesta.

  Jere Wikström

  Jere on opettanut Valmennuskeskuksen kauppiskursseilla taloustietoa keväästä 2013 saakka. Pitkän opetuskokemuksen ja monipuolisen työtaustan avulla Jere pystyy tuomaan vaikeatkin aiheet esimerkkien kautta helposti ymmärrettäväksi. Koulutukseltaan Jere on kauppa- ja oikeustieteen maisteri.

  ”Opetuksessa hyvää oli opettajan vuorovaikutus oppilaiden kanssa ja hänen asiantuntemuksensa asioista jota käytiin läpi oli erinomainen.”

   

  Toni Hosiaisluoma

  Toni Hosiaisluoma tekee matematiikan opiskelusta helppoa. Tonin opetuksessa vaikeatkin asiat selkiytyvät ja hänen opetusmetodinsa perustuu sille, että asioita havainnollistetaan piirroksien avulla. Toni on valmistunut matematiikan opettajaksi Helsingin yliopistosta vuonna 2019.

  LOISTAVA!!! Paras opettaja ikinä. Jäi vaan harmittamaan, että miksi ei aikoinaan koulussa ollut tälläistä. 10+++++”

 • Kurssitakuu

  Mikäli et saa keväällä 2025 opiskelupaikkaa hakukohteesta, johon kurssi valmentaa, voit seuraavana vuonna osallistua kurssille puoleen hintaan.

”Kurssin suurin hyöty on ollut aivan älyttömän hyvät opettajat: todella osaavia ja tsemppaavia. Kaikkien aineiden opettajat online-kursseilla, laskareilla ja itse kauppisnetin videoilla olivat hyviä.”

Kauppatiede kevät 2023 -kurssilainen

”Hyvä hintalaatusuhde. Kysymyksiin vastattiin nopeasti.”

Kauppatiede kevät 2023 -kurssilainen

”Opetus ollut laadukasta. Opettajan tuomat asiat ovat avanneet itselle uusia näkökulmia miten tulkita historiaa. Kurssin aikana tullut monta ahaa-elämystä. Täydet pisteet historian opettajalle!”

Kauppatiede kevät 2023 -kurssilainen

”Todella selkeästi selitettiin matikanteoriat. Välillä mietinkin, että mitä onko tämä oikeasti näin helppoa. Vastasi hyvin kysymyksiin ja oli tosi kiva että tehtäviin näytettiin monia ratkaisutapoja.”

Kauppatiede kevät 2023 -kurssilainen

”Mahtava huumorintaju. Todella asiantunteva. Tietoa vain löytyy. Osaa yhdistää eri aikakaudet hyvin. Kirjoissa nimittäin tuntuu, että hypätään (esim) keskiajasta suoraan löytöretkiin ilman selitystä, mitä siinä välissä tapahtui. Eli opettaja osaa selittää, mitkä keskiajan asiat johti löytöretkien alkamiseen ja miksi ns uusi aika kausi alkaa. Huomaa, että opettaja pitää historiasta. Kysymyksiini vastattiin kehumalla hyvästä kysymyksestä ja selitettiin pitkän kaavan kautta asioita. Todella hyvä opettaja”

Kauppatiede kevät 2023 -kurssilainen

”Käsitteitä opetetaan hyvin. Uutta asiaa opetetaan hyvin esimerkkien avulla ja laajasti. Aihetta opetettaessa valintakokeiden eri tehtävien näyttäminen ja selittäminen opetettavasta aiheesta, on todella hyvä oppimisen kannalta.”

Kauppatiede kevät 2023 -kurssilainen