Kasvatustiede ja opettajankoulutus  •  10.01.2018

Vuosi vaihtui ja opinnot jatkuvat

Joululoma on ohi, vuosi on vaihtunut ja opiskelut ovat jälleen alkaneet eri opinahjoissa. Auringonvalo lisääntyy pikkuhiljaa joka päivä ja kevättä ja sitä kautta kesää kohti mennään. Toivottavasti sinullakin on ollut rentouttava loma ja olet hyvillä mielin aloittanut tämän kevään opinnot tai työt, missä sitten oletkin.

Kun kevättä kohti mennään, lähestyvät niin yhteishaut pääsykokeineen kuin valmistumiset eri oppilaitoksista. Täytyy suunnitella, valmistautua, tehdä kovasti töitä, jaksaa vaikka väkisin, jännittää ja odottaa tuloksia. Kalenteriin on hyvä merkitä tärkeimmät päivämäärät ylös jo hyvissä ajoin. Vaikka on hyvä valmistautua tuleviin kevään koitoksiin hyvissä ajoin, on mielestäni hyvä myös muistaa nauttia tästä hetkestä.

Itselläni oli hyvin rentouttava (suorastaan laiska) joululoma, jonka jälkeen oli mukava palata opiskelukaupunkiin ja aloittaa opiskelut. Loma teki hyvää. Ennen lomaa oli paljon tehtävien palautuksia ja oli hyvä pitää taukoa opinnoista. Lomalla en ajatellut yhtään tehtävää tai muuta opiskeluun liittyvää. Vasta loppulomasta ilmoittauduin kevään kursseille.

Ensimmäinen puoli vuotta opintoja on nyt takana. Opintopisteitä on itselleni kertynyt nyt 45, osa niistä tosin jo aiemmin suoritettuja. Kandidaatintutkintoon kuuluu 180 opintopistettä, joten 25% siitä tutkinnosta on opintopisteiden mukaan jo suoritettuna, jes! Tästä on hyvä jatkaa.

Minulla jatkuivat opinnot nyt tiistaina. Pari ensimmäistä viikkoa on hieman löysempää mutta sen jälkeen päivät ovat pitempiä ja tahti alkaa kiihtyä. Tulossa on täysi kevät, kun olen haalinut itselleni monta kurssia. Tänään kirjoitin yhden esseen valmiiksi kampuksen kirjastossa. Sinne kävellessäni nautin talvisesta ja kylmästä aamusta.

Toivotan sinulle oikein hyvää alkanutta vuotta ja valoisaa tulevaa kevättä!

-Saimi-

Saimi