Kasvatustiede ja opettajankoulutus  •  09.01.2021

Vuoden ensimmäinen viikko - kohti kevätlukukautta!

Täytyy myöntää, että olen juuri se ihminen, joka rakastaa uusia alkuja: maanantaita, vuoden vaihdetta, kevään saapumista jne. Pidän tulevan suunnittelusta ja kalenteriin menojen merkitsemistä. Niimpä olenkin ollut aivan innoissaan, kun loman jälkeen on taas päässyt täydentämään kalenteria ja pohtimaan tulevaa kevätlukukautta, vaikka lomailukin oli totta kai mieleistä. Lomani oli ihanan pitkä! Vietin paljon aikaa luonnossa retkeillen, aloitin neulomaan ensi kertaa sitten yläasteen, leivoin ja lenkkeilin. Nyt olen kuitenkin valmis palaamaan arkeen, joka koittaa pian!

Virallisesti kevätkauden opinnot starttaavat minulla 18.1, mutta olen vähitellen alkanut taas orientoitumaan opintoihin tämän viikon aikana. Syyslukukaudella käymäni kurssit eivät jatku enää kevätlukukaudella, joten tiedossa on kaikkea uutta. Isoimpana asiana näen kandidaatin tutkielman kirjoittamisen ja seminaarin, joka alkaa nyt heti tammikuussa. Kandi-prosessiin olen alkanut valmistautumaan pohtimalla aihettani. Tällä hetkellä näkisin, että tulen kirjoittamaan tutkielmani dyspraksiaan ja kouluikään liittyen, mutta minun täytyy vielä tarkentaa aihetta tehtyyn tutkimukseen tutustumalla. Tarkoituksenani on löytää aihe, johon liittyen voisin maisterivaiheessa kirjoittaa graduni. Lisäksi suoritin tällä viikolla MOOC-kurssin tiedonhankinnasta ja ilmoittauduin myös webinaariin aiheeseen liittyen. Koen, että kurssista on ollut suuri hyöty, sillä heti kun kurssi alkaa, niin pääsen käytännössä aloittamaan tiedon etsimisen tutkielmaani varten, kun ei kurssin aikana tarvitse käyttää niin paljon aikaa perustaitojen opettelemiseen. MOOC-kurssilla käytiinkin läpi esimerkiksi hakusanojen löytämistä, eri tietokantoja ja lähdetyyppejä sekä tiedon sekä viitteiden hallintaa.

Toimin tällä hallituskaudella opiskelijajärjestöni Erikeepperin varapuheenjohtajana, joten tähän viikkoon on kuulunut MOOC-kurssin lisäksi ainejärjestötoimintaa ja varapuheenjohtajan tehtäviin tutustumista. Olemme yhdessä puheenjohtajan kanssa esimerkiksi luoneet hallitukselle Facebook -ryhmän, lähettäneet ensimmäisen kokouskutsun, tehneet ensimmäisen esityslistan kokousta varten, avanneet toimihenkilöhaun ja paljon pieniä asioita! Toimin hallituksessa myös viime vuonna, joten tällä viikolla olen viimeistellyt myös edellistä hallituskautta kirjoittamalla vastuualueideni toimintakertomuksia sekä luomalla testamentit heille, jotka alkavalla hallituskaudella toimivat edunvalvojina sekä fuksi- ja tutorvastaavina (nämä olivat vastuualueeni edellisellä hallituskaudella).

Koska opinnot starttaavat virallisesti vasta kuun puolivälin jälkeen, niin ehdin vielä tehdä sijaisuuksia ennen sitä. Olenkin koko ensi viikon sijaistamassa, mitä odotan innolla. Ensi viikolla jatkan myös tutkielmani aiheen pohdintaa sekä hallitusjuttuja. Kalenterini tulevalle vuodelle oli aivan tyhjä viikon alussa, sillä vaikka kalentereista pidänkin, niin lomalla ei tullut kalenteriin koskettua oikeastaan ollenkaan. Nyt se kuitenkin näyttää jo täydemmältä. Tästä se taas lähtee! Tervetuloa kolmas periodi tänä lukuvuonna, neljäs lukukausi erkalla, sekä koko vuosi 2020!

Toivottavasti vuosi on sinullakin alkanut mieluisasti!

Terkuin Anni

Anni U

Olen 22-vuotias Tuusulan Kellokoskelta lähtöisin oleva erityispedagogiikan opiskelija. Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta Helsingin yliopistossa tavoitteenani päätyä laaja-alaiseksi erityisopettajaksi. Opintojen ohella teen sijaisuuksia kouluille sekä kokkailen ja harrastan liikuntaa. Blogipostauksissani kerron esimerkiksi opinnoistani, omasta hakuajastani sekä annan vinkkejä opiskeluun!

Toivottavasti postaukseni inspiroivat ja antavat kuvaa siitä, millaista erityispedagogiikan opiskelu voi olla! Instagramista minut löytää nimellä @annierkka.