Oikeustiede  •  11.04.2021

Top5 lakisarjat joilla virittäydyt lukutunnelmaan

Kun kirjojen julkaiseminen kolkuttelee jo melkein ovella, on tässä vaiheessa paras ottaa rennosti ja kerätä voimia tulevaa koitosta varten. Ja mikäs sen parempi tapa kuin napata popparit käteen ja virittäytyä tunnelmaan katsomalla juristeista kertovia tv-sarjoja, sen lisäksi, että käyttää viimeisen viikon kertaillessa kurssilta saatuja ennakkomateriaaleja. Vaikka pakko tässä kohdin myöntää, että erityisesti amerikkalaisten sarjojen oikeussalidraamat saattavat olla hyvinkin kaukana suomalaisen juristin todellisesta työstä. Kokosimme alle listauksen parhaista lakisarjoista, joiden avulla voi saada viime hetken motivaatiota luku-urakkaa varten.

1. Suits

Suits, eli suomenkieliseltä nimeltään Pukumiehet, keskittyy New Yorkissa sijaitsevassa suuressa lakitoimistossa työskentelevien juristien elämään. Päähenkilöiden ratkoessa voitokkaasti asiakkaidensa oikeudellisia ongelmia, oman lisämausteensa sarjaan tuo heidän yksityiselämiensä kiemurat ja salaisuudet.

2. The Good Wife

Sarja kertoo kotiäidin paluusta työelämään, jotta hän voi pelastaa maineensa ja elättää lapsensa sen jälkeen, kun hänen miestään kohdanneen skandaalin seurauksena tämä joutuu vankilaan. Vietettyään liian monta vuotta “hyvänä vaimona” päähenkilö Alicia pääsee aloittamaan työt hyvämaineisessa lakitoimistossa.

3. Pohjolan laki

Virkistävän lisänsä listaukseen tuo tuore suomalainen sarja, joka sisältää oikeustapausten lisäksi ihmissuhdedraamaa ja lähipiiristä paljastuvia jännittäviä salaisuuksia. Kiinnostavana sivujuonena sarjassa painotellaan työn merkityksellisyyden parissa, kun yksi päähenkilöistä päättää hypätä pois oravanpyörästä ja vaihtaa töihin pienempään asianajotoimistoon.

4. How to Get Away with Murder

Rikosoikeuden professori ja hänen oppilaansa ratkovat oikeustapauksia samalla kun ovat itsekin sekaantuneita murhaan. Koukuttava ja jännittävä, mutta paikoittain melko sekava ja on siinä rajamailla, onko sarja jopa liian outo. Ainakin ensimmäinen kausi on silti katsomisen arvoinen.

5. Better Call Saul

Aiemmin mainituista sarjoista erottuva mustalla huumorilla väritetty amerikkalainen draamasarja kertoo huonosti palkatusta oikeusavustajasta, joka rahapulansa vuoksi käyttää paikoittain kyseenalaisia keinoja menestyäkseen asianajajana.

 

Viiden suosikkimme lisäksi löytyy myös runsaasti muita sarjoja ja elokuvia, jotka odottavat vielä meilläkin katsomistaan. Näitä ovat muun muassa: Good Fight, Top Dog, Drop Dead Diva, The Lincoln Lawyer, Oikeuden puolesta sekä The Trial of the Chicago 7.

Loppuun todettakoon vielä varoituksen sanana, ettei kannata liiaksi koukuttua sarjoihin, jotta malttaa keskittyä opiskeluun kirjojen ilmestyttyä.

Rentouttavia hetkiä sarjojen parissa!

Anniina ja Iida

Olemme Turun oikeustieteen valmennuskurssin tutorit Anniina ja Iida. Opiskelemme molemmat viidettä vuotta Turun yliopistossa oikeustiedettä. Anniina toimii neljättä ja Iida viidettä kertaa Valmennuskeskuksella tutorina, joten kokemusta pääsykoekuplassa elämisestä on jo useammalta vuodelta.