Abi äidinkieli  •  Abi biologia  •  Abi englanti  •  Abi kemia  •  Abi pitkä matematiikka  •  16.08.2022

Viisi vuotta lukiossa - tavoitteena hammaslääkis

Moi! Olen Lilli 19-v Tampereelta. Opiskelen nyt viidettä vuotta lukiossa. Kyllä luit oikein, viidettä! Avaan nyt vähän asiaa, sillä se saattaa herättää ihmetystä. Pääsin lukioon vuonna 2018, jolloin lähdin heti vuodeksi ulkomaille vaihto-oppilaaksi. Opiskelin vuoden Meksikossa paikallisessa lukiossa. Vaihtovuosi sujui oikein mukavasti ja opin paljon uutta. Opin jopa uuden kielen, ESPANJAN!

No sitten oli aika palata takaisin kotiin Suomeen, ja käytännössä oikeat suomen lukio-opintoni alkoivat vasta silloin, vuotta myöhemmin, vuonna 2019. Heti opintojen alkaessa tajusin, että kirjotettavia aineita sekä kursseja kertyisi aikamoinen kasa, joten jo silloin päätin, että suoritan lukio-opintoni neljään vuoteen. Se oli opintojeni kannalta oikea päätös!
Siinä toivottavasti tarpeeksi selkeästi tiivistettynä tämä ”viisivuotis-juttu”.

Sitten itse kirjoitussuunnitelmaan. Kuten jo kerroinkin niin kirjoitettavia aineita on aika paljon. Viime keväänä kirjoitin jo englannin, pitkän matikan sekä kemian. Niistä sain arvosanat L C C. Nyt syksyllä on vuorossa biologia, pitkä espanja ja uusin kemian. Näistä realistiset tavoitteet ovat E-M. Sitten keväällä -23 vielä viimeiset kirjoitukset, jolloin suoritan psykologian, äidinkielen sekä uusin pitkän matikan. Näistä myös arvosana tavoitteet E-M.

Päätin uusia kemian ja matematiikan, koska molemmat arvosanat jäivät ihan muutaman pisteen päähän arvosanasta M sekä samalla tulee taas opiskeltua/kerrattua lääkiksen pääsykoetta varten. Viimeisenä lukiovuonna minulla on paljon aikaa keskittyä opiskeluihin, ja käydä syventäviä kursseja lisää, joten aion ottaa siitä kaiken irti.

Ja kuten joku saattoikin jo arvata kirjoitettavien aineiden perusteella, niin olen tulevaisuudessa pyrkimässä lääkikseen ja tarkemmin vielä hampaalle. Hammaslääkärin ura on ollut jo ihan pienestä tytöstä asti minun unelmani ja nyt teen kovasti töitä sitä kohti. Nyt viimeisenä lukiovuonnani aion käydä vielä loputkin fysiikan kurssit, vaikken sen ylioppilaskoetta teekään, mutta ne valmistavat minua kohti pääsykoetta.

Nyt kesällä olen valmistautunut erityisesti biologian kirjoituksiin, lukemalla kurssikirjoja sekä tekemällä muistiinpanoja ja tehtäviä. Kemian kokeeseen en ole valmistautunut vielä yhtä paljoa, koska hyvä pohja on jo olemassa, mutta siihenkin jo jonkin verran. Kemian opiskelussa minulla on tällä lukukerralla ollut apuna Valmennuskeskuksen Abi kemia Koti, siinä olen erityisesti tykännyt opetusvideoista, joissa vaikeimmatkin asiat selitetään yksinkertaisesti. Espanjan opiskelussa olen hyödyntänyt espanjankielisiä uutislehtiä sekä Netflix ohjelmia.

Jos haluat seurata opiskelujeni ja kirjoitusteni etenemistä, niin pistä seurantaan somekanavani Tiktok & Instagram: @lillihanhinen . Sinne päivittelen syksyn ja kevään aikana kuulumisia!

KIITOS KUN JAKSOIT LUKEA <33
-Lilli

Lilli H

Moikka! Olen 19-vuotias viidennen vuoden lukio-opiskelija Tampereelta. Vapaa-ajallani valmennan voimistelua sekä toimin pienyrittäjänä tehden kynsiä. Täällä blogissa tulen kertomaan opiskelustani lukiossa, yo-kirjoituksista sekä vähän tulevaisuuden suunnitelmistani. Tule seuraamaan miten mun viimeinen lukiovuosi sujuu! Lisää päivittelyjä löydät Tiktokista sekä Instagramista: @lillihanhinen