Oikeustiede  •  18.05.2017

Vinkkejä loppulukemiseen

Päivät hupenevat ja kohta on H-hetki. Viime hetkillä monella on taipumusta lievään paniikkiin ja monet ajattelevat, että aika loppuu kesken. Nyt on tärkeää muistaa, että olet tehnyt koko kevään älyttömästi töitä! Luota itseesi ja tekemääsi urakaan. Tärkeää on myös muistaa, että kaikilla on käytössä tismalleen sama aika, joten se loppuu kesken kaikilta. Panikoimisen sijaan käytä jäljellä oleva aika hyödyksi. Sinulla on vielä viikonloppu ja sen jälkeen puolitoista päivää aikaa lukea, kerrata, tehdä tehtäviä, harjoitella monivalintoja Moodlessa ja kysyä tutorilta epäselvät asiat pois. Suosittelenkin tekemään KAIKKI tehtävät, mitä tehtävävihkosta ja pienryhmäpäivistä olet saanut. En tarkoita tekemisellä vastauksen auki kirjoittamista, vaan ranskalaisia viivoja tai jopa ihan vastauksen ajatteleminen ja jäsentäminen päässä. Tärkeää on mallivastauksen lukeminen huolella ja esimerkiksi alleviivaamalla. Voit verrata, saitko itse ranskalaisilla viivoilla kaikki relevantit asiat ylös.

Keskity nyt kertaamaan sinulle vaikeat asiat ja opettele lait tarkasti ulkoa. Eräs viisas opettaja kerran sanoi, että jos jonkun asian osaa täydellisesti niin sitä ei ainakaan kysytä ja se kohta mitä ei osaa niin kysytään. Eli jos joku aihe tuntuu vielä vaikealta, opettele se nyt täydellisesti, eikä siitä kohdasta tule kokeeseen mitään. Toisaalta, vaikka juuri siitä kysyttäisiinkin, niin osaat sen sitten ainakin täydellisesti 😉 Käy alue läpi lukien ainoastaan otsikot ja muistelemalla niiden alla oleva sisältö. Näin haastat aivosi entistä enemmän ja teet hyödyllistä kertausta koetta varten.

Kertauspäiville on hyvä mennä, jos oma lukeminen alkaa jo puuduttaa tai jopa tuntua hyödyttömältä sivujen selaamiselta. Kertauspäivillä opettajat käyvät tiivistetysti koko kirjan läpi painottaen tärkeimpiä asioita. Siellä voit myös kysyä kysymyksiä ja toisaalta opit myös muiden kysymysten avulla. Kertauspäivillä voit siis hyvin kerrata kaikki kirjat läpi audiovisuaalisesti eli kuuntelemalla opettajaa. Tutoreiden luennon aikana saat vinkkejä itse koetilanteeseen ja he vastaavat myös mielellään kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Vaikka opiskelutahtia kannattaakin näin loppua kohti kiristää entisestään, muista kohtuus kaikessa. Älä tingi yöunista, koska silloin aivot lepäävät ja käsittelevät päivällä opiskelemasi asiat. Suosittelen myös käymään iltaisin ulkona esim. kävelemässä tai juoksemassa, jotta saat raitista ilmaa ja uni tulee helpommin. Muista myös syödä hyvin, aivot tarvitsevat ruoan sokeria. Näin vältät viime hetken burn-outin ja olet keskiviikkona elämäsi kunnossa!

Tsemppiä viimeisille päiville!

Terkuin Helena

Helena K.

Moi kaikki!

Minun nimeni on Helena Kettunen ja olen yksi kolmesta Valmennuskeskuksen blogikirjoittajista. Blogi on tähän saakka ilmestynyt koko syksyn ja talven säännöllisesti joka viikko ja kevään edetessä kirjoituksia ilmestyy hieman useamminkin.