AMK liiketalouden ja tietojenkäsittelyn ala  •  19.05.2021

You can do it

Hei

aika on vilahtanut silmissä ja päättötyö valmistumassa ensi viikon aikana. Aloitin ensin avoimessa ja pääsin tutkinto opiskelijaksi elokuussa 2019 ja nyt aion valmistua 2021 kesäkuussa. Olen tykännyt todella paljon, oikeastaan niin paljon, että aion jatkaa syksyllä avoimessa Ylemmän AMK opintoja. Kesälomaa en ole pitänyt kolmeen vuoteen, joten nyt pientä lepoa välissä ja eikun matka jatkuu.

Mitä on tapahtunut opiskelun aikana? Alussa päästiin ihan oppitunneilla olemaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Lähiviikot oli ihan parhaita. Monimuoto-opiskelijana lähiopintoviikot olivat joka kolmas viikko. Joitain opiskelijoita oli, joilla ei ollut töitä opiskelun ohella, mutta itse olen tehnyt töitä koko ajan opintojen ohella. Sitten tuli korona ja kaikki kontaktit hävis, toisaalta oli siinä paljon hyvääkin. Etätyö ja etäopiskelu sai tehokkaammin opintoja eteenpäin. Tulihan sieltä matkan varrelta muutama ihana ystäväkin matkaan. Eikä siinä vielä kaikki. En tiedä mikä jumppa kärpänen iski tähän kaiken päälle vielä ja olen halunnut urheilla ihan kunnolla ja muuttanut ruokavaliota ja se on ollut aika ratkaiseva tässä, sillä olen ollut paljon energisempi kuin aikaisemmin. Elämä hymyilee ja hymyilen takaisin.

Tarina naisesta: Nainen tykkäsi todella paljon omasta työstään. Mutta jossain nainen havahtui, hän tajusi että häneen kohdistuvaa epäoikeudenmukaista kohtelua oli jatkunut jo jonkin aikaa. Naisen työkaveri huutaa muiden edessä, pilkkaa, syyllistää, syyttää, arvostelee ja paljon muuta. Ei riitä, tulee toinenkin ihminen mukaan arvostelemaan tätä naista. Hänet jätetään kaikesta ulkopuolelle. Kun muut menevät uusiin koulutustilaisuuksiin, naiselle ei ollut koskaan tilaa mihinkään. Ei tietenkään, koska häntä ei haluttu mukaan. Mutta siitä huolimatta nainen tulee joka päivä töihin. Vuosien kaltoin kohdelleena nainen päätti, nyt se loppuu ja niin se loppui.

Tarinan opetus on se, sano sinulle kuka tahansa, mitä tahansa koskaan. SINÄ olet parempi kuin he yhteensä. You can do it!

-Helena-

Helena P

Olen 46-vuotias iloinen ja positiivinen opiskelija. Kotona minulla on kaksi ihanaa 16 ja 15-vuotiasta nuorta miestä. Olen töissä HR ja talousassistenttina logistiikka- ja kuljetusalalla. Olen mukana gospel-kuorossa ja ohjaan lisäksi vauvauinteja. Olen kiinnostunut terveydestä, liikunnasta, valokuvaamisesta ja uusien asioiden oppimisesta. Mottoni: Kohtele muita, niin kuin haluat, että sinua kohdellaan.