Lääketiede  •  29.09.2021

Vinkit valmennuskurssin hyödyntämiseen

Miten saada kaikki hyöty irti lääkiksen valmennuskurssista?

Tässä minun vinkit lääkiksen valmennuskurssin hyödyntämiseen.

Tule paikalle

Neuvo kuulostaa itsestään selvältä, mutta oman kokemukseni mukaan se ei ollut sitä kaikille. Kurssin alussa luokkahuone saattoi olla täynnä, mutta vuoden kuluessa porukkaa tippui vähitellen pois. Itse osallistuin jokaiselle luennolle ja jokaiseen harjoituskokeeseen. Opettajat ovat valmiiksi hioneet luennot niin, että siellä esitetään aihepiiristä pääsykokeen kannalta oleelliset asiat. Luennot ovat tehokasta ajankäyttöä, koska saat jo tiivistetyn paketin laajasta aihepiiristä. Jo se, että tulet paikalle joka kerta, antaa sinulle edun muihin verrattuna.

Kysy, jos et tiedä tai ymmärrä

Et ole tyhmä, jos et ymmärrä kerralla jotain asiaa. Etkä todellakaan ole ainut, joka haluaisi kysyä epäselvästä asiasta. Siis kysy, kysy ja kysy. Nosta se käsi pystyyn ja pyydä selittämään asia uudelleen. Tai voit käyttää luennon taukoja hyväksi ja kysellä epäselvistä kotitehtävistä silloin. Kurssien WhatsApp-ryhmät ovat myös hyvä paikka kysellä epäselvistä kotitehtävistä. Jos et kysy ja asia jää sinulle epäselväksi, mitä teet pääsykokeessa, jos asiaa kysytään siellä? Varmaan toivoisit, että ”Ai hitsit, olisi ehkä sittenkin pitänyt kysyä tästä siellä luennolla…”. Älä pane itseäsi tällaiseen tilanteeseen.

Panosta ymmärrykseen

Liittyy edelliseen kohtaan eli tärkeintä on asioiden ymmärrys, ei ulkoa opettelu. Kun ymmärrät ilmiöitä laajasti, et unohda niitä ja pystyt soveltamaan asioita kokeessa. Lääkiskokeen kysymykset eivät välttämättä pysy vain yhdessä aihepiirissä. Kun olet ymmärtänyt asiat, ei pääsykokeessa haittaa, vaikka yhdessä tehtävässä tarvitsisit tietoja fysiikan sähköopista sekä ihmisbilsasta.

Kyllä, kotitehtävät on syytä tehdä

Itse opin tekemällä. Jos luennolla esiteltiin minulle uusi asia, sisäistin sen parhaiten tekemällä 99%:sti kaikki annetut kotitehtävät. Itse panostin ihan perustehtävien laskemiseen ja jätin vaikeampien soveltavien aineistotehtävien laskemisen vasta keväälle ja harjoituskokeisiin. Pääsykokeessa tarvitaan ihan sitä peruslaskurutiinia, joten kotona tehtävillä harjoituksilla on merkittävä rooli onnistumisessa. Koetilanne on jännittävä, joten et todennäköisesti ylitä siellä omaa osaamistasi. Tällöin on tärkeää, että perusosaamisesi on vankalla pohjalla kotona tehtyjen kotitehtävien ansiosta.

Osallistu harjoituskokeisiin

Harjoituskokeisiin osallistuminen on tärkeää, jotta pääset testaamaan omaa laskunopeuttasi ja hiomaan vastaustekniikoita. Yleensä tein aina jonkin suuremman virheen harjoituskokeissa, mistä sitten opin parhaiten. Kun tein tarpeeksi näitä virheitä, niitä jäi yhä vähemmän varsinaiseen pääsykokeeseen.

Mukavia hetkiä valmennuskurssien parissa!

-Suvi

Suvi H

Hei! Olen 37-vuotias perheellinen lääketieteen opiskelija Oulun yliopistosta. Tervetuloa seuraamaan matkaani lääkäriksi! Blogissa keskityn pääsykoeurakkaa helpottaviin vinkkeihin ja opiskelumotivaation lisäämiseen. Lisää motivaatiota ja kuvia arjestani Instagramissa @suvihaapakangas.